Blogolj!

Márki-Zay Péter kihasználta majd leváltaná az ellenzéket

Kecskés István

"Legyen békesség köztünk mindenkor!" – mondják a katolikus hívők a szentmisében. Ezt a mondatot idézte a vallásosságával folyamatosan kérkedő Márki-Zay Péter. Aztán a nagy békességben belerúgott mindenkibe.

Fotó: Márki-Zay Péter Facebook oldala

Az ellenzék által korábban felmagasztalt Márki-Zay Péter természetesen páros lábbal szállt bele a kormányba – sejtettük, hogy ez így lesz –, majd aztán előre megfontolt szándékkal az ellenzékbe is. Azokba a pártokba rúgott bele a mindenkori békesség jegyében, amelyeknek köszönhetően műkedvelő polgármesterként tengetheti napjait. Ha mondjuk a Jobbik és az LMP indít egy jelöltet a februári időközi választáson, akkor Márki-Zay vélhetően nem lenne most városatya. Talán egyszerű porszívóügynökként éldegélne Csongrád megyében. Ehhez mondjuk jó a dumája. 

De Márki-Zay nem ennyire elegáns. Szembefordult azokkal, akik támogatták, akiknek a segítségével felkapaszkodott egy város élére. Ezzel szemben itt egy mondat arról, hogy mit is gondol az önjelölt választási szakértő az ellenzéki pártokkal kapcsolatban. 

A választáson a magyar nép leváltotta az ellenzéket. Be kell látnunk, hogy a magyar népnek igaza volt. Nem bízhatjuk hazánkat olyanokra, amelyek nemcsak a nemzet, de még saját érdekükben sem voltak képesek az összefogásra. 

Azt nehéz megítélni ebből a mondatból, hogy Márki-Zay számára a nemzet és az önérdek közül melyik a fontosabb, de most nem is ez a lényeg. Hanem az elv… 

"Legyen békesség köztünk mindenkor!" A vásárhelyi polgármester magában talán úgy egészíti ki a mondatot, hogy "de legalábbis ameddig az érdekünk úgy kívánja".

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/51645/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?