Blogolj!

Soros György lázadása Európában


Az alábbi videót a Capital Research Center osztotta meg a Facebookon nemrég (szerda, 18 óra körül).

 

Ez a washingtoni szervezetet a honlapja szerint Amerika nyomozó-kutatóközpontja, 1984-ben alapították a jótékonyság, könyörületesség és a filantrópia jobb megértésének elősegítésére. Leírásuk szerint támogatják az egyéni szabadság alapelveit, a szabad piaci gazdaságot és a korlátozott alkotmányos kormányzatot: az amerikai társadalom sarokköveit.

 

Honlapjukon nyolc részes cikksorozatot szánnak Soros romániai ténykedésének Csalás és félrevezetés alcímmel:

Soros in Romania

 

 Fotó: Capitalresearch.org

  

A Facebookon posztolt videó címe:

Soros György lázadása Európában,

a leírás szerint a legtöbb amerikai számos helyi (amerikai) baloldali mozgalom (például a Foglaljuk el a Wall Streetet!) alapítójaként ismeri Sorost, tényként állítja ugyanakkor, hogy a milliárdos céljai mindig is túlmutattak az országon. 

 

 

A videó célja, hogy bemutassa Soros romániai munkásságát, amivel a kormány lemondását kikényszerítő aktivistákat képzett ki. 

 


 

Ami a videóban elhangzik:

– 2017-ben az USA a Soros Nyílt Társadalom alapítványai dedikált forrásainak csak 15%-át kapta

– Soros nemzetközi akcióival bizonyította, milyen eredményes is tud lenni

– Soros aktívan támogatta Kelet-Európa többszínű nemzeti forradalmait, mint például 

Kirgizisztánban, a volt szovjet tagállamban, Grúziában és Ukrajnában, ami utóbbit az amerikai 

kormányzat szintén támogatott. (Attól most tekintsünk el, hogy Amerikából nézve hol is vannak Kelet-Európa határai).  

– Soros törekvései és próbálkozásai, amelyekkel a átláthatóságot, demokráciát és liberalizmust kívánt nyújtani ezeknek a népeknek, sajnos azonban csak a korrupciót és a nyomort növelték valamit polgárháborúhoz vezettek. 

– Soros ténykedése időnként a polgári lakosság, a civilek érdekeinek sérelmét szolgálta

– Romániát hozza fel példának, ahol 1990 óta voltak aktívan jelen a Soros által támogatott szervezetek (1 évvel Ceausescu, a kommunista diktátor kivégzése után) 

– Soros 2014-ig 160 millió dollárt (több mint 40 milliárd forintot) öntött Romániába, ami az ország gazdaságát figyelembe véve relatíve több, mint amennyit Amerikában költött

– Miután egy bukaresti éjszakai mulatóban bekövetkezett tűzeset halálos áldozatokkal is járt, korrupt politikusokat vádoltak meg azzal, hogy szemet hunytak a biztonsági előírások durva megsértése felett, emiatt 2015 novemberében 30 ezer tüntető vonult az utcákra, a bukaresti főpolgármester és a román miniszterelnök lemondását követelve. 

– „A korrupció öl” - lett a jelmondatuk, egy olyan kifejezés, amit Florin Badita, terjesztett és népszerűsített. Florin Badita egy aktivista volt, akit a Soros alapítvány workshopján képeztek ki.

– „Soros manipulált engem és megtanított arra, hogyan kérdőjelezzük meg az államot” – nyilatkozta Badita. 

– A tüntetőket vezető Claudiu Craciun Soros budapesti Open Society alapítványától kapott ösztöndíjat. Mint kiderült, több vezető tiltakozó is korábban Soros támogatásában részesült.

– November 4-én lemondott Victor Ponta miniszterelnök

– Utódja, Dacian Ciolos számos Soroshoz kötődő aktivistát jelölt a kormányába 

– Egy kis probléma volt ezzel: mindez nem egyezett a román nép akaratával. Egy novemberi közvéleménykutatás szerint a megkérdezetteknek csak 7%-a tartotta felelősnek a kormányt és mindössze 12% vádolta a politikusokat általában véve. Sőt, 69% szerint a kormány megfelelően reagált az eseményekre. 

– Így aztán valahogy egy 20 milliós országban mintegy 30 ezer tüntető, akikkel a lakosság kevesebb, mint 15%-a értett valójában egyet, a Soros által kiképzett aktivisták képesek voltak elérni a kormány  lemondásának kikényszerítését. 

  

Fotó: Capitalresearch.org

  

A szerző, Jacob Grandstaff azzal fejezi be kommentárját, hogy ma Amerikában nagyon is figyelemmel kell kísérniük a hasonló felkeléseket, tüntetéseket.

  

Merthogy attól, hogy látszólag népszerűek vagy mesterségesen annak állítják be őket, egyáltalán nem biztos, hogy összecsengenek a többség, a nép akaratával. Mivel Soros György ezirányú tervei jól működtek Európában, könnyen lehet, hogy Amerikában is hasonló sikerrel járnának. 

 

 

És akkor most emlékezzünk vissza egy kicsit az amerikaikat a veszélyre figyelmeztető kutatóközpont létrehívásának céljára:

 

„A jótékonyság, könyörületesség és a filantrópia jobb megértésének elősegítése. Az egyéni szabadság alapelveinek, a szabad piaci gazdaságnak és az alkotmányos kormányzásnak: az amerikai társadalom sarokköveinek a támogatása”…

„Azzal a céllal alapítottuk meg a Capital Research Centert 1984-ben, hogy vizsgáljuk, hogy az alapítványok, jótékony célú és egyéb nonprofit szervezetek hogyan használnak fel pénzügyi forrásokat a politikába való beavatkozásra és érdekképviseletre, gyakran olyan módon, ami az eredeti adományozóknak soha nem állt szándékában, sőt undorítónak találnák azt.”

„Megvannak a magunk specifikus szempontjai. Hiszünk a szabad gazdaságban, az alkotmányos kormányzásban és az egyén szabadságában. A tények azonban tények és az újságíróink és kutatóink arra mennek, amerre a tények vezetik őket”. – írják magukról. „Nem fogadunk el állami pénzeket, egy centet sem és megbízásokat sem vállalunk – munkánk kizárólag önkéntes hozzájárulások segítik.”

 

  

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/51462/pics/lead_800x600.jpg
aktivisták,csalás,demokrácia,félrevezetés,filantrópia,lázadás,liberalizmus,lista,Nyílt társadalom,románia,Soros
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Kati 2018-04-30 11:35:29
Nem értem , miért Európát szemelte ki a ködös elmképzelése megvalósításanként, amikor otthon van Amerikában?
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-04-19 19:46:08
Nem lehetne, hogy ez az idióta (a hülye fiával, meg a szervezeteivel együtt) örökre és visszavonhatatlanul elhúzna a bodrogközi, náthás pi......ba, és végre békén hagyná Európát - amihez egyébként az égvilágon semmi köze nincs - különös tekintettel Magyarországra ?!
Már régen ki kellett volna tiltani őt is, meg a szervezeteit is az összes normális - nem kommunista - vezetésű országból, aztán oszthatná az észt Amerikába annak, akinek akarja.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?