Blogolj!

Gyárfás Tamás eltakart arca

Kecskés István

Gyárfás Tamás eltakarta az arcát. Ült egy autó hátsó ülésén, villogtak a vakuk, de ő maga nem is nagyon látszott, mert elbújt.

Gyárfás Tamás médiavállalkozó, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetője takarja arcát a gépkocsi hátsó ülésén a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületénél 2018. április 17-én. Gyárfás Tamást gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Az úszóvszövetség egykori elnökét, korábbi médiavállalkozót tegnap őrizetbe vette a rendőrség. A police.hu oldalon az alábbi hír jelent meg: 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) 2017. október 31. óta folytatja a nyomozást a Fenyő János sérelmére 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében. A KR NNI munkatársai 2018. április 17-én a kora délutáni órákban Budapesten elfogták, majd előállították a 69 éves Gy. Tamás budapesti lakost, akit gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vettek. A KR NNI Gy. Tamást – hasonlóan az ugyanebben az ügyben 2018. március 22-én gyanúsítottként kihallgatott 50 éves P. Tamáshoz – emberölésre való felbujtással gyanúsítja.

Gy. Tamás…

Elfogták, előállították.

Azt az embert, akitől az úszók és korábbi munkavállalói egyaránt – mondjuk ki – rettegtek, hiszen Gy. Tamásnak minden és mindenki felett volt hatalma. Aztán 2018. április 17-én Gy. Tamás lett és gyanúsított. 

Így múlik el a világ dicsősége. 

A probléma persze az, hogy miért csak most? Évek óta arról pusmogott mindenki a médiában, hogy Gyárfás a Fenyő ügyben így, vagy úgy… Ezt, vagy azt… De egyik pletyka sem arról szólt, hogy ő akarta megmenteni az egykori médiavállalkozó életét. Aztán P. Tamás most egyszercsak a druszájára vallott – vádalkura kevés az esélye, mert P.-t annyi minden miatt vették elő, hogy vélhetően a rácsok mögött éli le az életét – és el is vitték Gyárfást, hogy Gy.-t és gyanúsítottat csináljanak belőle. 

Félreértés ne essék: Gyárfás Tamás egyelőre ártatlan. Legalábbis az ártatlanság vélelme mindenképpen megilleti. Ezzel együtt tegnap megsemmisült. Akkor, amikor Gyárfásból Gy. lett és el kellett takarnia az arcát egy rendőrségi autó hátsó ülésén. 

Vajon mi járhat a fejében? Hány trágár szó forog az agyában? Kit küld el magában valahova? Nyilván a kormányt. Mit tervez? Bosszút forral? Készül arra, hogy most egy darabig ott lesz, ahova senki nem vágyik? Eszébe jut, hogy mi lesz a nemzetközi úszószövetségben betöltött szerepével? 

Ha aztán rábizonyítják, hogy igaz, amivel vádolják, akkor már csak egy kérdés marad: miért kellett ezzel 20 évig várni? 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/51398/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?