Blogolj!

Elkezdődött az ellenzék leváltása

Házhoz mentek a pofonért az ellenzéki pártok vezetői szombaton azzal, hogy részesei voltak a budapesti tüntetésnek.

Lányi Örs, a tüntetés kezdeményezője a Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráción Budapesten, a Kossuth téren 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonultak a térre. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Azt úgy nagyjából tudtuk, hogy a kormánnyal kapcsolatban milyen rigmusok és kijelentések hangzanak el, de az mindenképpen új dolog, hogy egy ellenzéki tüntetésen, magát az ellenzéket is megsorozzák a felszólalásokban. Márpedig ez történt szombat délután. A szónokok jelentős része – nem mindegyiknek voltak koordinációs problémái a színpadon – megemlékezett a választást elveszítő pártokról és azok vezetőiről Gyurcsánytól, Karácsonyon, Molnáron, Szélen át egészen Vonáig. 

Lehet, hogy nagy dolgot láttunk szombaton, mert nemcsak egy egyszerű tüntetés volt a fővárosban, hanem elkezdték leváltani az ellenzéket is. Hogy kik az egyelőre teljesen mindegy, mert nem történt semmi más, csak felültek hullámra és azon lavírozva eljutottak a Kossuth térig, ahol kiabáltak egy sort, néhányuknak nem ment a beszéd – talán zavarban voltak –, aztán akadt olyan is, aki megmutatta, hogy tulajdonképpen egy gyáva szar neki csak akkor fontos a személyes jelenlét, ha érdeke fűződik hozzá, de Márki-Zay Péter most csak egy levelet küldött maga helyett. 

Szóval az ellenzék buktatása elkezdődött. Ráadásul úgy, hogy őket magukat is bevonták a buliba, hiszen ott sétáltak a tömeggel. Azért szívesen láttam volna az arcukat, amikor a felszólalók egy része őket tette felelőssé a 2/3-ad miatt. Lehet, hogy legközelebb ők is csak egy levelet küldenek maguk helyett. Hogy mi lesz majd az új ellenzékkel, hogy mire jutnak, vagy egyáltalán mit akarnak – már bocsánat az nem program, hogy "monnyonle" és "takarodjon" –, egyszer talán majd az is kiderül. 

4
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/51261/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-04-15 12:08:18
Az "ellenzéki" pártoknál már korábban elindult egy erodáló folyamat, ami a rendkívül nagyarányú vereséggel fel fog gyorsulni. Az már csak idő - remélem nem sok idő - kérdése, hogy mikor, melyik jut a politikai erőtér szemétdombjára. Pontosan úgy, ahogyan a "méltó elődök", az MDF és az SZDSZ kijelölték számukra az utat.
HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ MAGYAROK !!!!!
Válaszolok
Katalin 2018-04-15 09:13:26
Azért az nagyon klassz volt, hogy a szakmai csúcsokra meglehetősen sikertelenül törekvő atv most is megadta: a tüntetésről leadott élő közvetítés alatt percekig láthattuk, hogy most a Sas-kabarét láthatja a nagyérdemű.
Válaszolok
Csaba 2018-04-15 08:02:05
A cikk igaz. Csak annyi hiányzik, hogy ez a tüntetés olyan volt, mintha valaki azért hívta volna az utcára az embereket: követeljék, hogy a FIFA a magyar labdarúgó válogatottat nyilvánítsa világbajnoknak, mert, hogy idehaza sokan úgy gondoljuk, hogy megérdemelnénk.
Csaba
Válaszolok
Leviathan 2018-04-15 08:01:42
..A lényeg, ezek csak egy gyáva xar, mind! Jó lenne, ha elmondanák, miért nem akarják elismerni a demokratikus úton megválasztott országvezetést?! És azt is, milyen érzés elárulni a hazájukat fizetett zsoldért?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?