Blogolj!

Baloldali baromkodás


Az összefogás, a koordináció és az esélyes ellenzéki jelöltezés után máris megvan az új jelszó. Persze ugyanezzel a mozdulattal dobhatják is a kukába, mert a régi arcok ezt a „történetet” is hiteltelenítik.

Nincs még egy hete, hogy a kétharmad újra elhajtotta a „demokratikus, européer” baloldalt valamennyi pártocskájával és önjelölt megmondóemberével együtt, de az érintett lúzerek máris hónapokra való sárt öntöttek egymás fejére. KariGeri balra el, szétesőben a szocik, az őszödi még mindig kígyózik, koldul az együtt(es), robbanhat a „lehetmás”.

Mert megint csak nem lehetett más.

A szegfű rég elhervadt – pisztácia pedig nem is volt. A NER-társ elvtársak igyekeznek előremenekülni, de valódi, hiteles vezetők, ötlet, mondanivaló, energia és kreativitás hiányában továbbra is csak hamuba égetik a pogácsájukat. A régi motorosok csakis arra jelentenek garanciát, hogy a harci oroszlánnak álcázandó kóbor kutyából nem lesz szalonna. Pláne, ha továbbra is a farok csóválja.

Négy éve az összefogás volt a varázsszó – atomokra hullás lett a vége. Ezúttal a koordinációt és az esélyes ellenzéki jelöltezést rángatták elő (kókleroldalakkal megspékelve) a hajánál fogva – hogy aztán megint újraszámoltathassák az egyharmadot.

Ha már külön nem ment, most megpróbálnak közösülni. Előre szólok: ebből a politikai prostitúcióból sem lesz szeplőtlen fogantatás.

A friss, ropogós szlogen a jól csengő és zamatosan hangzatos „baloldali unió”.

A szocik (tán visszanyúlva a vas és ac(z)él országának kommunista örökségéhez) egybekovácsolnának, még nevet és logót is cseréltetnének.

Újhülyeségükben már RED-zászlókat is lobogtatnak a piros-fehér-zöld lobogók mellett.

Nemzeti elkúróék is mérlegelik, lennének-e unionisták, de még nem döntötték el, kígyóznak-e annyira a kígyók, hogy kényszerházasságba meneküljenek a gennyes válóper után. A Széllel bélelt ökotárselnökök közül legfeljebb csak egy dudás fér el a csárdában, de még nagyobb is lehet a robaj, nem véletlenül akasztotta a szögest még a rajt előtt Werber mester. A balos aprónépek szót sem érdemelnek, persze Szanyi kapitányra, Füttyös Péterre és Liberál Gáborra mindig lehet számítani, ha újragombolják a kabátot. Stílszerűen: zakót.

Szóval se tartalom, se forma, ezért marad a politikai papírforma: a kilátástalan káosz és a zajos zűrzavar.

A „baloldali baromkodás” – ahogy a Népszava fogalmazott, és nem is venném el tőle a dicsőséget.

Avagy a magyar vidék felfalta a kozmopolita gyökértelenséget.

Hisz fő az egészség, lelki értelemben is.

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/51218/pics/lead_800x600.jpeg
baloldal,DK,Együtt,ellenzék,Fodor Gábor,Gyurcsány Ferenc,Juhász Péter,Karácsony Gergely,lmp,Molnár Gyula,MSZP,Párbeszéd,Szanyi Tibor,szél bernadett,Ujhelyi István,választás,választás 2018
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-04-15 14:30:10
Ahogy a jelenlegi állás mutatja, ebből nem "baloldali unió", hanem teljes szétesés lesz az egész ellenzéki oldalon.
Lásd: az LMP "dicső" prominensei már egymást ütik.
A többi se különb, csak ott még nem ütöttek le senkit.
Ám, ami késik, nem múlik.
Válaszolok
istvan 2018-04-14 11:24:46
Barátaim! Nem szabad elfeledni egy percre em, hogy a jelenlegi cél sikeres eléréséhez csupán a kormány munkája járult hozzá elsősorban.A bban is Szijjártó, Varga Mihály Balog Zoltán és Lázár János aktiv tevékenysége, no meg a TV 1-2 és az Echo . A megyei és városi szervezetekben mintha görcs szállt volna és túlságosan ragaszkodtak hivatali asztalaikhoz. Kevés volt a falusi országjárás, a falugyűléseken való részvétel a lakosság hangjának hangulatának kéréseinek megismerésére szánt idő.., ahol nem az országos(= makroökonómiai) mérésekkel eredményekkel, változásokkal kellene előhozakopdni, hanem a helybeni következményeivel. Erről persze előzetesen informálódni illik, kicsit beágyazva az előző évtizedek elmaradt vagy elhanyagolt területi fejlesztésébe is.- Nem könnyű, mert mindenütt más érdekli a falusi lakosságot is. A vidék kiállt a kormánypártok mellett megérdemelné, hogy alaposabban felkészült előadók -sorozatok várják majd helyben, főképp a téli időszakban -november és március között.- Ezen túl a falusi ünnepségekre is
időben figyelnie kell az elnököknek és rangos előadó biztosításával ismertetni meg a helyi lakosságot a kormányzati munkával! Ez a Szövetség sikerének a záloga a jövőben!.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?