Blogolj!

A hangos kisebbség


Vége, hivatalos, eldőlt: az április 8-i választáson a szavazók 50,32 százaléka, vagyis a minőstített többsége szavazott a FIDESZ-KDNP listájára.

Minősített többség. Érthetjük ezt sokféleképpen. Először is sokan minősítették a többséget: agyatlan, agymosott, hülye, vak és még sorolhatám, hogy milyen jelzőket aggattak azokra az emberekre, akik élve demokratikus jogukkal, a FIDESZ-KDNP listájára, vagy jelöltjeire adák a voksukat. 

Minősített a kisebbség…

Az a kisebbség – immár hivatalosan is kisebbségről beszélhetünk –, amely számonkéri a demokráciát és hisztériázik. Tüntetésen mondja el, hogy hazánkban diktatúra van – kabaré. Egy elnyomó rendszerben nincs demonstráció, a kisebbségnek kuss a neve. Nemhogy utcára nem lehet vonulni, de otthon, a nappali csendjében sem lehet ellenvéleményt formálni. 

A hangos kisebbség most mégis az utcára megy. 

Helyes. Tehetik, hiszen demokrácia van. Lehet tüntetni, demonstrálni, hangoskodni. Mindent lehet. De megkérdőjelezni egy demokratikus választás eredményét minimum sajátos hozzáállás. Miközben ellenzéki politikusok egymást követve mondják el, hogy nem történt csalás, ami amúgyis elég nehezen kivitelezhető ebben a rendszerben, hiszen a szavazókörökben egymás nyakára taposnak a pártok delegáltjai. 

50,32 százalék. 

Az a 32 század talán nem nagy dolog, de mégis az. Meg az a 2.723.842 szavazat is. Momentán ennyi a többség. Lehet hisztizni…

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/51240/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Nagy 2018-04-16 06:53:46
Igen, a magyar eredendően nem demokrata. Nem képes/nem akarja tudomásul venni/elfogadni, hogy a többségi akarat kötelező a kisebbségre ! Inkább pártot üt, összeesküszik, fondorkodik és tiltakozik, de nem veti alá magát a többsége döntésének. Inkább beledöglik !..Ez a magyar: alkatilag és mentalitásában NEM DEMOKRATA !
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?