Blogolj!

A Momentum óriási ötlete: ismerkedés a vidékkel


A választási sereghajtók között végzett Momentum Mozgalom szeretne megismerkedni a vidéki Magyarországgal. Érthető.

A pártocskának, ami eddig csak rombolt – szétbombázta az esélyes budapesti olimpiai pályázatot –, most ismerkedni akar. A vidéki Magyarországgal. Mondjuk nem lesz könnyű, mert a pesti ficsúrokat nem nagyon kedvelik a végeken, ezt tapasztaltból tudom. Láttam, hogy milyen reakciót vált ki a slimfit zakó a gazdák között. 

Persze a mozgalmisták pontosan tudják, szinte a saját bőrükön tapasztalták, hogy milyen nagy szeretettek fogadják őket vidéken. Emlékezetes egy jól sikerült szegedi fórum, amelyen a helyiek  nem látták szívesen a Momentum képviselőit, ezt meg is mondták nekik. Érthetően, egyenesen – ahogy egy vidéki ember szokta. 

Persze most megvan a csodafegyver. Fekete-Győr András a Momentum elnöke bejelentette, hogy a párt "crowfunding" kampányba kezd. Szép név. De ha tanácsolhatom, ezt a tanyavilágba ne mondják el senkinek, mert senki sem kíváncsi rá. Nem, nem azért, mert nem értik, hanem mert felesleges információ. Ott az számít, hogy mennyibe kerül a kenyér, a víz, a tej, a vetőmag és hasonló – szinte szó szerint – földhözragadt dolgok. Nem azon gondolkodnak, hogy a kickstarteren, vagy az indiegogo oldalon gyűjtsenek-e pénzt, hanem dolgoznak. A magyar ember már csak ilyen egyszerű gondolkodású: teszi a dolgát és ha van, akkor élvezi a munka gyümölcsét. 

Talán ezért olyan fura ez a Momentum vezetőinek, mert még nem találkoztak ezzel a hozzáállással. Persze a kontrollerek és a laptopok mögül nehéz is. 

3
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/51150/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Leviathan 2018-04-13 08:58:43
Anyátokkal ismerkedjetek! Max. a vidékiek öklével! Mocskos farszösszenet, hazaáruló banda!
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-04-12 19:20:00
Hát, hogy őszinte legyek, nekem egy porcikám sem kívánja az ismerkedési procedúrát ezekkel az anarchistákkal.
Szerintem vagyunk így ezzel még néhány milliónyian. A gereblyés "trükköt" viszont szívesen kipróbálnám bármelyikükkel. Ha eddig nem tudták, hogy mi az, az "eseményt" követően viszont képbe kerülnének, az tuti.
Válaszolok
baviki69 2018-04-12 16:42:49
Csak az a furcsa ezekben a momósokban, hogy zöme elfelejtette, hogy nagyszüleik valamikor a szociban vidékről költöztek fel Budapestre!
Eszembe jut egy vicc:
Felkerül a vidéki fiatalember Budapestre, ott élve életét, pár évvel később egy hazalátogatása alatt nagyképűen meséli, hogy neki bizony már semmit nem mond ez a vidéki élet!
- Már azt sem tudom, melyik szerszámot, eszközt hogy hívják, mire használják! - mondja, majd egy falnak támasztott eszközhöz érve rátapos lábával, és majd megjegyzi:
- Ezt sem tudom, mi lehet! - mondja, miközben az eszköz a taposás hatására elbillen a faltól, és jól fejbe vágja a már pesti ficsúrt! Minek után a ficsúr jót káromkodva felkiált:
- A qrva gereblye, de fejbe b...szott!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?