Blogolj!

Az ellenzéki sokk oka – azt hitték a semmire, hogy valami


Nyilvánvaló, hogy mind az ellenzék, mind a szavazótábora sokkot kapott. Erről tanúskodnak a közösségi oldalak és a nyiatkozatok. Mi lehet ennek az oka?

Karácsony Gergely (balra) és Molnár Gyula azt hitte, hogy… Pedig dehogy. (Fotó: MTI)

Abban azért nagyjából midnenki biztos volt, hogy a Fidesz-KDNP megnyeri a választást, csak az arány volt kérdéses. A válasz persze megdöbbentő volt, hiszen nagyon magas részvétel mellett verte szét a két kormánypárt az összes többit. 

Sokkot kaptak az ellenzékiek. Már számolják, hogy a Fidesz-KDNP csak 2,6 millió szavazatot kapott, bezzeg a többiek – az összes többiek – viszont sokkal többet, vagyis lényegében nem is azt akarták a választók, amit akartak. Na, ezt a logikát nem minősítem. 

De ennek az agymenésnek valami kell, hogy legyen a hátterében. 

Vasárnap este nyolc körül annyit tudtak a pártok, hogy nagyon sokan vettek részt a választáson. 

Nézzük csak az első nyilatkozatokat!

Gyurcsány Ferenc (DK): "Vasárnap az Orbánnal szemben álló sokaság mozdult meg."

Molnár Gyula (MSZP-P): "Minél magasabb a részvétel, annál nagyobb a kormányváltás valószínűsége. Én arra számítok, hogy ez a valószínűség most még nagyobb lett."

Z. Kárpát Dániel (Jobbik): "A magas részvétel azt jelzi, hogy Magyarország nem kér abból a visszataszító hangulatból, ami az elmúlt hónapokban eluralkodott."

Maradjunk annyiban, hogy legalábbis optimista nyilatkozatok. Mindegyik legalábbis sejteti a kormányváltást. 

Ehhez képest az eredmények tudatában minden megváltozott.

Gyurcsány Ferenc: "A választás nem volt szabad és tisztességes."

Molnár Gyula: "Minden egyes elköltött ellenzéki forintra ezer vagy tízezer forintnyi kormány- és kormánypárti pénz jutott."

Vona Gábor (Jobbik): "Ez nem volt egy sportszerű verseny."

Azt hiszem már értem a sokkot. Mivel szépen becsomagolt ajándékot kaptak, azt hitték, hogy a dobozban az van, amire már régen vágytak. Pedig nem az volt. Hanem lényegében semmi… Nesze semmi…

Az ellenzéki pártok becsapták önmagukat. A semmiről azt hitték, hogy az majd valami lesz. Nem lett. A semmi már csak ilyen. Sokkoló. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/50972/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-04-09 20:06:58
Figyelmesen átolvasva a pártvezetők citált nyilatkozatait, én azt a végkövetkeztetést vontam le, hogy ezek között egyetlen normális, hiteles, reálisan gondolkodó ember sincs. A további nyilatkozataik is ezt bizonyítják, hiszen rendre a másik pártot, legrosszabb esetben pedig magát a népet (lakosságot) hibáztatták a sikertelenségükért.
A mai napig nem jutott el egyik ellenzéki pártvezetőnek sem a tudatáig, hogy ők (és pártjaik további prominensei) a tehetségtelenek, a rossz politikusok. Fel nem vetődött egyikben sem, hogy hosszú évek óta nagyon rosszul csinálnak mindent, vagdalóznak, mocskolódnak, hisztiznek, hamis vádakat gyártanak, rémhírekkel traktálják az embereket. Az úgynevezett "programjuk" meg semmi más, csak légvárak sokasága.
Csoda, hogy ilyen gyengén szerepeltek ?!
Ez persze legyen az ő bajuk, csak így tovább fiúk (lányok), és meglesz majd a következő választáson is a kétharmad a FIDESZ-KDNP pártszövetségnek.
Ja, erről jut még eszembe: a "kétharmad", az prímszám ?! Csak kérdezem.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?