Blogolj!

Apa kezdődik… a rémhírterjesztés


És persze jönnek alatta a kommentek, hogy „fideszes tempó”, a „ballibek mindenre képesek”, meg, hogy milyen tollat nem lehet kiradírozni… és szerencsére a józan hangok is. Én az utóbbit erősíteném.

A parlamenti pártok és a teljes média készültségben. Az állami és önkormányzati vezetéstől független EBESZ megfigyelői már hetek óta az országban vannak. (Az egyik vidéki nagyvárosban – ahogy annak szem- és fültanúja voltam – például rögtön az egyik kormánypárti jelöltnél kezdtek, ahogy megérkeztek márciusban.)  

Mégis….

Mégis már megint itt az az őrület, amely legalább négyévente (és a népszavazásokon) előkerül: „választási csalás lesz”…. főleg akkor, ha neki nem tetsző eredmény születik. Mert a jobboldali voksoló azért viszi a saját tollat, hogy a „Gyurcsány emberei” ne radírozzák ki a szavazatát, a liberális meg azért, hogy a „Viktorék” ne, hiszen mind a három körúton belüli egyetemi tanár haverja „taktikai átszavaz”.

Pedig, aki volt már választási bizottságban tag, az tudja, hogy radírozás és más csalás miatt fölösleges aggódni. Ott lesz több párt delegáltja (a parlamentieké szinte biztos), akik többször átszámolják a voksokat, és valóban figyelnek minden apró rezdülést. Aki csalni próbál, az magából csinál hülyét. Sőt még annál is rosszabbat.

Nem tudom, hogy mi lesz az eredmény. Döntünk millió indokot figyelembe véve: gazdasági sikerek, álmaink, a jelölt jóképűsége, egyszeri örömünk, felháborodásunk alapján. Egyet tudok csak, a saját szememnek hiszek, és amennyiben nem utal – az összeesküvés-elméleteken kívül – más arra, hogy valami gond van, akkor tiszteletben tartom az eredményt – bármi is legyen az.

Mert én holnap is bizalommal akarok 15 millió nemzettársam szemébe nézni. És azt kívánom, hogy ők is ugyanígy érezzék.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/50928/pics/lead_800x600.jpg
országgyűlés,szavazás,választás,választás 2018
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?