Blogolj!

Karácsonyi érvek a rezsicsökkentés ellen


Nagyon bántja a balosoka ez a rezsicsökkentés. Mondjuk annyira nem, hogy bármelyikük is visszafizetné a megspórolt összeget, de azért csak szapulják.

Fotó: origo.hu

Most éppen Karácsony Gergely, az MSZP listájának vezetője fordult levélben egy civil szervezethez, egészen pontosan a Reális Zöldekhez, s arról írt nekik, hogy át kell alakítani a hatósági árszabályozást, mert az bizony nem követi a világpiaci árakat. 

De nem ám!

És ez nekünk fogyasztóknak tulajdonképpen nem is rossz, hiszen kevesebbet kell fizetnünk a rezsiért. Ennek hátterében az áll, hogy a hatósági árszabályozásnak köszönhetően az állam alacsonyan tartja az árakat. De ez nem jó Karácsony szerint. 

Az mondjuk nem zavarja az ifjú szocialistát, hogy egyik szavával a másikat vágja agyon. Ugyanis a levélből kiderül, hogy felmondaná a Paks II szerződést. Csak, hogy egyértelmű legyen: a beruházásnak köszönhetően tarthatóak alacsonyan az árak. Persze Karácsony, mint volt LMP-s előjön a zöld ásszal, vagyis azzal, hogy alternatív forrásokból pótolnák a kieső energiát. Ehhez uniós támogatást is szerezne, szóval megy a ködösítés, hiszen a nincsből akar építeni.

Amúgy Karácsony azon elképzelése, hogy eldobná a hatósági árszabályozást teljesen egybeesik a brüsszeli elképzelésekkel, hiszen ott is az a terv, hogy kiveszik a tagállamok kezéből az ármeghatározás jogát. Ez mit jelent? Semmi extrát, csak a szokásos szoci temót: jöhetnek az újabb áremelések.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/50846/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-04-07 18:48:32
Emlékeztetőül:
"Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse: nem lesz gázáremelés !!!"
Mondta szép emlékű Lendvai Ildikó, a MSZ(M)P nagy gondolkodója, a honi cenzúra "kiváló" megvalósítója, Aczél elvtárs hithű alattvalója.
És tényleg nem lett ?! Ugyan már !!!
Csupán néhány hónap kellett hozzá, és - ígéretüket, szokás szerint megszegve - háromszorosára emelték a kommunisták a gáz árát.
Az LMP ugyanez "zöldben". Csupán ennyi a különbség.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?