Blogolj!

Az AP hírként sulykolja a Soros propagandát


A londoni Breitbart írása szerint az AP hírügynökség (Associated Press, az Amerikai Egyesült Államok legrégebbi, 172 éves, és legnagyobb hírügynöksége) csupán napokkal a magyarországi országgyűlési választások előtt olyan cikket közölt, amelyben élesen bírálja és szélsőjobboldalinak nevezi Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét, emellett a baloldali milliárdos, Soros György alapítványainak „szakértőitől” idéz.

Getty images / kollázs

A Washington Post, a legnagyobb példányszámú amerikai napilap cikke „Szélsőjobboldali, sőt, rasszista nézetek váltak uralkodóvá Közép-Európában” címmel azt állítja, hogy számos közép-európai országban, többek között Magyarországon és Lengyelországban „tabu” nézetek lettek mérvadók.

washingtonpost.com

A cikk szerzői Tom Junest, a szófiai Emberi és Társadalomtudományi Kutató Alapítvány történészét idézik: „Valami átfogó, nagyobb szabású folyamat zajlik a régióban, ami hazafias, nemzeti, konzervatív fordulathoz vezetett, amin keresztül a szélsőjobboldali nézetek meghatározóvá válhattak”. 

Később a magyar kormánynak a magyar származású Soros által alapított, a tömeges bevándorlást támogató civil szervezetek (NGO-k) befolyása elleni kampányára a következőképpen hivatkoznak: „a pénzember és emberbarát démonizálása”, valamint „a magyar származású Holocaust-túlélőt hamisan az Európába áramló ellenőrizetlen tömeges bevándorlás támogatójának állítják be”. 

Ezt a kampány, aminek részeként a külföldi alapítású/tulajdonú szervezetek átláthatóságát elősegítő törvény is elfogadásra került, „állami finanszírozású, antiszemita felhangokkal tarkított összeesküvés-elméletnek” minősítették, annak ellenére, hogy Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök is támogatását fejezte ki Orbán Viktor felé az antiszemitizmus elleni kiállásával kapcsolatban.

Fotó: Árvai Károly / AFP / Getty Images

Soros Györgyről a közelmúltban kiderült, hogy a Németországban kifejtett lobbi-tevékenység által kísérletet tett a magyar politika közvetlen befolyásolására, azzal a céllal, hogy Magyarország visszavonja a külföldi civil szervezetekkel kapcsolatos új rendeleteket és szabályozásokat.

'Caught Red Handed': Soros-Funded Body Lobbying Germany to Put Pressure on Hungary

Balázs Dénes detailed how the Civil Liberties Union for Europe, supported by George Soros's Open Society Foundations (OSF), attempts to influence Germany via its links to think tanks close to the German government, according to recordings obtained by The Jerusalem Post.

A hírügynökség szerzői azonban elmulasztották megemlíteni azt a tényt, hogy a szófia HSSF (Emberi és Társadalomtudományi Kutató) Alapítványt a honlapja szerint is közvetlenül Soros György OSF (Nyílt Társadalom) alapítványai hozták létre.

Szintén szakértőként idézik Peter Kreko-t, a budapesti székhelyű Political Capital Institute kutatóközpont/elemző intézet igazgatóját, azt azonban megint csak elfelejtik megemlíteni a szerzők, hogy a Political Capital-t ugyancsak Soros szervezete, a Nyílt Társadalom Alapítványok hívták életre.

Az írás egyik szerzője, a Varsóban élő Vanessa Gera számos Sorost támogató cikket írt az AP hírügynökség számára, többek között „Az emberbarát Soros démonizálása régi antiszemita összeesküvést idéz” címmel 2017 májusában, majd júniusban „Soros visszavág a magyar miniszterelnöknek és maffiaállamot emleget” címmel.

Vanessa Gera-t Lengyelországban is éles bírálat érte a tavalyi függetlenség napi menettel kapcsolatos tudósítása miatt, amiben a résztvevőket „fasisztáknak és egyéb szélsőjobbos végleteseknek” nevezte.

Seeing The Effects of Mass Migration in Western Europe Turns Young Poles Populist

In a piece perpetuating the perception of annual independence day celebrations in Poland as a "far right" festival, Britain's Guardian newspaper has inadvertently identified an unexpected side effect of European free movement of labour - the growth of populist-right ideas among young Poles. - Mass Migration | Breitbart London

A szerző a cikk végén megjegyzi, hogy a Soros és szövetségesei által kifejtett nyomás ellenére a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint a Fidesz vezet és jó eséllyel szerezhet többséget szövetségesével, a Kereszténydemokrata Néppárttal együtt.

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/50789/pics/lead_800x600.png
Európa,migráció,Orbán Viktor,Soros,választás 2018
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-04-05 18:13:48
Az lehetetlen elképzelés, hogy ez az idióta, begyepesedett agyú ökör Soros (meg a magyar csicskái) valami mással foglalkoznának, nem pedig állandóan Magyarországgal ?!
Volna tippem is, hogy mivel szórakozzanak nap, mint nap, ráadásul "az" mindegyiknek "kézre is esik" !!!
Csak azért, mert mérhetetlenül unom (unjuk) már ennek sz@rházinak a "ténykedését".
Válaszolok
librikus 2018-04-05 16:17:48
Bizony Európában -nem csak közép Európában- sokaknak nem tetszik Soros és háttere erőszakos betelepítéspolitikája. Nehogy Amerikában is túlfeszítsék a húrt, mert abból baj származhat őkelmükre.
librikus.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?