Blogolj!

A Fidesz és Biszku Béla összeállt Márki-Zay fejében


Eleve fura dolog, hogy egy olyan ember osztja az észt az ellenzékben, aki tavaly december óta gondolja magát politikusnak. No, de az amiket mond…

Márki-Zay Péter (jobbra) osztja az észt (Fotó: zoom.hu)

Márki-Zay Péter ugye irgalmatlan módon független polgármester, akit minden ellenzéki párt fényesre nyalt Hódmezővásárhelyen – ezt tudjuk. Azt, hogy valami nem stimmel a nyaka felett az csak a véleményünk lehet, hiszen nem látunk bele a fejébe, így nem tudjuk, hogy minden kerék rendeltetésnek megfelelően forog-e. Mondjuk abból, amit beszél lehetnek sejtéseink. 

Most éppen a Hódmezővásárhelyhez közeli Pécsen kampányolt, az MSZP-nek… Amúgy függetlenül persze. Ez legyen az ő dolga. Ugyanakkor mondott érdekes dolgokat – már persze a saját szintjén. Először is azt, hogy "Már most ciki fideszesnek lenni." Világos. Tehát – ha csak az előző választás eredményéből indulunk ki, akkor 2,2 millió ember "ciki". Kevés politikus engedi meg magának, hogy egyszerre beszóljon ennyi választónak, de ez mondjuk a legkevesebb. 

Ennél sokkal izgalmasabb az a gondolatmenet, amely szerint a jelenlegi rendszer emberei "Biszku Bélaként fognak köztünk élni". Először is ugye az említett véreskezű kommunista már meghalt. Másrészt: az egykori belügyminiszter nevéhez fűződik az 1956-os forradalom utáni megtorlások levezénylése, vagyis számtalan ártatlanul elítélt ember halála. Félelmetes párhuzam. Már csak azért is, mert ugye Biszkut háborús bűnök miatt első fokon elítélte a bíróság. 

Ha persze az ilyen párhuzamok meghúzhatóak, akkor kivel vessük össze Márki-Zay Pétert? 

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/50770/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
baviki69 2018-04-05 15:45:47
Ez a hülye nem veszi észre, hogy M.ZajosPetinek ciki lenni? Fog ez még nagyot bukni a bunkóságával...
Válaszolok
Leviathan 2018-04-05 08:30:58
Több tisztelettel beszélhetne ez a BB (büdös bunkó) az eszmei idoljáról, a másik BB (biszku béla) ről, aki szintén egy BB volt!! Na megyek hányni ettől a "zsivaj" - tól!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?