Blogolj!

Vágó István szerint olyan ez, mint a Rákosi-rendszer


Sok mindent feltételezek az egykori kvízprofesszorról (ha-ha), de azt mondjuk nem, hogy nincs tisztában a Rákosi-rendszer bűneivel.

Márpedig…

Azt írja a Facebook oldalán, az egykor szebb napokat is megélt televíziós műsorvezető – ma már ugye Gyurcsány Ferenc cimborája a Demokratikus Koalícióban –, hogy 

Fontos különbség a jelenlegi és a Rákosi-rendszer között, hogy akkor döntőbe jutottunk a foci-VB-n.

Valóban. Ez jelentős különbség, hiszen 1954-ben az Aranycsapat világbajnoki-döntőt játszott az NSZK-val. Most meg ugye… Mindegy is. 

De, hogy csak ez lenne a fontos különbség, azt nem hiszem. 

Mert ugye Rákosi Mátyás egy utolsó, senkiházi kommunista diktátorként vezette az országot a háború után. A II. nagy világégés végétől 1956-ig tartó időszakban többszáz embert végeztek ki koncepciós perek után, 40 ezren kerültek rendőri őrizetbe, 13 ezer főt kitelepítettek és kitiltottak Budapestről, 300 ezret az ország más településeiről, egymillió embert vontak ügyészi eljárás alá és félmillió ellen vádat is emeltek. Tombolt az ÁVO és az ÁVH. Nem volt sajtó- és véleményszabadság, besúgók voltak mindenhol. 

Szóval talán a legfontosabb különbség a Rákosi-rendszer és a mostani demokrácia között, hogy írjon bármilen hülyeséget is Vágó István, kritizálja bármivel is a jelenlegi kormányt, nem megy el érte este egy elsötétített autó és nem viszik el az Andrássy útra. Még akkor sem, ha ennek nagyon örülne, mert akkor tényleg diktatúra lenne. Márpedig Vágó István nagyon szereti magán tartani a rettegés álarcát, pedig neki sincs mitől félnie. A vélemény szabad. 

5
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/50626/pics/lead_800x600.png
fidesz,kormány,Vágó István,választás 2018
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-04-02 19:30:37
Leviathan !
A rövid hozzászólása roppant frappánsra sikeredett, nagyon találó !!!!

Hozzáértők szerint minden ember életében eljön (eljöhet) az a pillanat, amikor nemcsak időlegesen, hanem örökre és visszavonhatatlanul tökéletesen megzavarodik.
A Vágó Isti esetében - amint ez a legújabb nyilatkozata is hűen tükrözi - ez a pillanat már korábban biztosan be is következett.
Válaszolok
Leviathan 2018-04-02 13:52:01
Az ember akiről hidat neveztek el!
Válaszolok
Leviathan 2018-04-02 08:21:17
Van egy párhuzam, ami megáll vágóistván szemszögéből!..a "hazaárulók és besúgók" rész.
Válaszolok
baviki69 2018-04-01 17:09:51
Vágóelvtárst vissza kívánnám küldeni a múlt század 50-es éveinek elejére! Egy ilyen akkori kijelentés miatt ma talán úgy ünnepelnék őt, mint egy Rákosi-rendszer áldozatot!!!
Válaszolok
Emőke 2018-04-01 17:09:00
Az a baj, hogy ez a "féreg" kinyitja a száját, mond valami baromságot vigyorogva és még el is higyjük neki!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?