Blogolj!

Schilling Árpád: vagy a Jobbik, vagy senki


Szegény Jobbik-szavazók. Egyre több köztük a liberális, egyre több liberális mondja azt, hogy ő bizony a korábbi szélsőjobbra szavaz. Vagy senkire.

Fotó: 24.hu

Bajban vannak a liberálisok. Erre pontosan rávilágított Schilling Árpád színházi "rendező", aki a Facebook oldalán írt egy terjedelemes bejegyzést az április 8-i választással kapcsolatban. Őt is, mint más komoly bajban lévő társát, megszólaltatta a Magyar Narancs. A kérdés egyszerű volt: szavazna-e a Jobbikra. 

Ahogy arról már értekeztünk: Alföldi Róbert érdekes művész és Lovasi András énekes, eldobva korábbi elveit simán behúzza az ikszet Vona Gábor pártja mellé, sőt a lehetőségeket kihasználva mindkette szídták is egy kicsit a kormányt – állítólag ezzel együtt Lovasi nem adta vissza azt az állami támogatást, amit az Arénában tartott koncertjére kapott, no de gerinc és gerinc között is akad különbség… 

Alföldi Róbert elárulta, hogy kire szavaz - vajon tükörbe tud nézni?

Döbbenetes, hogy a választási kampány mit hoz ki az emberekből. A Magyar Narancs kérdést intézett baloldali, liberális gondolkodókhoz (már önmagában ez a szó is...), mégpedig azt firtatta, hogy a demokratikus értékel mellett elkötelezett választópolgár szavazhat-e a Jobbikra, ha kormányváltást akar.

No, de mit tesz Schilling, akinek ugye a felesége Sárosdi Lilla, aki tavaly a zaklatási ügy egyik főszereplőjeként került be a köztudatba? Röviden összefoglalva: vagy a Jobbikra szavaz, vagy senkire. 

Tehát, ha a demokrata ellenzék nem támogatja, hogy a Jobbikra szavazzak a választókörzetemben, akkor az MSZP-re még orrbefogással sem, az LMP-re pedig a teljes értelmetlenség okán nem fogok.

Jó, az mondjuk érthető, hogy se az MSZP-t, se az LMP-t nem tudja támogatni a rendező, de az azért érdekes, hogy miként jutott el a szélsőjobbos, a melegeket és a zsidókat is támadó retorikával indult Jobbikhoz. Szerinte nincs más… Pedig a bejegyzés egyik mondatában simán szélsőjobbozza a pártot, mondjuk a Fidesszel együtt, de ez utóbbit tekintsük a liberális megnyilvánulás szélsőségének.

Schilling minden ellenzéki pártba belerúg egy méreteset. 

Nézzük tételesen: 

MSZP: "nem tudom elfogadni az MSZP-t, amelyet egy megalkuvó, korrupt és cinikus formációnak tartok"

LMP: "Az LMP példája mutatja meg a legjobban, hogy egy felkészült, elszánt, demokratikus erő hogyan válik ugyanolyan unalmas és kiszámítható párttá, mint az elődjei: állami támogatás, pártstruktúra, médiajelenlét."

Momentum: "Erős kezdés, civilként nagy hírverés, pártként a robot és a lassú fölmorzsolódás."

Együtt: "…ennek a pártnak most vége lesz, az meg külön abszurd, hogy Szigetvári Viktor úgy szerepel a hírekben, mint ennek a kimutathatatlan támogatottságú pártnak a miniszterelnök-jelöltje."

Érdekes, a Demokratikus Koalíció szóba sem kerül. 

Így jut el arra a megállapításra, hogy vagy a Jobbik, vagy senki… Vajon mit szólnak ehhez – Alföldihez, Lovasihoz, Schillinghez – a párt alapítói és a régivágású jobbikosok? 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/50572/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emőke 2018-03-31 09:47:36
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj ne!!!!!!!!!!! Ezek?????????? Lucifer!!!!!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?