Blogolj!

Karácsony kamuja és az őszödi beszéd


Az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje kimondta a tutit: azokat a dolgokat, amelyek nem működnek, nem szabad erőltetni. Nagyon egyetértünk vele. Amúgy húsvét utánra nagy bejelentéseket lebegtetett be – mondjuk nem száz, csak kilencven százalékra...

Nagypénteken is folytatták a nem létező kockás papírra firkált virtuális számokkal való matekozást a magukat demokratikus ellenzéknek nevező balliberális pártok. Mozgásukat és kommunikációjukat elnézve ahogy közeledik április 8-a, úgy erősödik a régi tétel igazsága: egy valami biztos, mégpedig a bizonytalanság.

Karácsony Gergely, a szocialisták Párbeszédtől importált kormányfőjelöltje – ő az, akiről megírtuk: még saját testvére sem szavaz rá – például azzal küldte el húsvétolni a magyarságot, hogy kedden és szerdán hatalmas bejelentéseket tesznek majd visszalépésekről, fontos körzetekben, reményei szerint minél több helyen. Ezt olyan 90 százalékra veszi, tehát oda-vissza nyitva hagyta a kiskaput. Avagy a locsolkodás még sok mindent felboríthat. Vagy sem.

Karácsonyra a saját bátyja sem szavaz

Megszólalt Karácsony Gergely bátyja, öccse politikai szerepvállalásáról, és meglepő dolgokat mondott az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről. Közölte, hogy ő maga és a családja is a konzervatív értékeket részesíti előnyben, több Békementen is részt vett, és értetlenül tekint öccse politikai karrierjére.

De nem is ő lenne, ha nem így tett volna, vagy ha eligazította volna a változásban bízókat a tekintetben, ki kinek a javára, hol, miért és hogyan tervez meghátrálni.

Különös pikantériája van annak, hogy „Karigeri” még mindig azt bizonygatja: ő nem „kamujelölt”(?), hanem igazi.

Közben arról beszél, hogy ha a Jobbikkal együtt lesz többsége a Parlamentben az ellenzéknek, akkor világos feladatokkal felruházott „korlátozott mandátumú szakértői kormányzást” képzel el, de nem venne benne részt. Amúgy továbbra is azt ígéri, nem kormányozna együtt a Jobbikkal, mert

„a dolgokat, amelyek nem működnek, nem szabad erőltetni”.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje némiképp rávilágított arra, hogy mi állhat a karácsonyi zavarodottság hátterében: az ellenzéki pártok egymást tekintik ellenfélnek, nem Orbán Viktort.

„Nem tudjuk úgy bekapcsolni a tévét, vagy a rádiót, hogy valamelyik baloldali politikus ne az LMP-t szidná, vagy ne a személyemet gyepálná”

– üzent a többieknek, és Karácsony Gergelyre különösképpen ráhúzta a vizes lepedőt, mondván: a fent említett „ellenfél-meghatározáson” kívül a teljes ellenzéki koordinációt leginkább azt lehetetlenítette el, hogy a szinte minden pártot megjárt, a szocikat a Fidesznél is jobban gyűlölő MSZP-s aspiráns „álláspontját nehéz volt követni”.

Pontosítunk, nemhogy nehéz: lehetetlen.

De ugorjuk is át a zuglói hegyet, hiszen azért

akad, ami, illetve aki örök és megváltoztathatatlan.

A balliberális bizonytalankodásban egyedül a Karácsonnyal és Széllel is a háttérből bábozó főmanipulátor: a bukott bal, a werbertelenített (nem)lehetmás és az álcuki, vona-kodó szürke farkasok horrorkoalíciója mögé bújva visszaólálkodni készülő Viszkis Feri gondolatisága sziklaszilárd.

„Kérdezitek tőlem, hogy miért csinálom, mi hajt. Ma is az, amit 12 éve elmondtam Őszödön”

– szögezte le közösségi oldalán.

Elmondta, valóban. Az őszödi beszéd tényleg aktuálisabb, mint valaha. No, pont ezt kell észben tartania „ennek a kurva országnak” április 8-án. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/50571/pics/lead_800x600.jpg
baloldal,DK,ellenzék,Gyurcsány Ferenc,Jobbik,Karácsony Gergely,lmp,MSZP,összefogás,szél bernadett,választás,választás 2018,vona gábor
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-04-01 00:02:05
A Momentumos (hülyegyerek) anarchista, az LMP-s Szél (egyszuszra mondok marhaságokat) Bernike, a Jobbikos Vona (muszlim imádó) Gabika, a DK-s Gyurcsány(i) hazugláda (zsidó villafoglaló) Fletó, az MSZ(M)P-P - s Karácsony (minden pártot szívelek, amelyik bőségesen fizet) hisztis Gerike !!!
Csodálatos felhozatal. Egytől - egyig húzó nevek, az egyszer biztos.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?