Blogolj!

Márki-Zay Péternek saját valósága van


Nehéz követni a vásárhelyi polgármestert. Sajátjának érez egy döntést, amit elutasított, de a demokráciának is legalább kétféle értelmezését ismeri.

Fotó: valasz.hu

"Eltöröltük az építményadót." – nyilatkozza a Heti Válasz legfrissebb számában Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester. Egy pillanat! Amikor a képviselők szavaztak az előterjesztésről, akkor a polgármester úgy utasította el a javaslatot, mintha nem is ő ígérte volna meg a választási kampányban, hogy megszabadítja az embereket ettől az adótól. Beígérte, majd amikor helyzetbe került, akkor elutasította… Elegáns. De úgy is mondhatjuk, hogy egy hazug disznó! Ha nem lenne nagypéntek, akkor az ember szívesen mondaná a polgármesternek, hogy menjen a picsába, de mégiscsak itt a húsvét a nyakunkon! 

Aztán az interjúban azt is mondja MZP, hogy rettegni kellett Vásárhelyen, mert ha kritizálja valaki a rendszert, akkor azonnal elveszíti az állását. Vajon mi állhat annak a hátterében, hogy az önkormányzattól, az új polgármester a beiktatását követően azonnal kirúgta a címzetes főjegyzőt és az aljegyzőt is. Csak nem az, hogy kritizálni merték az üldözési mániásnak tűnő, a zsebében diktafont hordó Márki-Zayt? Önmaga igazolta a cikkben elmondott állításait. Aki nem ért egyet a polgármesterrel, azt kirúgják a hivatalból – értjük. 

A cikkben azt is nyilatkozza Márki-Zay, hogy most nincs szükség populista ígéretekre, elég lenne csak annyit mondani, hogy "elszámoltatják Orbán Viktort". Ja, ez nem populista duma? Hanem mi? Fogjuk fel ellenzéki választási ígéretnek. Biztos adnak érte kenyeret és tejet a boltban. "Napot! Hány liter jön ki egy elszámoltatásból?" – tesszük majd fel a kérdést a pultnál. Micsoda hülyeség ez…

Aztán az is kiderült, hogy a magyar közélet egyik vállalhatatlan figurája, vagyis Gulyás Márton is szoros kapcsolatban áll Márki-Zay Péterrel. Madarat tolláról… Csak nehogy egyszer összefessék a vásárhelyi önkormányzat épületét is Gulyásék. 

És, hogy teljes legyen az elmebaj a káosz nézzük mit mond a demokráciával kapcsolatban Márki-Zay. Ha az ő választási sikeréről van szó, akkor demokrácia van, ha mondjuk a Fidesz választási győzelméről, akkor nincs… Egyszerű ez, mint a faék. Nem Márki-Zay, hanem a logikája. Meg a saját valósága is, ami köszönő viszonyban sincs a világgal. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/50533/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-30 17:16:07
Szögezzük le, hogy a kommunistákat - márpedig ez a Trójai faló pont olyan kommunista, mint "szeretett" Kádár apánk volt - sohasem zavarták a tények.
Egyébiránt, nézzék csak ezt a bárgyú arcot a fényképen, és garantálom, hogy a cikket már el sem kell olvasni !!!
Ennyi.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?