Blogolj!

Horn Gyula szelleme kísér(t)i Márki-Zay Pétert


Úgy tűnik a hódmezővásárhelyi polgármester ámokfutásának sosem lesz vége. A legújabb informácó egyenesen megdöbbentő.

Baranyi Mária (jobbra) Horn Gyula után Márki-Zay Pétert szolgálja? (Fotó: index.hu)

Horn Gyula egykori titkárságvezetője érkezik a városházára? – írja a vasarhely24.com

Az oldal információi szerint az egykori pufajkás miniszterelnök Horn Gyula titkárságának vezetője, Baranyi Mária lesz Márki-Zay Péter kabinetirodájának vezetője.  

Az egykori kommunista bizalmasa – kétségünk ne legyen, azon kevesek közé tartozik, aki mindent tud az egykori elnyomó rendszer kiszolgálójáról – végig Horn mellett dolgozott és még könyvet is írt róla. Sőt a Gyurcsány-kormány alatt müncheni konzulnak is kinevezték az elvbarátai.

A kérdés persze az, hogy a Jobbik által megtámogatott, az LMP, a DK és az MSZP által rajongásig szeretett független polgármester miként talált rá a kommunista pártvezér egykori kiszolgálójára. Az első gondolat nyilván az, hogy ez a megállapodás is része annak a paktumnak, amit Botka László, bukott szocialista listavezető és Márki-Zay Péter kötött – de ez nyilván csak egy összesküvés elmélet. 

A baj ennél sokkal nagyobb. Ugyanis ez azt mutatja, hogy ha Márki-Zay Péterhez hasonló "politikusok" kerülnek a parlamentbe, akkor ilyen és ehhez hasonló munkatársak kerülnek helyzetbe. Ijesztő… 

4
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/50489/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
János 2018-04-01 00:02:34
Horn Gyula titkárságának vezetője több nyelven beszélő, idős, nagy tapasztalattal és tudással rendelkező asszony, aki „EGY ELŐSZOBA TITKAI - HORN GYULA KÖZELRŐL 1994-1998” címmel könyvet írt Horn Gyuláról.” Aki ezt a könyvet elolvassa, annak számára bizonyossá válik, hogy nem volt személyes szimpátia Horn Gyula és Baranyi Mária között. Tudni kell azt is, hogy a referencia, amivel Horn Gyula titkárságába bekerült, az volt, hogy előtte a rendszerváltás első miniszterelnökének, Antall Józsefnek dolgozott.
Baranyi Mária nagysikerű könyve utoljára 2010-ben látott napvilágot. Úgy beszélik, hogy maga Lázár János országgyűlési képviselő mintegy kötelező olvasmányként ajánlotta kollégáinak Baranyi Mária könyvét.

MILYEN KOMMUNISTA BARANYI MÁRIA?
A városháza egyik munkatársa megkérdezte Baranyi Máriát:
- Ön kommunista?
Baranyi Mária visszakérdezett:
- Mit jelent az, hogy kommunista?
Az illető hivatkozott olvasmányára:
- Azt, amit Szozsenyicin ír a könyvében!
Mire Baranyi Mária:
- Igen! Olvastam a könyvet. Németül! Mert akkor még be volt tiltva Magyarországon.
Milyen kommunista az a Baranyi Mária, aki már a Kádár rendszer idején olvasta Szolzsenyicinek „A Gulag szigetvilág” című szamizdat kiadványát.

TUDATHASADÁSOS ÁLLAPOTRÓL ÁRULKODIK,

HOGY A FIDESZ LÉNYEGESEN NAGYOBB HORDEREJŰ KOMMUNISTA MÚLT FELETT IS SZEMET HUNY, ÍGY PÉLDÁUL NEM KÍVÁNJA NYILVÁNOSSÁ TENNI AZ ÜGYNÖKAKTÁKAT, ELTŰRI ÉS MEGVÉDI AZ ÜGYNÖKMÚLTTAL RENDELKEZŐ SZITA KÁROLYT KAPOSVÁR POLGÁRMESTERI SZÉKÉBEN, NEM IS SZÓLVA SZÁMOS MAI FIDESZES KÉPVISELŐNEK A KOMMUNIZMUSSAL ÉS SOROSSAL KAPCSOLATOS MÚLTJÁRÓL,
UGYANŐK MOST ÓRIÁSI HECCKAMPÁNYT INDÍTANAK EGY IDEIGLENESEN ALKALMAZOTT HÖLGY MŰKÖDÉSÉVEL KAPCSOLATBAN, AKIT - NYILVÁN SZAKMAI RÁTERMETTSÉGE FOLYTÁN - ELŐZŐLEG ANTALL JÓZSEF, MAJD HORN GYULA ALKALMAZOTT.

BARANYI MÁRIA KÖNYVÉT ÍGY MÉLTATJA AZ ATHENAUM KIADÓ:
Legtöbbünk számára soha nem válik láthatóvá, mi zajlik a politika színfalai mögött. Pedig mindannyian szeretnénk - legalább ideig-óráig - a beavatottak közé tartozni. Baranyi Mária most, a bennfentesek tudásával ajándékoz meg minket az Egy előszobai titkaiban. A szerző különleges korban különleges pozíciót töltött be, a Miniszterelnöki Titkárság vezetője volt, Horn Gyula közvetlen közelében dolgozott. Könyvében, amely egyszerre korrajz, memoár, dokumentumregény és sztorigyűjtemény, SOHA NEM TÉVESZTI SZEM ELŐL A HITELESSÉGET. NEM VÁLLALKOZIK POLITIKAI ELEMZÉSRE: mozzanatokat és általa megélt történeteket ad közre, egyedi stílusban. VÁLLALTAN SZUBJEKTÍV, DE MINDVÉGIG ŐSZINTE.

Mire a kötet végére érünk, nemcsak az adott korszak összefüggéseit látjuk másképp, hanem azt is érzékelhetjük, hogy azok milyen hatással vannak 21. századi mindennapjainkra. A Horn Gyula vezette kormány stabilizált, privatizált, modernizált, NATO- és európai uniós csatlakozási tárgyalásokat készített elő. A korszak politikusai és közszereplői mellett néhány "statisztát" is megismerhetünk - köztük a különleges bécsi "szabó"-t, a galambot, a denevért, néhány leszakadt gombot, egy királyi díszebéden repülő öngyújtót -, amitől emberközelibbé válik a Parlament világa. És miénk lesz a bennfentesek tudása is. Kitárulkozik előttünk két ember: Baranyi Mária - és az ő közvetítésével Horn Gyula.
Válaszolok
Fekete 2018-03-30 08:56:20
a másik banya a Pécsi Ildikó? vagy káprázik a szemem.
Válaszolok
Ernest 2018-03-30 07:27:30
Ez a luvnya, nem valami Lendvai klón? Tök úgy néz ki!
Válaszolok
Emőke 2018-03-29 12:51:32
Szegény Lázár János, hogy bízott a saját választói bölcsességét én!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?