Blogolj!

Vona Gábor egy kicsit sem cuki – a barátja a pápát akarta megölni?


Hiába a fene nagy cukisodási hullám a Jobbikban, úgy tűnik, hogy nem megy ez. Igaz már más a célpont, hiszen korábban a zsidókra és a melegekre utaztak, de már a muszlimok szekerét tolják.

Vona Gábor és török barátja (Forrás: origo.hu)

Nehéz megrajzolni azt az utat, amit Vona Gábor és a Jobbik járt, jár be. A szélsőjobbról induló mozgalom vezetője elkezdett hevesen kóborkutyákat simogatni, macskákkal szelfizni, de aztán hirtelen – tényleg a semmiből – előkerült ez a török szál. Törökországból a muszlim világ vezető hatalmát csinálna a Jobbik vezetője, sőt az országgal verné szét az Uniót is. De most az origo, egy egészen érdekes tényre hívta fel a figyelmet: Vona Gábor új cimborája Musa Serdar Çelebi, vádlott volt a II. János Pál pápa elleni merénylet perében, mint az összeesküvés központi alakja. Çelebi, amúgy járt már Budapesten, sőt Vona Gáborral baráti kapcsolatot is ápol a portál szerint. 

Az origo kiderítette, hogy Musa Serdar Çelebi 1952-ben született, nős, négy gyermek apja, 1976-ban fejezte be katonai szolgálatát. Bányászati karon szerzett diplomát, dolgozott a török vámügyi minisztériumban is, majd 1978 végén Németországba költözött. Egy évvel később az elnökévé választották a helyi „Avrupa Türk Federasyonun" nevű szervezetnek, amely jogelődje (a két szervezet címere megegyezik) az „Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu" nevű formációnak. Érdekesség, hogy 1979-ben Musa Serdar Çelebi erőszakos cselekmények miatt körözés alatt állt Törökországban. Çelebi nevéhez több iszlám, részben militáns szervezet megalapítása és vezetése is fűződik. Jelenleg az isztambuli székhelyű UKID (Nemzetközi Fejlesztési és Együttműködési Szövetség) vezetője és a kultúrdiplomácia területén dolgozik például a törk eredetű népek összefogásán. Az UKID honlapja nagy figyelmet szentel a Jobbiknak és az is kiderül az oldalról, hogy a négy évvel ezelőtti Vona-turnék Çelebi és a szövetség szervezte. Az is édedekes, hogy Çelebi is járt hazánkban, a Kurultáj nevű rendzevény egyik vendége volt. 

Az iszlamista egyébként főállásban több szélsőséges török szervezetben vállalt vezető szerepet és annak idején azzal is megvádolták, hogy vezető szerepe volt a II. János Pál pápa ellen elkövetett merényletnek. Az origo cikkének alapjául a német titkosszolgálat jelentései is szolgálnak, vagyis nem tekinthetőek találgatásnak.

Így és ilyen barátokkal cukisodna a Jobbik. Furcsa utat választottak…. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/50392/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-27 17:23:05
Nem is értem, hogy miért nem lepődök meg ezen az új (régi) szálon sem !!!!
Ősjobbikosok !!!
Ébresztő, és >>>>>>>> Vonának irány a süllyesztő, de azonnal, mert különben rövid idő alatt rámegy erre a "cukiságra" az egész párt.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?