Blogolj!

Márki-Zay Péter kormányt alakított (videókkal)


Összehozza a Jobbikot, az MSZP-t és az LMP-t, de esküszik, nem fenyeget olyan veszély, hogy Vona Gábor legyen a miniszterelnök. A DK-t meg mintha kihagyná a buliból. A szereptévesztéses hódmezővásárhelyi perpetuum mobile tengelyt akaszt a néppártosodók vezérével és a Simicska-birodalommal? Durva videók a Promenad.hu jóvoltából!

Megírtuk, a hétvégén alaposan beleszállt a Jobbik az országos szivárványos ellenzéki összeboruláson ügyködő, vidéki kampányharcai közepette néha ideiglenesen Hódmezővásárhelyen állomásozó hódmezővásárhelyi polgármesterbe. Az eredetileg a Jobbik által kitalált Márki-Zay Péter – miután a baloldali Kész Zoltán mellé tette le a voksát Veszprémben – a helyi Jobbik-jelölttől és üdvöskétől, a Simicska Lajos bizalmi embereként számon tartott Varga-Damm Andreától kapott egy tockost a világhálón. A politikusnő azt üzente: lehet hazahúzni

„Hódmezővásárhelyen a polgármestert polgármesternek választották. Neki ez a dolga. Úgy tudtuk, sok feladata van az elmúlt időszak felszámolására. Remélem, hogy amikor munkaidőben van távol a hivataltól, hivatalos szabadságon van. A mi köreinkben mindenki azt csinálja, ami feladatot kapott a néptől.”

Simicskának elege lett Márki-Zay Péterből

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Nincs egyetértés az ellenzéki pártok jelöltjei között. Miután Márki-Zay Péter jelölt-koordinációba kezdett, a veszprémi jobbikos jelölt facebook posztjában úgy fogalmazott, Márki-Zaynak nincs érzéke az országos politikához...

Márki-Zay Péter mindenesetre nincs hivatalos szabadságon, hiszen a Promenad.hu helyi hírportál munkatársának a minap azt mondta, szabadon osztja be heti 40 óra polgármesteri munkaidejét, azon felül pedig azt teszi, ami jólesik neki. És neki az esik jól, ha gyalázza a Fidesz-kormányt és Orbán Viktort, folyamatosan emelve a saját maga által meghatározott tétet: előbb második Trianont vizionált Fidesz-győzelem esetére, majd a Rákosi-korszakhoz hasonlította a mostani rendszert.

Az önjelölt királycsináló emellett követeli az ellenzék totális összefekvését. Minden létezhető választókerületben az általa – ki tudja, milyen módszerrel – kiválasztott úgynevezett „esélyes ellenzéki jelölt” mellett kampányol, legyen az jobbikos, szocialista vagy éppen Gyurcsány-párti.

Saját, hódmezővásárhely-makói választókerületében gőzerővel tolja a lelki pressziót a szocialisták jelöltjével szemben, azon gyúr, hogy visszalépésre késztesse a jobbikos javára. A minap meg is jelent Rója István vásárhelyi fórumán, és – mint az alábbi videó bizonyítja – gyakorlatilag elismerte, hogy az MSZP-s szegedi polgármester (bukott miniszterelnök-jelölt) Botka Lászlóval – ki tudja, milyen alapon, milyen felhatalmazással(!) – kettő-kettő arányban „leosztották” a Csongrád megyei körzeteket, már hogy kettőben lépjen vissza a Jobbik az MSZP, és kettőben az MSZP a Jobbik javára. Amúgy az érintett országos pártközpontok és a helyi jelöltek nem nagyon akarják meghallgatni a fogadatlan prókátorok „tanácsait”...

Márki-Zay azonban nem adja fel, egészen sajátos stílusban kommunikálva a baloldal széles körben ismert és elismert pedagógus jelöltjével,

közölte a lelki támadást nehezen viselő Rójával, hogy „április 8-a után te pecázni fogsz”.

A fórumon amúgy jó alaposan összevesztek a DK választókerületi vezetői és a szocialista Rója István hívei Márki-Zayjal. Többek között azon, hogy melyik mérés szerint ki az erősebb. Hogy pontosan mi volt a cél, az nehezen rekonstruálható, mindenesetre a Botka-közeli Kis Andrea szocialista hódmezővásárhelyi alpolgármester feldúltan távozott a teremből. A vitában amúgy korábban nem állt jelöltjük mellé, aki úgy fogalmazott: „erkölcsi hulla” lenne, ha anélkül gondolkodna el a visszalépésről, hogy az MSZP országos vezetése erre megkérné, illetve odafönt megegyeznének a Jobbikkal. Ami valljuk be: egyelőre nem tűnik reálisnak.

A teljes, 30 perces vitát ezen a videón találhatja, érdemes megtekinteni, tanulságos!

Márki-Zay Péter végül kirohant, akár Zrínyi – a tényszerűség kedvéért: a jobbikos jelölt melletti kampányfórumra. Kivonulása közben még rátört az őszinteségi roham, és országos ambícióit előrángatta a kabátzsebéből.

Avagy: gyakorlatilag kormányt alakított, úgy, hogy a kukába vágta Vona Gábor miniszterelnöki álmait!

Az alábbi videón megtekinthető, úgy fogalmaz: ha az ellenzéki erők mindenhol visszalépkednek egymás javára,

„Vona Gábor lehet a legnagyobb, Karácsony Gergely lehet a második legnagyobb, és Szél Bernadett lehet a harmadik legnagyobb kormánypárt vezetője”.

Tegyük most félre azt az apró tévedést, hogy Karácsony Gergely amúgy (még?) nem szocialista politikus, hanem a Párbeszédtől importált miniszterelnök-jelölt, a Hódmezővásárhelyen megálmodott Jobbik–MSZP–LMP-koalíciós kormányzat (és hol marad a DK?) terve egyelőre több sebből vérzik. A Jobbik ugyanis kitart amellett, hogy maximum a „21. századi” LMP-vel lesz hajlandó együttműködni a választás után, de az MSZP és a DK is határozottan elhatárolódik a Jobbiktól, csak az LMP-nek ajánlott fel koalíciót.

Az is súlyos kérdés, mit szól a kormányfői ambíciókat dédelgető Vona Gábor, a kormányváltásba rengeteget fektető Simicska Lajos és a Jobbik-tábor az ellenzék egybegyúrásáért korteskedő „önmagát sárkányölőnek gondoló politikai újonc” (via HVG Online) azon magabiztos és határozott ígéretéhez, miszerint ha győz is az összellenzék,

„olyan veszély sem fenyegeti az országot, hogy Vona Gábor legyen a miniszterelnök”…

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/50366/pics/lead_800x600.jpg
DK,ellenzék,Hódmezővásárhely,Jobbik,Karácsony Gergely,lmp,Márki-Zay Péter,MSZP,összefogás,simicska,szél bernadett,választás,választás 2018,vona gábor
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-27 18:02:37
Ez a Márki, teljesen biztos, hogy nem normális >>>>>>NA, EZ A TUTI !!!!
Még hogy kormányt alakított, ugyan már. Egy gyurmafigurát nem tud kialakítani, nemhogy egy kormányt !!!
Egyébként, - csak halkan kérdezem - ez volna a dolga, ezzel "bízták meg" a vásárhelyiek ?! Már aki rá szavazott.
Üzenem a vásárhelyi FIDESZ-KDNP frakciónak, hogy - ezrek megelégedettségére - takarítsák már el a politikai porondról ezt krumpliorrú bohócot. Minél többet késlekednek, annál több kárt fog okozni a városnak ez a paprikajancsi.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?