Blogolj!

Így relativizlája Sárosdi Lilla a #metoo-t


Emlékszünk rá: Sárosdi Lilla két videóban szólalt meg azzal kapcsolatban, hogy őt zaklatta Marton László rendező. Ennyi történt és mindenki elhitte, hogy igaza van, aztán a zaklató el is ismerte tettét.

Marton kiírta magát a színházi világból – helyes! –, miközben Sárosdi Lilla a hazai #metoo mozgalom élharcosa lett. Épp ezért kíváncsi voltam, hogy mit ír a Facebook oldalán a feleségével dulakodó Juhász Péterről, vagy éppen a kollégáját zaklató Janiczak Dáviddal kapcsolatban. 

Nem meglepő: utóbbival kapcsolatban semmit, előbbit pedig mentegeti. 

Sajnálom,hogy csak most reagálok
a “Juhász “ügyre, annál is inkább, mivel ismerem őt is, a volt élettársát is.

2015-16 között közvetlen szomszédai voltunk egymásnak, a gyerekeink azóta is összejárnak, és jelenleg is barátságban vagyunk Péter új családjával. Látom, hogy milyen szeretettel és gondoskodással viszonyul a gyerekeihez.

Hazugságnak tartom mindazt, amivel vádolják, és a nyilvánosság előtt igyekeznek kivégezni ezt az embert!

Sok mindennek voltam, vagyok, szem- és fültanúja, amit nem hozok nyilvánosságra, de a bíróságon tanúskodni fogok.

Másként áll ehhez az ügyhöz, mint a sajátjához. Mentegeti a barátját, ami szép és emberi dolog, csak ebben az esetben nem túl hiteles. Mint, ahogy a Janiczak ügyben a hallgatása sem az. Mert egy igazi nővédő aktivista nem lehet elfogult. Neki csak a nők jogai és érdekei számíthatnak, semmi egyéb. 

Ráadásul ugye Juhász Péterrel kapcsolatban nem egy Facebook videó, hanem egy rendőrségen tett vallomás a vád. Kicsit súlyosabb, mint az amúgy véresen komoly poszt. Úgy tűnik azonban, hogy minden relatív. Még a #metoo is. Még Juhász Péter beismerése sem számít, csak a politikai szerecsenmosdatás. 

A baloldali hazafi drogos, adócsaló, nőverő

Sok minden jut az emberek eszébe Juhász Péterről, de az mondjuk nem, hogy hozzá hasonló hazafi kevés van ebben az országban. Van, akinek mégis. Halásztelek város kölcsönből urizáló, a migránsokat simogatni vágyó polgármestere megint írt egy olyat, hogy majdnem kiszakadt egy a lap a Facebookból.

3
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/50344/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Ferenc 2018-03-27 14:11:17
Megemlítem hogy a konkrét zaklatást sosem ismerte el a "zaklató".Miért nem néz utána annak amit leírni szándékozik? Ugyanis ezt a közleményt adta ki "MH/MTI – 2017.10.26. 13:04

"Ezúton üzenem minden névvel vagy név nélkül megszólaló személynek, hogy bocsánatot kérek, ha olyat tettem vagy úgy viselkedtem, amivel megsértettem, nehéz helyzetbe hoztam őket. Tisztelettel kérem bocsánatkérésem elfogadását" - írja közleményében a rendező. A szöveget változtatás nélkül alább olvashatják.

"Az elmúlt napokban napvilágot látott, személyemet érintő hírek mindent összetörtek körülöttem. Nem kímélték sem a családomat, sem a munkámat, sem önnön magamat. Igyekeztem egész életemben teremteni, alkotni és átadni. Mindez most megsemmisült, olyan - nagyrészt névtelen - közlések alapján melyekben egyoldalú értékelések is találhatók.

Pályám során arra törekedtem, hogy másokat ne bántsak, hanem segítsek. Úgy a színpadon, mint azon kívül. Soha nem akartam egy másik embert megalázni.

Most megértettem, hogy vannak, akik azt gondolják, úgy érzik, hogy oly módon közeledtem hozzájuk és olyat cselekedtem, amivel megsértettem őket.

Ezúton üzenem minden névvel vagy név nélkül megszólaló személynek, hogy bocsánatot kérek, ha olyat tettem vagy úgy viselkedtem, amivel megsértettem, nehéz helyzetbe hoztam őket. Tisztelettel kérem bocsánatkérésem elfogadását.

Bocsánatkérésem mellett, továbbra is a Vígszínház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendelkezésére állok, hogy hallgassák meg vezetői, rendezői és tanári működésemmel kapcsolatban a társulat tagjait, a színház dolgozóit, valamennyi volt és jelenlegi tanítványomat." Ezt pedig erre az állítólagos zaklatott "sárosdi lilla" mondta. "Sárosdi Lilla elfogadta a bocsánatkérést

A Zoom.hu felhívta a színésznőt, hogy reagáljon Marton László nem sokkal ezelőtt kiadott bocsánatkérésére. A színésznő a lapnak azt mondta, hogy óriási kő esett le a szívéről, és több mint húsz év feszültsége oldódott fel benne.

"Nagyon jól esik nekem a rendező gesztusa, és el is fogadom. Példaértékűnek és paradigmaváltónak tartom, hogy Marton kiállt és őszintén elismerte tettét és képes volt bocsánatot kérni." Ezzel számomra ez a némber azt tette világossá hogy kamuzott a zaklatásról éppúgy mint a többi néhány akik hirtelen előjöttek mint a verebek a lószarra.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-03-26 19:06:24
Fekete úr !
Stimmt !!!!!
Mellette még kijelenthetjük azt is, hogy ezt a "női hölgyet" sem az eszéért szeretik, az biztos.
Válaszolok
Fekete 2018-03-26 17:53:15
Lilla, te egy nagyon ócska jellemű némber vagy.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?