Blogolj!

Gyorsan kiderült: nem lesz ellenzéki összefogás!


Nem futotta ki magát Gyurcsány Ferenc kiváló terve, amely szerint a teljes ellenzékkel tárgyalna.

A Jobbik megemlékezése – majdnem annyian voltak a színpadon, mint a nézőtéren (Fotó: MTI)

Valamikor csütörtök délután fél öt körül mondta be Gyurcsány Ferenc, mint a DK elnöke, hogy meghívja az ellenzéki pártokat és egyeztetést kezdeményez a választási összefogásról. Ebben a pillanatban a Jobbikra is gondolt, vagyis Vona Gábort is invitálta – mondjuk a szavak elhangzása után megvakarta a fejét, ami nem biztos, hogy jót jelent amúgy metakommunikative. 

Szóval ez volt fél ötkor. Majd jött Karácsony Gergely és mielőtt a "Talpra magyar" első két sorát elmondta volna – annyira viccesen talpó, hogy nem tudja a Nemzeti dal címét – bejelentette, hogy az ördöggel is cimborál, ha kell annak érdekében, hogy leváltsák a kormányt. Lelke rajta. 

És akkor 18.13-kor megjelent egy írás a hazai hírügynökségben: 

A Jobbik nem vesz részt a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke által kezdeményezett vasárnapi tárgyaláson - közölte az ellenzéki párt pártigazgatója csütörtökön az MTI-vel.

Másfél órán keresztül élt az esélye annak, hogy most aztán tényleg összenő, ami összetartozik, de nem. Pedig ugye nem is volt olyan rég, amikor Vona Gábor, még a baloldali barátaihoz szólt egy Facebook bejegyzésben, de ma már nincsnek ilyen haverjai. De az is lehet, hogy Karácsony ördögi hasonlatán sértődött meg. Vagy pusztán eszébe jutott, a maradék szavazóbázisa úgy rúgja seggbe, ha összeáll a baloldallal, hogy tényleg a fal adja a másikat. 

Szóval ennyit az összefogásról. Másfél órát bírták egymást. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/49929/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-16 13:39:02
Nekem szent meggyőződésem, hogy ez a Vona manapság már úgy meg van "keveredve", hogy azt sem tudja hol, merre van.
Lehet, hogy tévedek, és végül rossz jósnak bizonyulok, de az igazi nemzeti érzelmű, "ősjobbikosok" nem tűrik már tovább azt a marhulást, amit ez a szerencsétlen csinál.
Szerintem még a választás előtt csattanni fog ez az ostor, és a Gabcsika néni úgy fog elhúzni a politikai porondról, mint ló a kukoricásban.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?