Blogolj!

Jogellenes Márki-Zay Péter tevékenysége!


Nem rögzíthetné a hivatali beszélgetéseket Márki-Zay Péter hódmezővásrhelyi polgármester – erre figyelmeztet Péterfalvi Attila a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke.

Na most erre ugye mondhatnánk, hogy sz@r ügy. De inkább idézzük, hogy mit mondott a szakember a Vásárhely24-nek. 

A diktafonnal rögzített hangfelvétel személyes adatnak minősül. Egy polgármesternek semmilyen törvényi felhatalmazása nincs arra, hogy titokban vagy nyíltan beszélgetéseket vegyen fel, mert ehhez az érintettek tájékozott hozzájárulása szükséges. A hivatal dolgozói esetében azonban még a hozzájárulás sem releváns. Márki-Zay Péter tevékenysége jogellenes adatkezelésnek minősül, amikor a hivatal dolgozóival, külső személyekkel, üzletemberekkel vagy más politikusokkal folytatott beszélgetéseit diktafonnal rögzíti."

Ez tényleg sz@r ügy… Főleg úgy, hogy a továbbiakban Péterfalvi Attila elmondta, hogy a legjobb lenne, ha Márki-Zay Péter belátná, hogy a beszélgetések rögzítése jogellenes és befejezné ezt a tevékenységet. Az adatvédelmi biztos szerint a polgármester diktafonos hangrögzítése több ponton is támadható. Először, csak az érintett személyek beleegyezésével készíthet bárki is hangfelvételeket, titokban nem. Másodszor, a polgármester nyilatkozzon arról, hogy mihez kezd ezekkel a felvételekkel! Adjon magyarázatot arra: mi a célja ezzel a kétes eljárással!

Az ember ugye hajlamos sajnálkozni azon, hogy a szegény megtévesztett hódmezővásárhelyi választók így jártak, bedőltek ennek a független ellenzéki "politikusnak" és a légbőlkapott ígéreteinek, így most legalább 2019-ig kénytelenek elvilselni MZP ámokfutását. 

És még ők beszélnek diktatúráról…

3
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/49868/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-15 18:45:09
Most már csak azt nem értem, hogyha ez így van - márpedig így van -, akkor miért nem jelentette fel mindjárt másnap valaki ezt a sz@rházit ?!
Meddig tűri még szótlanul a nemzeti oldal, hogy a balliberálisok (tulajdonképpen büntetlenül) azt csináljanak, azt hazudjanak, amit éppen akarnak ?!
Hölgyeim és Uraim !
ÉBRESZTŐ VÉGRE !!!
Válaszolok
Leviathan 2018-03-14 18:33:40
Bizony, annak ellenére, hogy ez a Zajos polgi elég érdekes, a vásárhelyiek igen jelentős része védi őt vagy inkább a Fideszeseket Lázár Jánossal az élen, igen erősen támadja! Most ép az új kistérségi vezető személye kapcsán! Jómagam is rendkívül ellenszenvesnek tartom MZP személyét, pláne amit képvisel és ahogyan tesz! De, a Fidesz nem mehet el szó nélkül az események mellett, ott rendet kell csinálni a fejekben! Arra mindig hallgatni kell, mit mondanak lent a kisemberek! Sajnos egy hasonló helyzetet az én városom is megszenvedett és most is szenvedi! Mert az akkor jelentős Fideszes többségben lévő Önkormányzat kormánypárti a nagyképűség és az önzés oltárán feláldozták a városomat! ..és bizony visszajöttek a kommunisták, és ma is ők dirigálnak! Szóval, tiszta vizet a fejekbe!
Válaszolok
László Zoltán Zentai 2018-03-14 17:13:26
Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát! - tartja a népi bölcsesség. Igen, kedves vásárhelyiek. Bekaptátok a legyet, csak az a fájó, hogy a diktafonos embernél valami nincsen rendben. Az ő magatartásában mentális zavarok keletkeztek, de az is lehet, hogy a Rákosi-korszak modern kori változatával állunk szemben, mert itt a "házi besúgó" maga a diktafon. Péterfalvi Attila ma még nem kezdeményezhet eljárást, de bizonyossággal megtalálják a legitim vádemelési javaslatot, amelyhez maga a diktafon a bizonyíték!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?