Blogolj!

Vajon ki áll Márki-Zay Péter mögött?


Tudják, hogy a francia média mikor érdeklődött utoljára ilyen vehemensen Hódmezővásárhely iránt? Jól gondolják: talán soha. Most azonban meglepődve olvastam a helyi rádió portálján, hogy látogatást tett a városban Florence la Bruyére, a párizsi közszolgálati rádió munkatársa és élénk kíváncsiságot fejtett ki két téma iránt. Az egyik a helyi média volt, a másik Márki-Zay Péter. Vajon miért?

A történtek megértéshez kissé mélyebbre kell ásnunk. Információink szerint a megkeresés Kékesi Márktól érkezett, ami több szempontból is további gondolkodásra ad okot. Az úr ugyanis – amellett, hogy a Soros-plakátok megrongálásáról lett híres, amiért próbára bocsátás formájában el is ítélték – akkor vívta ki a nyilvánosság figyelmét, amikor Szegeden a migránsokat támogató MigSzol egyik legjelentősebb aktivistájaként tevékenykedett. Ő volt az egyik üzemeltetője annak a faháznak, amely a megyeszékhelyen legalább napi 400 migránst látott el és egyébként hatalmas vitákat váltott ki a napfény városában az ezzel járó állapotok miatt. Érdemes tudni, hogy a MigSzol (egészen pontosan: Migráns Szolidaritás Csoport) saját tájékoztató anyagaiban együttműködő partnerként a Soros-hálózat szinte minden tagja szerepel, többek között például a Magyar Helsinki Bizottság vagy az amerikai milliárdos George Soros-hoz közvetlenül is köthető Nyílt Társadalom Alapítvány(Open Society Foundations) egyik csoportja, a W2eu (Welcome to Europe) is. Ez az a szervezet, amely még a migránsok Európába érkezése előtt az interneten, Facebook-csoportokban és nyomtatott tájékoztató kiadványokban, brosúrákban részletesen tájékoztatja az illegális migránsokat, arról, hogy mit kell tenniük a sikeres bevándorlásuk, vagy legalábbis a kitoloncolásuk elkerülése érdekében az uniós országok hatóságai előtt.

Ő tehát Kékesi Márk, aki interjúkérelemmel kereste meg Égető Gyulát, a Rádió7 tulajdonosát. Ezt tettem én is, de a közismert médiaszakember rendkívül szűkszavú volt, amit egyáltalán nem értettem. Igaz, nem vagyunk személyes ismerősök, de a szakmában régóta figyelemmel kísérem munkáját. Ezért volt számomra meglepő Égető szűkszavúsága, amiből bizonyos félelmet is kiéreztem. Csupán annyit mondott, hogy hozzá Florence la Bruyére kísérőjeként és tolmácsaként jelentkezett be a volt MigSzol-aktivista, valamint az ugyanazon a napon a vásárhelyi városházáról érkező is Florence la Bruyére. Kérdésemre elmondta, hogy Florence la Bruyére-t azonban nem Kékesi Márk kísérte, hanem egy Tóth Péter nevezetű úr. Tóth egyébként a közismerten liberális kisközösségi rádió, a RádióMI munkatársa volt. Ennek oka vélhetően az, hogy nem akarták Kékesi azonnali lelepleződését, s azt, hogy a migránsbetelepítés korábbi koordinátora személyesen jelenjen meg Hódmezővásárhelyen, ráadásul a városházán is. Azt már tudjuk, hogy Kékesi Márk gyakorlatilag Soros-aktivista, de kicsoda la Bruyére?

A hölgy évtizedek óta Budapestről tudósítja – többek között állást foglalt a Soros-egyetem, azaz a CEU mellett – a francia közszolgálati médiát. De nem csupán azt. Oszlopos tagja a Liberation nevű szélsőségesen balliberális – egyes hírek szerint a kaviárbaloldalt kiszolgáló - lapnak, annak, amely befogadta a folyamatosan közbotrányt okozó Charlie Hebdo munkatársait az ominózus merénylet után. S milyen érdekes, hogy 2017-ben Kékesi Márkhoz hasonlóan eléggé élesen foglalt állást a migráció mellett:

„Magyarország be fogja börtönözni a migránsokat címmel tudósított az új menekültügyi jogszabályról a Libération című francia napilap. A baloldali lap szerint a szabályozással Magyarország "fityiszt mutat az Európai Uniónak". A tudósító, Florence La Bruyere arra emlékeztetett, hogy 2013-ban az EU, a ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és az Emberi Jogok Európai Bírósága nyomására Orbán Viktor lemondott a menedékkérők elzárásáról, de most mégis kitart mellette.”

Teljesen nyilvánvaló tehát, hogy Kékesi Márk és Florence la Bruyére együttmunkálkodása szoros összefüggésben van a migráció támogatásával, azaz egyezik Soros György érdekeivel. S nem csupán az övével. Hiszen a másik téma – amelyben Égető Gyulát is kérdezték – Márki-Zay Péter volt, ami csak azok számára különleges, akik nem ismerik az új polgármester előéletét. Több megbízható forrás is állítja ugyanis, hogy Márki-Zay Péter és Soros György egyik fia szoros barátságot ápol. A hódmezővásárhelyi városházára a minap kitett migránsszámláló ugyanis pontosan ugyanúgy Soros támogatására készült, hiszen az ő neve mellett a nulla szám áll, jelképezve, hogy Márki-Zay szerint Soros ártatlan a migráció élénkítésében.

Nem lepődnék meg azon, ha máris a migránsok betelepítésének előkészítése lenne az a cél, amiért a hódmezővásárhelyi polgármestert meglátogatták.

Kelemen V. László

5
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/49704/pics/lead_800x600.jpg
Márki-Zay Péter

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
Emilia 2018-03-11 14:11:46
AZ ELLENZÉKI PÁRTOK ÉS A CIMBALMOSOK ÁLLNAK MELLETTE
Válaszolok
Frank 2018-03-11 04:32:22
Ha valaki még azt is megnézné, hogy hol és milyen beosztásban dolgozott, még többet megtudhatnánk erről a rendkívül tehetséges emberről. (francia, energia, olaj)
Válaszolok
Magdi 2018-03-10 18:41:54
Nem szívesen osztok meg erről az igen antipatikus emberről semmit ez más mert egyértelmű a háttér! Remélem Vásárhely 1 1/2 év alatt magához tér!
Válaszolok
Emőke 2018-03-10 18:24:08
Aljas és pofátlan dög!
Válaszolok
Fáy Tamás 2018-03-10 16:24:57
Szomorú valóság!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?