Kirúgták Gothár Pétert a Színház- és Filmművészeti Egyetemről
Az egyetem Gothár Péter szerződését a mai nappal megszüntette.
Blogolj!

Vajon ki áll Márki-Zay Péter mögött?


Tudják, hogy a francia média mikor érdeklődött utoljára ilyen vehemensen Hódmezővásárhely iránt? Jól gondolják: talán soha. Most azonban meglepődve olvastam a helyi rádió portálján, hogy látogatást tett a városban Florence la Bruyére, a párizsi közszolgálati rádió munkatársa és élénk kíváncsiságot fejtett ki két téma iránt. Az egyik a helyi média volt, a másik Márki-Zay Péter. Vajon miért?

A történtek megértéshez kissé mélyebbre kell ásnunk. Információink szerint a megkeresés Kékesi Márktól érkezett, ami több szempontból is további gondolkodásra ad okot. Az úr ugyanis – amellett, hogy a Soros-plakátok megrongálásáról lett híres, amiért próbára bocsátás formájában el is ítélték – akkor vívta ki a nyilvánosság figyelmét, amikor Szegeden a migránsokat támogató MigSzol egyik legjelentősebb aktivistájaként tevékenykedett. Ő volt az egyik üzemeltetője annak a faháznak, amely a megyeszékhelyen legalább napi 400 migránst látott el és egyébként hatalmas vitákat váltott ki a napfény városában az ezzel járó állapotok miatt. Érdemes tudni, hogy a MigSzol (egészen pontosan: Migráns Szolidaritás Csoport) saját tájékoztató anyagaiban együttműködő partnerként a Soros-hálózat szinte minden tagja szerepel, többek között például a Magyar Helsinki Bizottság vagy az amerikai milliárdos George Soros-hoz közvetlenül is köthető Nyílt Társadalom Alapítvány(Open Society Foundations) egyik csoportja, a W2eu (Welcome to Europe) is. Ez az a szervezet, amely még a migránsok Európába érkezése előtt az interneten, Facebook-csoportokban és nyomtatott tájékoztató kiadványokban, brosúrákban részletesen tájékoztatja az illegális migránsokat, arról, hogy mit kell tenniük a sikeres bevándorlásuk, vagy legalábbis a kitoloncolásuk elkerülése érdekében az uniós országok hatóságai előtt.

Ő tehát Kékesi Márk, aki interjúkérelemmel kereste meg Égető Gyulát, a Rádió7 tulajdonosát. Ezt tettem én is, de a közismert médiaszakember rendkívül szűkszavú volt, amit egyáltalán nem értettem. Igaz, nem vagyunk személyes ismerősök, de a szakmában régóta figyelemmel kísérem munkáját. Ezért volt számomra meglepő Égető szűkszavúsága, amiből bizonyos félelmet is kiéreztem. Csupán annyit mondott, hogy hozzá Florence la Bruyére kísérőjeként és tolmácsaként jelentkezett be a volt MigSzol-aktivista, valamint az ugyanazon a napon a vásárhelyi városházáról érkező is Florence la Bruyére. Kérdésemre elmondta, hogy Florence la Bruyére-t azonban nem Kékesi Márk kísérte, hanem egy Tóth Péter nevezetű úr. Tóth egyébként a közismerten liberális kisközösségi rádió, a RádióMI munkatársa volt. Ennek oka vélhetően az, hogy nem akarták Kékesi azonnali lelepleződését, s azt, hogy a migránsbetelepítés korábbi koordinátora személyesen jelenjen meg Hódmezővásárhelyen, ráadásul a városházán is. Azt már tudjuk, hogy Kékesi Márk gyakorlatilag Soros-aktivista, de kicsoda la Bruyére?

A hölgy évtizedek óta Budapestről tudósítja – többek között állást foglalt a Soros-egyetem, azaz a CEU mellett – a francia közszolgálati médiát. De nem csupán azt. Oszlopos tagja a Liberation nevű szélsőségesen balliberális – egyes hírek szerint a kaviárbaloldalt kiszolgáló - lapnak, annak, amely befogadta a folyamatosan közbotrányt okozó Charlie Hebdo munkatársait az ominózus merénylet után. S milyen érdekes, hogy 2017-ben Kékesi Márkhoz hasonlóan eléggé élesen foglalt állást a migráció mellett:

„Magyarország be fogja börtönözni a migránsokat címmel tudósított az új menekültügyi jogszabályról a Libération című francia napilap. A baloldali lap szerint a szabályozással Magyarország "fityiszt mutat az Európai Uniónak". A tudósító, Florence La Bruyere arra emlékeztetett, hogy 2013-ban az EU, a ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és az Emberi Jogok Európai Bírósága nyomására Orbán Viktor lemondott a menedékkérők elzárásáról, de most mégis kitart mellette.”

Teljesen nyilvánvaló tehát, hogy Kékesi Márk és Florence la Bruyére együttmunkálkodása szoros összefüggésben van a migráció támogatásával, azaz egyezik Soros György érdekeivel. S nem csupán az övével. Hiszen a másik téma – amelyben Égető Gyulát is kérdezték – Márki-Zay Péter volt, ami csak azok számára különleges, akik nem ismerik az új polgármester előéletét. Több megbízható forrás is állítja ugyanis, hogy Márki-Zay Péter és Soros György egyik fia szoros barátságot ápol. A hódmezővásárhelyi városházára a minap kitett migránsszámláló ugyanis pontosan ugyanúgy Soros támogatására készült, hiszen az ő neve mellett a nulla szám áll, jelképezve, hogy Márki-Zay szerint Soros ártatlan a migráció élénkítésében.

Nem lepődnék meg azon, ha máris a migránsok betelepítésének előkészítése lenne az a cél, amiért a hódmezővásárhelyi polgármestert meglátogatták.

Kelemen V. László

7
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/49704/pics/lead_800x600.jpg
Márki-Zay Péter
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 7 db hozzászólás érkezett!
Gyula 2018-05-02 01:56:21
Összeesküvés elmélet lvl 99.Mikor egy egy szövegben olyat olvasok hogy soros azonnal az idegenek,a JFK,stb jutnak eszembe.Elraboltak,ufot láttunk,ez történt,ez ugy volt..ez ez, ez az.De senki nem tud semmit felmutatni.Ha majd lesz soros terv,amit bizonyítani is lehet nagyon szívesen beszélgethetünk róla.De addig ne fárasszuk már egymást.Értelmes,gondolkodó,ember tapasztalatokra,tényekre,bizonyítékokra épít és nem süket dumákra és elméletekre.
Válaszolok
János 2018-04-25 21:01:31
Térjenek észhez, a tüntetők! Félre vannak vezetve!
www.kaslerarpad.hu
Válaszolok
Emilia 2018-03-11 14:11:46
AZ ELLENZÉKI PÁRTOK ÉS A CIMBALMOSOK ÁLLNAK MELLETTE
Válaszolok
Frank 2018-03-11 04:32:22
Ha valaki még azt is megnézné, hogy hol és milyen beosztásban dolgozott, még többet megtudhatnánk erről a rendkívül tehetséges emberről. (francia, energia, olaj)
Válaszolok
Magdi 2018-03-10 18:41:54
Nem szívesen osztok meg erről az igen antipatikus emberről semmit ez más mert egyértelmű a háttér! Remélem Vásárhely 1 1/2 év alatt magához tér!
Válaszolok
Emőke 2018-03-10 18:24:08
Aljas és pofátlan dög!
Válaszolok
Fáy Tamás 2018-03-10 16:24:57
Szomorú valóság!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?