Blogolj!

Üdvözlet Bécsből


- Ez a város pont olyan századfordulós hangulatú, mint Budapest. Csak kicsit több a német. Mármint nálunk – mondtam viccelődve, mikor a Westbahnhofot elhagyva éppen azt hallgattuk, hogy egy apuka a fiának mesél valamit. Hallgattuk, de nem értettük, mert törökül nem beszélünk.

Az Index.hu címlapja

És mégis néhány évvel később, 2018. március 8-án reggel a telefont a kezembe véve azt hittem, hogy az óracsörgés után visszaaludtam és egy alternatív történelembe csöppentem: az oszmánok elfoglalták a várat 1683-ban. „A bécsiek Lázárnak: A maguk minisztere egyvalamit nem tud” – virított az üzenőfalam legtetején található index.hu-s videó, amelyet természetesen nem egy szőke sráccal, hanem egy fejkendős asszonnyal illusztráltak.

Megcsíptem magam, felébredtem biztosan, de a kávét kihagytam, mert jött ez. „Egy férfi késsel rátámadt egy családra, egy apára, egy anyára és 17 éves lányukra. Három áldozatát súlyosan megsebesítette, életveszélyes állapotban vannak” – és persze még most sem tudják, hogy van-e összefüggés egy másik támadással, ami ugyanabban a negyedben történt fél órával később, de nincs osztrák szereplője: afgán késelt csecsent.

Mit is üzenhetne ezzel egy időben egy rendes szocdem bécsi alpolgármester, amit a 444.hu-nak feltétlenül tolmácsolnia kell? „A magyar városoknak csak azt kívánhatom, legyenek olyanok, mint Bécs!”

Még jó, hogy Lázár János hazudik az ellenzéki média szerint. És vajon miknek kellene történnie, hogy legalább kicsit is elismerjék az igazát? Válaszolni nem akarunk sem erre, sem az alpolgármester szavaira, de a szocdem jókívánság lehetséges beteljesüléséről április 9-én beszélgetünk ismét.

3
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/49613/pics/lead_800x600.jpg
Bécs,Lázár János,migráns
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Zoli 2018-03-08 23:16:14
„A magyar városoknak csak azt kívánhatom, legyenek olyanok, mint Bécs!”

Mit? Hogy a bevándorlók embereket szurkáljanak össze az utcán?
Válaszolok
Éva 2018-03-08 13:55:02
Addig örüljünk amíg afgán késel csecsent. Ki a felelős azért, hogy mindez Bécsben történik, és nem hazájukban? Kérdezzük meg az ENSZ emberjogi biztosát, ő biztos azt mondaná: Magyarország, mert nem hajlandó befogadni .
Válaszolok
Emőke 2018-03-08 13:43:32
Kívánom, hogy az Isten büntesse meg azokat, akik békétlenséget teremtenek, szítanak és tartanak! Aki pártolja őket, azok szenvedjék el ezeket a bűntényeket ! Utána is lesz kedvük így nyilatkozni????? Jól megnézte a liberális oldal a normális embereket!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?