Blogolj!

Lázár akasztotta a hóhért


A kancelláriaminisztert nem akasztotta ki, hogy fel akarták akasztani.

Egyáltalán nem könnyű, sőt, leginkább hálátlan műfaj a képviselői fogadóóra. Az egyébként pótolhatatlan és előre nehezen modellezhető személyes találkozás „a” választópolgárral. Pontosabban a választópolgárok felfoghatatlanul sokszínű közösségével. A politikai panaszláda (vagy még inkább pofonláda) embert próbál, mert hát itt is úgy van ez, mint a szabályok nélküli szabályos utcai földharcnál:

nem az a legény, aki adja, hanem az, aki állja.

Akadnak kérdések, kérések, melyeket leginkább „szkippelne” a főhős. Van, hogy megteheti, és előfordul, hogy akkor sem, ha belevörösödik, alsóneműig izzad, és közben élőben veszi vagy tucatnyi kamera. Persze az a legizgalmasabb és a legférfiasabb, ha a célszemély kihívásként tekint a legkeményebb verbális attakra, és megkísérli kezelni az amúgy kezelhetetlent.

Mindez annak kapcsán jutott eszembe, hogy a napokban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter – nem mellesleg az adott térség országgyűlési képviselője – rendhagyó és különleges online fogadóórát tartott a Makó Híradó portálnál. Amellett, hogy sokan érdeklődtek a mindennapi élet húsba vágó ügyeiről, valamint a régió fejlesztéseiről, bizony nem kímélték a kíméletlen kérdezők. Nekirontottak a hírhedt bécsi videónak, megkérdőjelezték a politikus szavahihetőségét, a legradikálisabb barikádharcos pedig talán megragadt a hódmezővásárhelyi polgármester-választás levegőtlen légkörében: egyenesen villanypóznára lógatta volna a tárcavezetőt. Szóval a billentyűpartizánok tengelyt akasztottak; nem kicsit, nagyon.

Lázár János viszont csak egy kávét kért. De tényleg.

Láthatóan annál jobban élte a webcsatát, minél jobban erőlködött az „ellen”. Felkötötte a gatyát, majd gatyába rázta a kukacoskodókat.

– Kérdésem: miért hazudik annyit?
– Köszönöm a kérdését, nem szoktam annyit hazudni. Jó egészséget kívánok!
– Miniszter Úr! Mikor köti fel magát a csatlósaival együtt? Vagy megvárja, míg a nép húzza fel a foglalt villanyoszlopaikra?
– Csatlósaim nincsenek, a magam fölkötését még nem tervezem. A 21. században egy demokráciában a nép a véleményét a választásokon mondja el, hajrá, április 8.!

A könnyed Lázár-riposztok könnyeztettek, mint a makói hagyma. Akasztani való bolond lett volna, ha felveszi a kesztyűt. Inkább csuklóból megerőszakolta az erőszakot.

Kiütéssel győzött a miniszteri akasztófahumor.

Avagy a világhálóra varrt polgári elegancia.

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/49635/pics/lead_800x600.jpg
akasztás,Bécs,Facebook,Hódmezővásárhely,Lázár János,migráció,választás,választás 2018
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Emőke 2018-03-08 21:50:59
Lázár János bármit csinált, bármit mondott, jól tett mindent! Mindig helyén van az esze és találóan válaszol.De amilyen az agyon Isten, olyan a fogadj Isten! Ezen még ez a csürhe csököttagyú önálló gondolkodásra képtelen szajkózó agyatlan csőcselék sem képes változtatni.
Elragadó az az előzékenység, hogy kinézték neki is már a lámpaoszlopot! Csak nehogy ŐŐŐŐŐŐŐŐk kerüljenek rá! Hát igen, az ötlet a régi kommunisták öröksége! Bennük él a gyűlölet!
Válaszolok
Laszlo 2018-03-08 21:14:47
A nap híre, hogy csinált totál majmot a komplett ellenzéki média és pártjaik magából a Lázár-videó kapcsán. Miközben nyomták ezerrel a sorosbetevőt, miszerint Bécs a létező világok legjobbika, aközben az éppen arra járó bécsieket kaszabolta egy migránsállat.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?