Blogolj!

Így lesz más a politika


Ötszáz aláírás az nem sok. Ha ennyien nem támogatnak valakit, félezren sem bíznak benne, akkor tényleg semmi keresnivalója a politikában.

A leleményes Ungár Péter - Fotó: MTI

Hétfőn 16 órakor lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az áprilisi országgyűlési választásra. Csak azok indulhatnak jelöltként, akiknek a határidőig sikerült összegyűjteniük 500 érvényes ajánlást az ajánlóíveken.

Ungár Péter az LMP színeiben kezdte gyűjtögetni az aláírásokat, Budapest 4-es számú választókerületében. De valahogy az istennek nem akart összejönni az az ötszáz. Hiába, nem lehet mindenki népszerű.

A választási bizottság első körben el is utasította nyilvántartásba vételét, miután a szükséges ötszáz aláírás helyett csupán 452 érvényes támogatást tudott leadni. Van ilyen, elszámolta. Hiába, nem lehet mindenki matekzseni.

Később aztán pótolta a hiányt, de az a fránya, kötekedős, a kákán is csomót kereső bizottság a nyilvántartásba vétele kapcsán így is megállapította, hogy az LMP jelöltjének ajánlóívein szereplő ajánlások között korábban elhunyt személyek adatai is szerepeltek. Hiába, nem lehet mindenki tökéletes.

Valahogy így gyűltek össze az aláírások - Fotó: scaleblade.deviantart.com

Namármost. Vagy az történt, hogy a halottak feltámadtak poraikból, hogy Ungár Pétert támogassák, vagy az LMP-s politikus kicsit tágan értelmezte a Lehet Más a Politika szlogent. Hiába, nem lehet mindenki rendes ember.

A bizottság felkérte a helyi választási iroda vezetőjét, hogy az esettel kapcsolatban tegye meg a szükséges jogi intézkedéseket. Ungár Péter nem lesz politikus.

Címkék: lmp, választás 2018
2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/49578/pics/lead_800x600.jpg
lmp,választás 2018
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-07 19:30:50
Azért - lássuk be - nem olyan nagy tragédia, hogy nem lesz egyéni képviselő egy ilyen LMP-s emberke.
Krokodilkönnyeket biztos nem hullatunk érte.
Válaszolok
Emőke 2018-03-07 19:30:24
Na végre, egy féreggel kevesebb. Nem ő a Schmitt Mária kicsi fiacskája? Drága Istenem, mentsd meg hazánkat ezektől!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?