Blogolj!

Nem a migráns-erőszakot fékeznék meg a franciák

Helyszíni bírságot vezetnek be Franciaországban, amellyel azokat büntetik, akik füttyögnek, illetlen gesztusokat tesznek, illetve obszcén megjegyzésekkel élnek.

Torkonragadták a problémát a francia hatóságok. Ha valaki fütyül egy nőnek, vagy mutogat neki, esetleg megjegyzést is tesz rá – persze obszcént –, akkor azonnal fizethet minimum 90 euró helyszíni bírságot. 

Mindezt Benjamin Griveaux francia kormányszóvivő jelentette be és emlékeztetett arra is, hogy egy a Párizs környéki régióban a tömegközlekedéssel utazó nők 90 százaléka ézi úgy, hogy fizikai, vagy lelki erőszak áldozata, márpedig ennek véget kell vetni. 

Ugye most

sokan azt gondolják, hogy itt elsősorban arról van szó, hogy a Franciaországot ellepő illegális bevándorlók megfékezésére megy ki a játék. De egy fenét!

Ez, kérem színtiszta #metoo, ez a Weinstein-ügy francia hatása, s a pénzbírság "minden, a nyilvánosság előtt zajló szexista vagy szexuális jellegű kijelentés, magaviselet vagy nyomásgyakorlás" esetére kiterjed.

Tegyük hozzá, hogy a bűncselekmény tényét a közbiztonság növelésére létrehozott új rendőrségi szerv rendőrei állapítják majd meg és pontosan tudják, hogy lényegében a lehetetlenre vállalkoznak. De a kormányszóvivő szerint "Ez azonban még mindig jobb, mint a semmi." -

Amúgy a hasonló kezdeményezés elbukott már Belgiumban és Portugáliában is. De a franciák még ebből is tanulni akarnak. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/49502/pics/lead_800x600.png

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-06 16:23:18
Azt már régóta tudjuk, hogy a franciáknak - és Merkel Mutti vezetésével a németeknek is - teljesen elment az eszük, de hogy ennyire, az már azért tényleg túlzás.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?