Kirúgták Gothár Pétert a Színház- és Filmművészeti Egyetemről
Az egyetem Gothár Péter szerződését a mai nappal megszüntette.
Blogolj!

Újabb fordulat jöhet Czeglédy Csaba ügyében


Czeglédy előzetesben. Czeglédy képviselő-jelölt lett. Czeglédy élve a mentelmijog adta lehetőségekkel kijött az előzetesből. Czeglédy mentelmi jogának felfüggesztését kéri a főügyész. Végtelen történet?

Czeglédy kifelé jön. Hamarosan visszafelé megy? (Fotó: MTI)

A legfőbb ügyész pénteken indítványt tett a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökénél Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztésére - közölte a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel. Az indítványról a Nemzeti Választási Bizottság határoz.

Értem én, hogy ezek a törvények, de kérem ez így pláne egy hülyeség. Mert ugye: Czeglédy Csaba egy laza bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt üldögélt előzetesben gyanúsítottként. Fontos: "csak" gyanúsítottként foglalt helyet a rácsok mögött, így az ártatlanság vélelme őt is megilleti. A törvényeket kihasználva, a haverok, rokonok összegyűjtötték a volt szocialistának az ajánló aláírásokat, a választási bizottság nyilvántartásaba is  vette, így képviselő-jelölt lett, akinek már mentelmi joga is van. Ennek eredményeként csütörtökön kiengedték, pénteken meg Polt Péter legfőbb ügyész kérte ennek a jognak a felgüggesztését. 

Elképesztő. Öngólok, öngólok mindenhol. Nem, nem a törvényre gondolok, mert az olyan, amilyen, ráadásul jogász sem vagyok. De itt a diktatúra kellős közepén csak kapkodom a fejem, hogy mennyi joga van egy gyanúsítottnak, akit most a legfőbb ügyész indítvány alapján akár vissza is vihetnek az előzetesbe, ha a Nemzeti Választási Bizottság úgy dönt. 

Na, ha ismét bent lesz majd Czeglédy a gyanúsítottak helyén, akkor lesz aztán heveny diktatúrázás. (Kétségünk nem lehet felőle, hogy április 9-én ismét a rács mögött lenne a gyanúsított jelölt.) Márpedig komoly esély van rá, hogy az NVB felfüggeszti a mentelmi jogot, aztán viszlát, akár néhány év múlva. 

De az az egész ügy – tudatos lenne Czeglédy részéről? – az ellenzék malmára hajtja a vizet. Fura, de a kormánynak jobb, ha kívül marad még egy ideig a volt szoci. A legjobb persze az lenne, ha már rég megszökött volna az országból. 

A történet folytatódik, döntés hamarosan. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/49340/pics/lead_800x600.jpg
Czeglédy Csaba,választás,választás 2018
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Marika 2018-03-02 16:09:49
egyáltalán nem tetszik a kormány fizeti a károsultakat Ő pedig röhög a markába Nagyon türelmes a vezető politika már rég börtönben lenne a helye a dolgozók megkárosítása miatt .Szerintem a nagyra becsült bíróság csak herdálja az adófizetők pénzét nem szolgálja az emberek érdekét az ilyen esteket csak példás büntetéssel lehet csökkenteni nem idő húzással
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?