Blogolj!

Czeglédy Csabát kiengedte a diktatúra


Szabadlábon védekezhet Czeglédy Csaba, aki eddig előzetesben ücsörgött, de képviselő-jelölt lett, így már mentelmi joga is van. A diktatúrában. Jó, nem?

Czeglédy Csaba a befelé vezető úton – immár szabadon távozhatott (Fotó: MTI)

Kiengedték az előzetesből Czeglédy Csabát, akit eddig azért tartottak a rács mögött, mert 6 milliárdos, bűnszövetkezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják. Viszont ezt a drága ember összeszedte a szükséges ajánlásokat, így képviselő-jelölt lehet április 8-án, ennek megfelelően, a törvények értelmében, jár neki a mentelni jog. 

Beszarás nem? 

A diktatúra nyolcadik évében ilyen történik…

Már eleve az is kicsit a lovon fordítva ülés esetének tűnik, hogy valaki a börtön ablakából, ahova a nap sem süt be, összegyűjtheti az aláírásokat. Nem lehet, hogy aki a büntetésvégrehajtás vendégszeretetét élvezi eleve ne vehessen részt a demokrácia ezen megnyilvánulásában? Üsse el az időt a rács mögött, aztán majd, ha kiderül róla, hogy ártatlan, akkor választhatóvá válik. 

Ráadásul az egykori szocialistát nem azért vitték be, mert fenéken billentette a szomszédot, hanem azért fenyegették meg 5–20 évig tartó szabadságvesztéssel, mert a

vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka közvetítéssel foglalkozott. Céljuk az volt, hogy a bűnszervezet élén álló és a Human Operator Zrt.-hez Céljuk az volt, hogy a bűnszervezet élén álló és a Human Operator Zrt.-hez köthető személyek, az azt követő szinten lévő közvetítő cégek, illetőleg a céghálózat alján levő és strómanok által vezetett kilenc iskolaszövetkezet segítségével a diákmunka közvetítés után járó közterhek megfizetését elkerüljék. A gyanú szerint a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy az iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg. (MTI)

Érthetetlen… 

Kicsit örülhetünk, hogy több gyanúsítottnak nem jutott eszébe ez a forradalmi ötlet. Hány bűnöző lehetne a parlamentben, ha ez másoknak is beugrik… Mi lenne, akkor ezzel a veszett diktatúrával, amelynek a kellős közepén üldögélünk. Kivéve Czeglédy Csabát, aki már szabadon sétálhat a diktatúra fagyos levegőjén. 

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/49301/pics/lead_800x600.jpg
Czeglédy Csaba,választás,választás 2018
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Grácz válasza: László Zoltán Zentai bejegyzésére 2018-03-03 14:26:37
Nem a bíróság engedte ki. A törvények alapján a Nemzeti Választási Bizottságnak ki kellett engednie az ártatlanság vélelme miatt.
Válaszolok
László Zoltán Zentai 2018-03-01 18:36:07
Majdnem összepisiltem magam ennek a jogi hókuszpókusznak a hallatán, akarom mondani, olvasásakor! Milyen jogállamban élünk, ahol egy előzetesben élő fogvatartott, ekkora költségvetési család gyanúsítottjaként szabadlábon védekezhet, sőt mentelmi jogot szerezhet. Ez a magyar modern kori demokrácia megcsúfolása! Persze tudni kell azt is, hogy ezzel az ítélettel a magyar bírói kar is elvesztette - legalább is előttem! - a becsületét!
Persze egy pitiáner zsebtolvajjal biztosan nem születik ilyen ítélet! Hol van itt a hatalmi ágak megbontása? Az ügyvéd úr esete pontosan az ellenkezőjét bizonyítja!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?