Blogolj!

Ébresztő!


Győzött a független, de az ellenzéki pártok által háromszor "körbenyalt" jelölt Hódmezővásárhelyen. Ez nemcsak egy eredmény, hanem egy üzenet is. Fel kell ébredni!

Szimbolikus kép: Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) balra a plakáton, Márki-Zay Péter (jobbra) élőben… (Fotó: Márki-Zay Péter / Facebook)

Azt mondta egy – amúgy nem hódmezővásárhelyi –  ismerősöm vasárnap délelőtt, hogy ő nem tudja elképzelni Márki-Zay Péter győzelmét a csongrádi városban. Ekkor már jöttek a magas részvételről beszámoló adatok, vagyis a helyzet legalábbis gyanús volt. Rákérdeztem, hogy ki a Fidesz-KDNP jelöltje a városban. A válasz nem lepett meg: nem tudta. Ez azonban nem az ő hibája, hanem a kampányé.

Mert miről szólt a történet? Arról, hogy Márki-Zay Péter hozta a Fideszből kiábrándult, de jobboldali figurát, aki minden ipari kamerába belemondta, hogy neki rettegnie kell, őt megfélemlítették és itt amúgy is diktatúra van. Minden róla szólt, minden sarkon ő remegett félelmében, tolta az arcunkba a gyűlöletet és a nyilvánvaló kamuit – senki sem félemlítette meg, senki sem fenyegette, senki sem figyelte meg sem őt, sem pedig az ismerőseit, vagy családtagjait.

Mindeközben Hegedűs Zoltán üldögélt szerényen és főleg csendben Hódmezővásárhelyen és vasárnap este alaposan megcáfolta azt, az eddig megdönthetetlennek tűnő állítást, hogy a választást helyben, vagyis a városban és az ottani médiában kell megnyerni. Ez ma már kevés, ugyanis az is világossá vált, hogy az országos sajtónak még mindig van persztizs értéke egy helyi választás esetében is, hiszen ez az, ami felemel, fontossá tesz egy jelöltet.

Győzött a blöff!

Márki-Zay Pétert, az ellenzék által támogatott független jelöltet választották meg polgármesternek Hódmezővásárhelyen. Győzött a blöff! Először is mindenki nyugodjon meg, "demokrácia van!" - jelentette ki Márki-Zay Péter miután megnyerte a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást.

Ahogy Márki-Zay Péter is mondta, ezt a választást ő a Facebookon nyerte meg, hiszen ott is nyomatta a már említett fordulatait. Ezzel még úgy is sikeres tudott lenni, hogy a kampánya jelentős részét Lázár János töltötte ki, pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem is volt részese a választásnak, csak a város képviselője az országgyűlésben.

Úgy tűnik, hogy ez most elég volt. Mert nemcsak a fideszes jelöltet nem ismerte meg egyetlen érdeklődő sem, hanem

azt se tudja megmondani egyetlen ember sem, hogy mit akar Márki-Zay Hódmezővásárhellyel.

Mert a kampánya minimálisan szólt erről. Emlékezhetünk rá, hogy a programjának első pontja is az, hogy "Ne féljetek", vagyis nem Vásárhely állt az élen.

Tanulság? Rém egyszerű: némán nem lehet nyerni. Ebben az évben nagyon kevés az, ha valaki szerényen, visszafogottan vesz részt egy kampányban. Ennél, de még a végeláthatatlan Sorosozásnál és kerítésezésnél is sokkal több kell. A kormány és a képviselő-jelöltek nem tehetik meg, hogy csendben mantrázzák magukban az elért eredményeket, a felemelt fizetésekről, a felújított kórházakról, az átadott iskolákról, a megépített utakról, a növelt adókedvezményekről, a csökkentett adókról és még sorolhatnám. Aki nyerni akar, annak fel kell ébrednie és észre kell vennie maga körül a világot. Lehet, hogy még nem késő.

3
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/49132/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-02-26 11:45:48
Hoppon maradt, hódmezővásárhelyiek !
Anélkül, hogy ismét feltalálnánk a kanálban a mélyedést:
Választást nyerni csak úgy lehet, hogy elmegyünk szavazni !!!!
Anélkül ez a "játék" nem működött, nem működik és soha nem is fog működni. Lásd még az áprilisi 8-ai választást is !!!!
Egyébként, csak úgy mellékesen, szerényen, igen hallhatóan kérdezem a vásárhelyiektől, hogy az a közel 100 milliárdos támogatás, amit ez a kormány odairányított a városba, az semmit nem nyomott a latba ?! Csak a hazugláda, örökké rettegő, majomparádé mantyogása számított?! Szégyen.
Késő bánat !!!
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy az erős jobboldali többséggel rendelkező közgyűléssel mire fog menni ez a handa-bandázó, kis "mitugrász" figura.
Úgy gondolom, hogy a béna kacsa tipikus esete lesz ez, de ha így akarták a vásárhelyieknek, akkor rajta.
Válaszolok
Suarez jr. 2018-02-26 10:22:31
Márki -zagyva-blöff P. simán győzött !! Ez a teljesen link, hadova, hazudós pacák Saul Alinsky, R. Werber.-i taktikával nagyon könnyen megetette , megcumiztatta a vásárhelyi emberek talán 63 %.-át !! Hát ilyet ?? A vásárhelyi emberek ennyire agyatlanok , ennyire primitívek, ennyire hülyék, mint ez a blöffös ?? Na én most már innentől kezdve rettegek, szorogásaim vannak, rémeket látok /.vásárhelyi embereket látok../, keresem a nemi hovatartozásomat, gender lettem, ...Félek, mert nincsen demokrácia --a szorosz bérencek ,kommenisták elvették tőlem..-- fenyegetnek akasztással !! Saul megmondta , --megüzente kulás manciékkal..-- állandóan rettegjél, soha ne hagyd abba !! Legyél hivatásos rettegő, megélhetési majrézó, de ugyanakkor hírdetsd, hogy bátor vagy ...és akkor győzni fogsz, mert a mameluk embereknek /..a vásárhelyieknek is !!../ ez kell !! Nem érzik az emberek jól magukat, ha nincsen velük ki...babrálva , őket nem érdeklik , hogy milyen nagyszerű eredmények vannak , milyen jó körülmények között élnek, mert akkor nem lehet senkit szidni, gyalázni !!! És fenyegetnek a várárhelyi emberek, fel akarnak akasztani a vásárhelyi emberek, mint a büdös kommenisták állandóan , 100 éve....A vásárhelyi emberek alig várják, hogy pl. a gáz ára 500 Ft., az áram ára 400 Ft. legyen és utána viszont lehet tovább szitkozódni !!! A vásárhelyi emberek gondolkodó emberek, magyar emberek ?? Alig várják már a migriket is közéjük, hogy simogathassák őket !! Na de én meg nyerő tipus vagyok és --a sauli, werberi példa előttem áll !!-- megyek, többek között Vásárhelyre is , a vásárhelyi emberekhez....lámpavasakat keresni akasztgatás céljából !! Zagyva-blöff féle fehérjehalmazokat kell akasztgatni, mert félek , de ugyanakkor nyerni akarok !! És a vásárhelyi példa, az alinsky, werberi taktika kiválóan megmutatta, légy bátran hazug, mert Ők / már mint MI !! / gysem vágnak pofán, nem tépik ki a nyelvedet !!! Indulok, fel a győzelemre !!! A kommenistákat, komcsi-bolsikat lámpavasra és utána......eljön majd a Kánaán !!!
Válaszolok
Emőke 2018-02-26 09:01:10
Engem nagy csalódás ért, pedig pesti vagyok. Mit fog ez kezdeni a " nagy dicsőséggel"? Dolgozni is fog, vagy folytatja a hazudozást? Vagy szembe száll a miniszterelnökkel, mint egy büszke atyafi? Elkezdi az ellenfél akasztását a lámpa adta? Kirugatja az Echosokat? Ügyes,vett így kell csinálni!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?