Blogolj!

Győzött a blöff!


Márki-Zay Pétert, az ellenzék által támogatott független jelöltet választották meg polgármesternek Hódmezővásárhelyen. Győzött a blöff!

Először is mindenki nyugodjon meg, "demokrácia van!" – jelentette ki Márki-Zay Péter miután megnyerte a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást. Az más kérdés, hogy a korábbi fórumán arról beszélt, hogy itt bizony diktatúra van, sőt ha nem nyer, akkor olyan kemény elnyomás lesz, amelyben már beszélni sem lehet diktatúráról. 

Márpedig nagyon úgy tűnik, hogy valóban demokrácia van, amelyben sorozatos blöfföléssel, félelemkeltéssel, démonizálással is lehet választást nyerni – a vásárhelyi példa mondjuk ezt mutatja. Mert ugye MZP másról sem beszélt az utóbbi hetekben, hogy őt kirúgták, megfigyelik, fenyegetik és amennyiben nem nyer, akkor forradalomnak kell lennie, sőt a lámpavasak alternatív felhasználása is szóba került. 

Ismétlem: mindenki nyugodjon meg, demokráciában élünk és Márki-Zay Péter is kiváló egészségnek örvend, vasárnap este már a térfigyelő kamerák sem zavarták – az más kérdés, hogy szerinte sok van belőle Vásárhelyen, így még az is előfordulhat, hogy hétfőn elkezdik ritkítani. 

Nagyot fordult a világ Vásárhelyen és nagyot pördült MZP is, hiszen most, hogy nyert kitört a demokrácia. Ismerjük ezt a tempót. Ha győznek, akkor minden szép és jó, ha veszítenek, akkor diktatúra van. Idézve a megválasztott polgármestert van egy "társasjáték, amit úgy hívnak, demokrácia". Nem játék ez, egy kicsit sem. Márki-Zaynak teljesült egy vágya és február 26-tól ismét van munkája, ez biztos. 

Azoknak biztonsági őröknek is nyilván lesz, akik ott feszítettek az árpádsávos, Nagymagyarország térképes bomber dzsekijükben az eredményvárónak otthon adó Vuk Söröző ajtajában. Hogy a jövőben rájuk milyen feladat vár, azt nem tudni, de az biztos, hogy ijesztőek voltak. Ha Márki-Zay szavaival akarunk élni, akkor lassan elkezdhetünk félni, hogy mi lesz akkor, ha nem támogatjuk a meválasztott városatyát, aki amúgy csak a Jobbikot említette meg a támogatói között… Érdekes időszak jön. 

31
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/49126/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 31 db hozzászólás érkezett!
Pásztor válasza: Adrienne bejegyzésére 2018-02-26 20:35:49
Ne haragudj, de ha nekem azt mondod, hogy "fideszes", nem az a karakter jön le, amt te felvázoltál. A fideszes nekem a " sunyi, lelkiismeretlen, az anyját 5 forintért eladó zsivány kapzsi korrupt csaló " karakter. Akit te leírtál az pont a jobbikos jobboldaliakra jellemző, mint ahogy Márki is jobbikos jobboldali. Nem liberális. Szóval ne beszélj hülyeségeket. A jobbik felkérésére indult el.
Válaszolok
Tamás válasza: Pásztor bejegyzésére 2018-02-26 18:52:10
"Stadionok árából bőven kijönne" A Fidesz jobbat tud! Stadion és megújuló együtt
"a jövő a megújuló energiáé, nem az atomé"
Aha mint németországban! Sorra nyitják a lignitalapú hőerőműveket, mert nincs elég áramuk! Már 100ft / KWh áron adják! Ők is rájöttek arra az egyszerű igazságra, hogy éjjel nem süt a nap!
"Nem igaz, hogy tárolhatatlan." Ezt azért ne tudd le ennyivel! Mondjuk 4-500 gigavatt energiát hogyan is tárolnál???????, Mert ezt a világon rajtad kívül senki sem tudta eddig megoldani!
"Akkora függést rak a nyakunkba, hogy hosszú hosszú évekig csak orosz se**nyalók lehetünk, semmi más." És van egy rossz hírem! Mindenki más is az orosz energiától függ Európában! Megint csak a németek! A meglévő mellé még egy orosz gázvezetéket fektettek a fekete tenger alá, miközben a Magyarországra irányulót megvétózták! Mert ők akarnak lenni az orosz gáz eu-s elosztói!
Válaszolok
Adrienne 2018-02-26 12:21:41
Igen a "demokráciáról" nyilvánosan kötelező azt mondani, hogy az jó. Pedig kb. 2500 évvel ezelőtt veszett el, amikor az athéni népgyűlés demokratikus szavazással háromszor halálra ítélte Szókratészt. Kiderült, hogy a demokrácia a kisebbség által manipulált többség diktatúrája. Pont. Jellemző az emberiség "demokratikus" részére, hogy azóta is azon nyafog, és azt sulykolja a többség agyába, hogy nincs jobb... vannak jobbak, csak azokat el kellett felejtetni az emberiséggel, mert velük szemben a nyílt társadalom zavaros káoszának nincs esélye. És az "open society"-t persze el kell terjeszteni, úgy, ahogy 2500 éve szokás: demokratikusan, a többséget a kisebbség által manipulálva.
Ma reggel az elemzők mondták, hogy az összes párt képviselői is ott voltak a győztes a "független jelölt" sajtótájékoztatóján. Simicska is és a Jobbik kampányfőnöke is..Ez azért beszédes. Nem bevándorlási, hanem helyi témák voltak a kampányban, és az emberek ébersége el lett altatva. Ez a "független" győztes egy "MAKRON KLÓN" ez alatt azt értem, hogy megvan a liberálisok új csodafegyvere. Hogy lehet megtéveszteni az embereket? Hát úgy, hogy ha beöltöztetjük a mi emberünket abba a jelmezbe amilyen a legyőzendő ellenfél. (jelen esteben a fidesz.) Makront eladták a franciáknak új független erőnek, pedig ő is csak a bankvilág embere. Itt is egy olyan embert állítottak, aki nagyon hasonlít a fidesz politikusi karakterre. Jólszituált, polgári, családos, több gyereke van, és "fügetlen". Még azt is mondta, hogy nem ért mindenben egyet az ellenzékkel..- szóval csalafinta csavaros csel volt, és nem csak a franciák, de a hódmezővásárhelyiek is bevették, mint kacsa a nokedlit. Ez az igazság, és nem ártana mindenkinek szembenéznie önmagával!!! Több értelem, több bölcsesség, több megfontolás és odafigyelés kell. Semmit sem vehetünk készpénznek!
Válaszolok
Pásztor válasza: Süsüke bejegyzésére 2018-02-26 11:05:44
Igen, jelenleg! Ezen kellene változtatni és a németekhez hasonlóan megújuló energiákat fejleszteni. Biztonságos? D:DDDDDDDDD Oké, ebbe bele se kezdek, ha te ezt hiszed, hidd. Hol tudnánk? Ne stadionokra adjanak pénzt hanem napelem telepekre stb. Támogassák a háztartásokat h szereljenek fel ők is napelemet. Stadionok árából bőven kijönne. A jövőt kell építeni, a jövő a megújuló energiáé, nem az atomé. Nem igaz, hogy tárolhatatlan.

Lehetőség szerint ne függjünk senkitől. B*meg hát az orosz hitellel pont attól az egy országtól függünk akitől semmi esetre sem kellene. Akkora függést rak a nyakunkba, hogy hosszú hosszú évekig csak orosz se**nyalók lehetünk, semmi más.
Válaszolok
Pásztor válasza: Zoli bejegyzésére 2018-02-26 11:02:42
Márki független. Tudom, hogy neked, aki fidesz bérenc ez, hogy valaki nincs elkötelezve egy gazda irányába ez teljesen lehetetlen dolog, de hidd el nem mindenkinek ízlenk az emberi se**ek.
Válaszolok
Pásztor válasza: Leviathan bejegyzésére 2018-02-26 11:01:58
A jó útról? :D Még több kastélyt lázárnak? Az lenne a jó út? :D Vagy ha a hatalom szeretete lenne a szeretet hatalma helyett? Az tetszene mi?
Válaszolok
Pásztor válasza: Zoli bejegyzésére 2018-02-26 11:01:19
Meg ne zavarjon, hogy a Jobbik nem hogy merte volna, de ő unszolta az indulással, csak Márki Zay nem akart elköteleződni. Meg ne zavarjon, hogy korrekt módon így is támogatták, többen is. A tények azok kemény dolgok.
Válaszolok
Pásztor válasza: Zoli bejegyzésére 2018-02-26 11:00:12
Meg ne zavarjon, hogy az nem releváns ugyanis pár száz szavazatról beszélünk Kiskunhalas esetében. Pontosabban:

Juhász György (Fidesz-KDNP) 454 szavazatot (68,07 százalék) kapott,
Fejes Ferencre (független) 206-an szavaztak (30,88 százalék),
Czupor Attila László, a Magyar Munkáspárt jelöltje alig több mint 1 százalékos eredményt ért el 7 szavazattal.

A névjegyzékben 2342-an szerepeltek. A választásra jogosultak több mint 28 százaléka vett részt a voksoláson.


28% szavazott... pár száz szavazat, ez nem lényeges, képviselőt választottak ráadásul.

Ezzel szemben Hódmezővásárhelyen 60% feletti részvétel volt, Fidesz fellegvár volt rendszerváltás óta és polgármestert választottak.

Meg ne zavarjon...
Válaszolok
Süsüke válasza: Laszlo bejegyzésére 2018-02-26 08:18:52
Ebben speciel egyetértek veled! Nagyon elkélne már a holdudvarnak egy-két jól irányzott seggberúgás!
Válaszolok
Süsüke válasza: Laszlo bejegyzésére 2018-02-26 08:18:52
Ebben speciel egyetértek veled! Nagyon elkélne már a holdudvarnak egy-két jól irányzott seggberúgás!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?