Michelisz Norbert világbajnok!
Első magyarként nyerte meg a WTCR világkupát!
Blogolj!

Rapcsák vásárhelyisége vagy Márki-Zay gáncsoskodása


A városszeretet többet ér a személyes érdeknél. Ez a vásárhelyiség az egykori legendás polgármester felesége szerint. Özv. Rapcsák Andrásné végtelenül finoman, óvó szeretettel, mégis határozottan mutat utat a csatazajban.

Az igazi lokálpatrióta polgármester pozitív értelemben magáénak érzi városát,

a városszeretet és a közösségéhez való hűség többet jelent számára bármilyen személyes (netán országos nagypolitikai) motivációnál.

Ha Hódmezővásárhelyről beszélünk, akkor tulajdonképpen ez a vásárhelyiség – fogalmazza meg kristálytisztán, világosan és gyönyörűen özv. Rapcsák Andrásné, akit Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter – sokadállásban száguldó riporter – kapott mikrofonvégre képviselői honlapján. (A videó ide kattintva indul!)

Rapcsákné Katika férjének politikai öröksége kikezdhetetlen és elvitathatatlan.

A biztos pont, maga a stabilitás és az egyértelműség a rendszerváltás óta eltelt lassan három évtized kétségekkel és kérdőjelekkel terhelt időszakában.

A mérnök-vállalkozóból elképesztően tehetséges, nagyívű elképzeléseket és terveket megfogalmazó, majd meg is valósító városvezetővé avanzsált Rapcsák András polgármesterként (1990-2002) és országgyűlési képviselőként (1994-2002) lendületet adott szerette településének. Felzárkóztatta Hódmezővásárhelyt. Utat, járdát, csatornarendszert épített, közösséget kovácsolt, várost fejlesztett.

Ahogy a videóinterjúból is kiderül, nem volt éppen besimuló személyiség, ereje, eredménycentrikussága, nyughatatlan tenni akarása magában hordozta a konfliktusokat, és nem lehetett közömbösnek lenni iránta, ám az emberek többsége nemcsak megbecsülte, de tisztelte és szerette. Eredményeire, munkásságára máig felnéznek. Városépítő tevékenysége ma is példa.

Ritka kincs, melyre vigyázni kell.

Hódmezővásárhely 1990 óta Rapcsák András útját járja. Rapcsákné Katika nem rejti véka alá: férje legfontosabb politikai szövetségese a nehéz időkben a fiatal Lázár János lett, ő vitte tovább a lángot. Többek között Almási Istvánnal, Kószó Péterrel és Hegedűs Zoltánnal.

A takaros alföldi város előtt ismét komoly esély mutatkozik – világlik ki a beszélgetésből –, de ahogy annak idején Rapcsák Andrást is folyamatosan ekézték az irigyei, úgy most is elképesztő lármával rombolják (rombolnák) a közösséget a gáncsoskodók. Veszélybe sodorva a fejlődés folyamatosságát.

Özv. Rapcsák Andrásné a vasárnapi időközi polgármester-választás előtt éppen ezért jótanáccsal is ellátja a helyieket. Azt kéri, gondolják végig, milyen utat tett meg a város 1990 óta, és döntsenek józanul annak figyelembe vételével, hogy

lózungokat bárki pufogtathat, de a valójában csak a tettek és a város iránti elkötelezettség számítanak.

„Hódmezővásárhelynek tovább kell haladnia a Rapcsák András által megálmodott úton.”

Ez az a pont, ahol véget ér minden mellébeszélés.

Rapcsák vásárhelyisége vagy Márki-Zay gáncsoskodása. Ez február 25-e igazi választása.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/49048/pics/lead_800x600.jpg
Hódmezővásárhely,Lázár János,Márki-Zay Péter,özv. Rapcsák Andrásné,polgármester,Rapcsák András,választás,választás 2018
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
László Zoltán Zentai 2018-02-24 20:45:40
Rapcsák Bandi bátyánk örökségét kell továbbvinni, úgy ahogy Lázár Jani is csinálta! Hajrá Vásárhely, Hajrá Vásárhelyiek!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?