Blogolj!

Mint a kommunista diktatúrában: betiltanák az egyházi oktatást


Azért jók a tüntetések, mert ilyenkor a megmozdulásokon a megjelentek legalját is láthatjuk. Nincs ez másként a diákok tüntetésével kapcsolatban sem.

Ez olyan nagyon demokratikus, mint a kommiunizmus volt? (Fotó: ateizmus.hu / Facebook)

Egy dolgot fontos előrebocsátani: semmi bajom az ateistákkal, szoktam értük imádkozni és tudom – mennyire érdekes és szánalmas is ez egyben –, hogy a kórházi intenzív osztályon mindenki hívő…

De tényleg nincs velük semmi bajom. Illetve nem volt, egészen eddig. Az ateizmus.hu képviselői – nem linkelem ide, nem jár az ingyenreklám, aki akarja írja be a böngészőjébe – megjelentek a pénteki diáktüntetésen és ha már ott voltak, akkor egy transzparenst is lobogtattak: "Kifelé a papokkal az iskolákból!"

Röviden: menjetek a picsába!

Hosszabban. 

A demokráciában az a jó, hogy dönthetünk. Például arról is, hogy a gyerekünk állami, vagy egyházi iskolába járjon, esetleg abban a kérdésben, hogy menjen-e hittanra a gyerek, vagy ne, sőt ha megy akkor határozhatunk a felekezetről is. A lényeg az, hogy dönthetünk! Az ateisták képviselői ezt az alapvető jogot akarják korlátozni. Szeretném – sőt akarom –, hogy a jövőben is legyenek olyan iskolák, amelyeket az egyház működtet, vagy legyenek olyan papok, tiszteletesek, akik az intézményekben tanítanak. 

Kifelé a papokkal az iskolákból – rémes egy mondat. Ez talán 1989 előtt még "normális" hozzáállás volt, de ma már nem. Persze lehet, hogy az ateisták képviselői visszasírják a kommunisták egyházellenességét, de az is megeshet, hogy akaratlanul is lerántották a leplet a diákok roppant független tüntetéséről. Nem kell távoli emlékeket elővenni, hogy tudjuk, melyik párt támadja mostanában folyamatosan az egyházakat, a hívő embereket. Persze, hogy a Demokartikus Koalíció. DK–ateisták–diáktüntetés. Egyszerű volt összekötni, már csak azért is, mert a megmozdulás szervezői nem zavarták el lendületből a fenébe azokat, akik ilyen transzparenssel tüntetnek. Hagyták, márpedig tudjuk, hogy ez beleegyezés. 

És tényleg fontos, hogy nem az ateistákkal van baj – úgy általában –, de nem is azzal, hogy vannak papok az iskolákban. A baj kérem, a barmokkal van.

Szerintük ez vicces: ateisták a Bazilika előtt. Kívül. Szerencsére? Sajnos? (Fotó: ateizmus.hu / Facebook)

11
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/49043/pics/lead_800x600.jpg
ateizmus,diáktüntetés,iskola,oktatás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 11 db hozzászólás érkezett!
tenkes 2018-02-26 10:57:41
egyhazi oktatasnak egyfelekeppen van ertelme, ha minden vallasrol elmondjak, hogy mirol szol, miben hisz, mi az eredete, ha csak 1 fajta vallast akarnak promozni azt tegyek a helyen, ott ahova valo a templomban. erkolcstant meg peldamutatassal kell tanitani, nem elmeletben, ahhoz meg fejlodni kell meg egy kicsit, igy eleg hiteltelen, a gyerekek meg nem hulyek, atlatnak a szitan es abszolut jogosan erzik elfecserelt idonek az erre forditott orakat.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-02-25 16:28:58
Ezeknek a - liberálbolsevik tanárok által uszított - nihilista "diákoknak" egy a lényeg:

A TELJES ANARCHIA.

Ha jól értem, a tanárok által sugallt, idétlen - már-már szánalmas - szöveghalmazukat, akkor az lenne a legcélszerűbb, ha nem kéne tanulni semmit az ég világon, csak a rongyrázó szülők által nyomott százezreken el lehessen menni bulizni. Azt viszont, lehetőleg minden nap.
Egyébként, még egyszer, a gyengébbek kedvéért, hogy még Lendvai Ildikó is megértse:
A hittan- vagy az etikaoktatás minden tanuló számára, minden oktatási szinten VÁLASZTHATÓ !!!!!
Tetszik már végre érteni ?!
Aki ezek után is jön a marhaságaival, annak bizonyára szövegértési problémái vannak, és jó lenne, ha minél hamarabb beiratkozna magyar nyelv és irodalom korrepetálásra. Ott általában tudnak segíteni, még az analfabétákon is.
Válaszolok
Éva Ágnes 2018-02-25 09:17:39
A papok csak jóra nevelik a gyerekeket... Szerintem hittant, s erkölcsöt is kellene tanulniuk már első osztalytol.. De jö lenne ha nem kellene vizsgázniuk belőle hogy ne érezzék kényszernek ..
Válaszolok
Erdélyiné Békés válasza: Vivien bejegyzésére 2018-02-25 07:10:55
Vivien nagyon el van tájolva! Egyetlen felekezet sem kényszeríti a saját vallására a gyerekeket! Aki nem akar hittanra járni, annak etika - erkölcstan oktatás van! Tehát, szabadon lehet választani! Akár úgy is, hogy egyik évben hittanos, a következőben pedig már etika - erkölcstan órája lesz, mivel azt választja a gyerek ill.a a szülő! Nyugi, ateistaként NEM kell vallási szertartásra mennie. Látszik, hogy a DK maszlagját bevette! Nem árt előbb alaposan tájékozódni és aztán butaságot írni!
Válaszolok
Gábor válasza: Jánosné bejegyzésére 2018-02-24 17:42:02
Kedves Jánosné! Sok igazság van abban amit leírt, csak egy olyan helységben ahol az egyetlen oktatási intézmény egyházi gondozásba került, ott hogyan lehet másat választani? Magam is hívő ember vagyok, de a hitoktatást szabadon választhatóvá kellene tenni, és nem kötelezővé! Az egyházi iskolák színvonala magasabb mint az állami iskoláké, mert a magasabb támogatás miatt jobban megtudják fizetni az ott dolgozó pedagógusokat, illetve a beiratkozó gyerekek között válogatni tudtak. De kitiltani a vallásoktatást az iskolából én is elfogadhatatlannak tartom!
Válaszolok
Jánosné 2018-02-24 16:41:32
Kedves fiuk, lányok, az igaz, hogy jogotok van megválasztani, hogy ateisták, vagy vallásosak akartok -e lenni.Épen ezért van egyházi iskola és állami iskola, tehát jogotokban áll választani, aztán ha egyházi iskolása evett a fene benneteket, akkor vallás oktatás helyett választhatjátok az etikai oktatást, tehát nem kötelez benneteket senki, hogy részt vegyetek hitoktatásba. Teljesen felesleges hazudoznotok, helyette inkább tanuljatok, Nektek megadatott, hogy választhattok, Nekünk annak idején még azt is megtiltották, hogy templomba járjunk, Direkt figyelőket állítottak a komcsik arra, hogy jelentsék, ha valaki egyházi temetést, vagy esküvőt tartott. Hát ez volt a diktatúra barmok, nem az ami most van, mert ti választhattok.
tok.
Válaszolok
Vivien 2018-02-24 12:53:25
Igen, csak meg kellene próbálni megérteni, hogy mit ír a plakát. Gyakorlatilag az iskolában is próbálják kényszeríteni a saját vallásukat másokra. Nem értem miért?! Az igazi demokráciában had legyen mindenkinek olyan vallása, amit szeretne, a vallást pedig mint olyat függetlenül kell oktatni, nem úgy, hogy már mondja is, hogy ez meg az megbüntet.

Ateistaként miért kéne vallási szertartásokon résztvennem? Vagy zsidóként keresztény szertartásokon? Ha Allah-hoz kéne imádkozni az iskolába, akkor meg ti tüntetnétek...
Válaszolok
Ákos 2018-02-24 12:16:24
Az utolsó mondatod nagyon igaz, de nem úgy, ahogy te gondolod. Sokkal több barom olyan, aki vallásos, és mindenhol a rossz valláselleneséget látja, de ez a plakát arról szól, hogy az iskolákban semlegesen kénne oktatni. Mindenki döntse el maga, hogy miben hisz. És szerintem ne imádkozz értünk.
Válaszolok
Emőke 2018-02-24 11:19:06
Az utolsó mondat az igaz: A baj a barmokkal van! De ezekből több van, mint kellene!!!!!!!!
Válaszolok
Leviathan 2018-02-24 11:02:29
A helyzet az. hogy mindannyian voltunk ateisták. a lázadó korszakunkban! Úgy 10-22 éves korunkban! Pláne, hogy nem volt részünk vallásoktatásban a kommunizmus alatt! Aztán rájön az ember, hogy a hit az amit senki nem tud elvenni, és ehhez nem is kell gyakorló hívőnek lenni! Az a szomorú ebben a diák balhéban, hogy akik biztatják őket gyakorlatilag gazemberséget követnek el, mert visszaélnek a fentebb említett korukkal! Abszolút eszközökké válnak!
Válaszolok
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?