Nem volt telitalálat a hatos lottón
Nyerőszámok: 15, 21, 22, 23, 28, 39 Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 132 875; a 4 találatos szelvényekre 11 285; a 3 találatos szelvényekre 2440 forintot fizetnek.
Blogolj!

Lehet, de nem most


Vasárnap polgármestert választanak Hódmezővásárhelyen. A Blogstar végigkövette a kampányt, annak színét és fonákját egyaránt megénekelték a bloggerek, és talán kristálytisztán bemutatták: az összellenzéki-független jelölt sok mindenre alkalmas lehet - egyetlen dolgot kivéve. Ez pedig a megyei jogú város vezetése.

Hódmezővásárhely megszépült, rendezett lett az elmúlt években

Írtunk arról, hogy nagyot mondó nyilatkozatairól miként derült ki – általa -, hogy nem fedik a valóságot. (Erre a legeklatánsabb példa elveszése a „kirúgtak közös megegyezéssel és busás végkielégítéssel” Bermuda-háromszöggel tarkított érvelése az indulásról. Azt mondta, hogy azért rúg(at)ták ki, mert bejelentette indulását a városvezetői székért. Majd kérdésünkre komoly hadoválásba kezdett és kinyögte: azért indul, mert már korábban kirúgták, így van elég lóvéja a kampányra. Ez csak egy, de eléggé látványos elem abból a számtalan zagyvaságból, amellyel imázsát arra építi, hogy ő áldozat, ő az egyszerű kisember, aki szembeszáll az országos csúnyaságokkal (korrupció, diktatúra miegymás), és ezért kell őt megválasztani.

Ez is egyfajta logika, de a városvezetéshez – normális körülmények között – kevés. 

És Hódmezővásárhelyen normális körülmények vannak. Mert azt még MZP is többször elismerte, hogy mennyi pénz érkezett a városba, hogy soha nem látott fejlődés mindennapjait élik, és tulajdonképpen neki nincs is programja, majd a fideszes alpolgármester programját szavaztatja meg és hajtja végre.

Magyarul: semmit, de semmit nem kínál a városlakóknak, programja nincs, csak lózungok, amelyek a helyi mindennapokban értékelhetetlenek.

Ugyanakkor azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a ballib és jobbikos médiával (a Hír tv szinte leköltözött, a 444-es fiúk is lehagyták a Budapest-táblát) jelentőségében feltupírozott MZP-kísérlet megbolygatta az állóvizet. Új és újszerű kampányelemeket, technikákat próbálgatnak, országosan visszhangzó (a helyi dolgoktól totál független) kliséket puffogtatnak, miközben a „csalódott fideszes” jelzős szerkezettel hitelesítik az önmagát hiteltelenítő jelöltet. (Arról senkik nem beszélt, hogy MZP 2014-ben az LMP-re, előtte meg – amíg volt – az SZDSZ-re ikszelt... a 168 órában megjelent, azóta sem cáfolt állítás szerint).

A főutca

Magyarul van Márki-Zay Péter (a jelenség), akinek semmi konkrét mondanivalója nincs a hódmezővásárhelyieknek (végül is csak az ő polgármesterük akar lenni), a fideszes jelölt programját valósítaná meg és ülne a polgármesteri székben 2019-ig (és elmondása szerint folyamatos kampány lesz addig).

Jó és megtévesztő stratégia.

Hallani, hogy vannak olyan ősfideszesek a városban, akik elhatározták: Márki-Zayra adják voksukat. Nem azért, mert olyan fantasztikus tálentum lenne a „független” jelölt, hanem mert így akarnak üzenni „Pestre”, az országos Fidesznek.

Szívük joga. 

Ám nem biztos, hogy ezt most kellene megtenniük, amikor SAJÁT VÁROSUK vezethetőségéről, jövőjéről van szó. Mert ez az „üzenet” (még ha indokoltnak érzik is) könnyen lerombolhatja mindazt, amit az elmúlt lassan három évtizedben együtt értek el és építettek fel.

Ezt kellene mérlegelni, mert ez a döntés a mindennapjaikról szól. A legszűkebb pátriájukban.

És egy program nélküli dilettáns gyurcsányista kezébe adni a város kulcsát - az nagy felelősség. Pontosabban: felelőtlenség.

A keserűség, a sajtó gerjesztette düh mondathat sok mindent. De cselekedni ez ügyben nem most kell. Mert Hódmezővásárhely a tét, nem pedig egy-két megfoghatatlan, de kétségkívül hangzatos szólam. 

 

4
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/48998/pics/lead_800x600.png
blogstar,fidesz,Gyurcsány Ferenc,Hódmezővásárhely,Márki-Zay Péter,választás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-02-23 17:07:29
Csak egy óvatos kérdésem van:
Megtörtént már az elmúlt 40 év során, hogy ez a szerencsétlen, szánalmas alak, ez a "mindenkitől független", színtiszta liberálbolsevik idétlen véletlenül igazat mondott. Nagyon erős kétségeim vannak.
Hódmezővásárhelyiek >>>>irány a szavazófülke, és fejenként kb. 20 perc ráfordítással küldjétek a francba !!!!!!
Hajrá !!!
Válaszolok
oregebbvagyokmintmzp 2018-02-23 12:29:27
A keresztényi alázat szikrája sincs meg benne !
Válaszolok
Leviathan 2018-02-23 12:28:11
Az utóbbi hetekben Zajt hallottam Vásárhely irányából! No, nem olyan nagy zajt, csak amolyan szösszenetet ami inkább tűnt nesznek, vagy még inkább szellentésnek! Olyan sunyi módon eleresztett farhangnak!
Válaszolok
Emőke 2018-02-23 12:19:25
Mindjárt eldobom az agyam!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?