Blogolj!

Nyomoznak a határon túliakat zombinak tekintő oldal posztja miatt – a lap sem elérhető már


- a bőség zavara miatt egyelőre még nem a címben említett bejegyzés került sorra. A Facebook-oldal sem elérhető már, nem tudni, hogy letiltották, vagy letörölték-e.

Előző nap Ez a Tuti blogunkban számoltunk be arról a Facebook-oldalról, amely értékelésünk szerint megmutatta, hogy egy országgyűlési választás kampányában is van lejjebb mindig annál, amit gondolunk elsőre.

Norvég tanárnő beállítása erdélyiként, aki a DK szavazatmegvonása mellett kampányol. Orbán Viktort szavazatvásárlóként beállítása DK-s linkkel. Köszönetnyilvánítás a DK-nak DK-s linkkel. A DK dicsérete DK-s link nélkül. S végül egy kis kutyának, meg zombinak nézése a határon túli magyaroknak.

Sokatmondó, hogy a „Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt” lap tartalmán még a 444.hu újságírója is felháborodott.

Az ügyészségnél azonban egy másik poszt vágta ki a biztosítékot, amelyről az mno.hu számolt be. „Levelet kaptunk a Pásztor családtól. Írásukban boldogan fejtik ki, hogy ugyan egy percet nem éltek Magyarországon, és nem is akarnak idejönni, mert jó nekik Erdélyben, de mégis el fognak menni szavazni a 2018-as választáson, hogy továbbra is kapják a pénzt a Fidesztől! Undorító, elég a szavazatvásárlásból! Lájkold és oszd meg a képet, ha te is elvennéd a Pásztor család szavazati jogát!” – írta az oldal egy Facebook-posztban egy erdélyi család képét felhasználva. Hozzátették még:

„Ez a határon túli család még sosem járt Magyarországon! A szülők mégis elmennek szavazni az én gyermekeim sorsáról!”

Az eredeti fotó, amelyet a család barátja készített

Természetesen egy szó sem volt igaz mindebből: Parajdi Kálmán Endréék – akiket ábrázol a kép – Felsősófalván élnek, korábban rendes adófizetőként évekig Zalaegerszegen laktak, itt születtek gyermekeik is, de egy évtizede hazatértek. Jelenleg panziót üzemeltetnek, és nem regisztrálták magukat, tehát nem is voksolhatnak az anyaországi választáson.

Parajdi Kálmán hiába jelezte, hogy nem ő van a képen, a bejegyzést sok százan osztották meg gyűlölködve, sőt kommentjét követően még fenyegető üzeneteket is küldözgettek neki.

Most úgy tűnik, ez már a hatóságoknak is sok volt. Ugyanis a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz abban az ügyben, melynek során

„ismeretlen személy a választási kampányhoz kapcsolódóan jogosulatlanul tette közzé egy erdélyi magyar család fotóját az egyik közösségi oldalon, úgy, hogy a fotó mellé a családot hátrányosan érintő, valótlan tartalmú bejegyzéseket fűzött”

– olvasható az Ibolya Tibor fővárosi főügyész aláírásával ellátott közleményben, amelyből az mno.hu szemlézett.

További jó hír, hogy már el sem érhető az oldal. Mikor rákerestem a „Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt” szövegre már csak egy DK-s ismerősöm által lájkolt DK-tag képét találtam, valamint egy hasonló nevű szerény csoportot a DK elnök képével, s valószínűleg DK-szimpatizáns moderátorokkal.

Igaz, a 444.hu kérdésére Gyurcsányék elhatárolódtak a képtől. „Semmilyen kapcsolat nincs a Demokratikus Koalíció és a Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt nevű Facebook-oldal között. A DK csak és kizárólag a hivatalos csatornáin kommunikál; a kettős állampolgárok szavazati jogával nyíltan és felvállaltan foglalkozik. A DK ezt egy jó és fontos ügynek tartja, amelyben szükségtelen bárkinek vitatható tartalommal és hangnemben kommunikálnia.” – állították.

Mindenesetre bármit is mondanak, tagadnak, a szellemet ők engedték ki a palackból 2004 megismétlésének vágyával. Most már viszont egy dzsinn segítsége sem lenne elég ahhoz, hogy ezt a gyűlölethullámot megszüntesse…

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/48885/pics/lead_800x600.jpg
Facebook,határon túli magyarok,kampány
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Marika 2018-02-21 17:00:42
Igen csak igy lehet megsemmisiteni őket
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-02-21 15:02:32
Ugyan milyen aljasságra képes még ez a sarokba szorított, úgynevezett "baloldali" ellenzék.
Sok mindenre felkészültünk, de erre azért még sem !!!
Egyet tudunk tenni - amire tisztelettel meg is kérnék itt és most, minden jó érzésű magyar embert - ezek ellen a mocskosságok ellen:
Csendben, tisztelettudóan >>>>>>>> irány április 08-án a szavazófülke, és küldjük el őket a francba !!!!
Hajrá !
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?