Blogolj!

Mi szolgáltattuk az udvari bolondot az olimpián

A hétfő reggel mindig utálatos. De ma még ráadásul arra kellett ébrednünk, hogy a „tősgyökeres magyar származású” olimpikon utolsóként zárt. Még a kávé is rosszul esett és azóta is csak idegesebb lettem. 

fotó: MOB/Szalmás Péter

Zajlik a téli olimpia Pjongcsangban, mérsékelt érdeklődés mellett. A helyszínen és a képernyők előtt egyaránt. Erről persze tehetnek a kevéssé ismert sportok, amiknek még a sportolói bázisa is finoman szólva szűk, és a rajongótáboruk sem vetekszik a Zagyvaszántói SE szurkolótáborával. A koreai nézők is csak a rövidpályás gyorskorcsolyára járnak nagy számban, a lesiklóversenyeket szinte csak a mindenhova elutazó norvég drukkerek nézik.

Elizabeth Swaney. Jól jegyezzük meg ezt a nevet és felejtsük is el! Ő az aki felrajzolta a térképre Magyarországot az olimpián. A „magyar” hölgy kétszer csúszott le, de ha összeadjuk a két pontját, az is bőven kevés a 12-es döntőre. Ahhoz 72 pont feletti teljesítmény kellett volna. Egy futamból. Neki kettőből jött össze 61,5. Mi sem természetesebb, 24-ből ő megszerezte a 24. helyet. Bravó!

A magyar kommentátorok csöndben nézték a produkcióját, majd annyit tettek hozzá. Hibátlan futam, legalább nem esett el. Részükről viszont bravúros produkció, hogy erről valami pozitívumot tudtak mondani.

 

Itt egy 74 pontos gyakorlat, tehát olyan, ami éppen elég volt a fináléra.

 

 

Van némi különbség.

Tehát király dolog ez az olimpia, de ehhez most mi szállítottuk az udvari bolondot. Swaney amúgy először Venezuela színeiben versenyzett, aztán váltott magyarra. A síakrobatika előtt műkorcsolyában és szkeletonban is kipróbálta magát, és a nyári olimpiai sportok közül evezéssel is próbálkozott. Azokban is biztosan roppant tehetséges lehetett. Síelni 25 évesen kezdett, 27 éves korában állt át a síakrobatika szakág félcső versenyszámára.

Én azt hittem, hogy már véget ért Dévényi Tibi bácsi Három kívánság című műsora, de ezek szerint mégsem. Mert magyarázatot nem nagyon találok erre. Tudom én, hogy Elizabeth szabadkártyával indult, de inkább utasítsuk vissza legközelebb, ne mi teljesítsük már egy venezuelai-amerikai élete álmát. Főleg ne ilyen áron. Rajta röhög a világ, csak éppen magyar zászló van a neve mellett.

Ha legközelebb tányérpörgetésben akar indulni a világjátékokon, akkor arra is rábólintunk? Az se baj ha összekeveri a tányért a söralátéttel vagy a sajtos tallérral?

Viszont ha már ez a csúfság megesett, jelezném Amerikának, hogy viszonzást kérek. Szeretnék elindulni Tokióban távolugrás versenyszámban. Esküszöm addigra elérem, hogy legalább a homokig el tudjak repülni. Áll az alku?

Címkék: olimpia
2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/48806/pics/lead_800x600.jpg
olimpia
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Istvan 2018-02-19 16:04:29
Sajnálom, hogy ezen az oldalon is csak ilyen fikaposztra tellett. Ha a szerző vette volna a fáradságot, s az Indexhez, 444-hez hez való felcsatlakozás helyett kissé utánajár, hogy valóban röhög-e a világ Elizabeth Swaney-n, akkor talán "nem esett volna meg ez a csúfság" - azaz a fenti poszt.

A Reuters megkérdezte a versenyszám két listavezetőjét, s mindketten pozitívan nyilatkoztak a produkcióról.
“If you are going to put in the time and effort to be here, then you deserve to be here as much as I do,” said Canada’s Cassie Sharpe, who qualified in first place with the two highest-scoring runs.

Swaney nyilatkozata kimondottan inspiráló:
”I want to show others that freestyle skiing is possible and it is never too late to get into this sport, and to help others to dream and to progress the sport in Hungary. I hope this can be a platform to inspire others.”

Ha a jamaikai bobcsapatban a világ meglátta az inspiráló erőt (még mozifilm is készült róluk), akkor miért is kell csak a rosszat keresni abban a versenyzőben, aki összekalapozott pénzzel, nyilván komoly önuralommal megvalósította a tervét?
Nem annyira nehéz a jót meglátni, még harvardi diploma sem kell hozzá. Ami mellesleg Swaney-nek van.
Válaszolok
baviki69 2018-02-19 13:44:19
A legjobb az egészben, hogy a cikket egy tősgyökeres magyar írta Ragnar Volarus névvel, és egy istentudjamilyen pofával! :D :D :D
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?