Blogolj!

Az ellenzéki erőszak nem fáj a feministáknak?


Érdekesen működnek a magyar feministák. Akad eset, amikor az erőszak gyanúja sem számít, ezzel szemben egy szerencsétlen mondat miatt is tudnak háborogni.

Fotó: Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook

A Facebook egyik legnagyobb magyar feminista csoportja a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene nevű oldal mellett gyűlt össze. A reggeli hírekben még minidig Juhász Péter volt a téma, egészen konkrétan az, hogy dulakodott gyermekei édesanyjával, akit a hírek és a vádak szerint jó alaposan be is zárt a lakásukba. Azon felül nem is érdekes a téma, hogy Juhász Péter bajban van, de majd kimászik belőle – vagy nem. Ugyanakkor gondoltam megnézem mit írnak erről a nagy feminista oldalon. Érdekel a nők véleménye. 

Kitalálják? 

Kitalálták! Semmit… 

De még csak annyit sem… Pedig van aktivitás, hiszen az Amnesty International – migráns és egyéb simogató – szervezet bejegyzéseivel frissült az oldal mostanában. (Például arról, hogy a magyar államnak el kell ismernie a külföldön kötött melegházasságokat. Ennél mondjuk nem sok fontosabb van manapság hazánkban.)

Nem számít a Juhász ügy. A nők nevében kikérem magamnak, hogy egy ilyen nagy feminista oldal magasról tegyen egy hasonló ügyre. Háborogjon, hisztériázzon, dühöngjön, tiltakozzon.

De ne hallgasson, mint a kutyagumi az aljnövényzetben – már bocsánat… 

Főleg abban az esetben ne, ha ugyanez az oldal háborgott, hiszériázott, dühöngött, tiltakozott egy KDNP-s államtitkár azon mondata miatt, amely szerint olyan lenne beengedni a migránsokat, mint odaadni a bukszát az asszonynak. A feministáknak ez utóbbi úgy tűnik jobban fáj. Ugyanakkor nem feltételenzném azt, hogy az oldalt működtető hölgyeket csak a pénztárca érdekli – nyilván az is, ami benne van –, pusztán érdekes, hogy az

ellenzéki politikus elleni erőszakvád nem számít, egy államtitkári szerencsétlen mondat viszont igen.

Persze nincs mit csodálkozni, szombattól hivatalosan is kampány van. Kereszény, konzervatív feministával még nem találkoztam, így aztán el is lehet helyezni ezt az egészet a megfelelő polcra. 

Pedig korábban a nők elleni erőszak nagy élharcosa volt az oldal. Úgy tűnik, hogy ebből mára nem sok maradt, már persze abban az esetben, ha ellenzéki közszereplőről van szó. 

Talán ennyit a magyar feministákról… A nők véleménye továbbra is érdekel. A feministáké immár nem. Mert olyanok, mint a kutyagumi az aljnövényzetben. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/48571/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
László Zoltán Zentai 2018-02-16 09:06:42
Semmi gond, mivel a semleges feminista oldal hölgyei annyira semlegesek, amennyire én vagyok a római pápa, így nincs min csodálkozni! Ha mondjuk ugyanezt tette volna a magyar miniszterelnök, akkor ezen a portálon dúlna a feminista harc! De nemcsak itt, minden közösségi oldalon, minden lehetséges elektronikus médiában! Egy biztos: ez a portál szelektív, és nincs mese diszkriminatív, amiről nem írnak, az nincs, de amiről írnak, az csak jobboldali hímnemű agresszivitása lehet! No pá! A kezüket csókolom, bár megfontolom, mert lehet, hogy náluk már az is zaklatásnak minősül!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?