Blogolj!

(18+) Micsoda diktatúra van nálunk! Galéria!

Kecskés István

Sajnos be kell látnunk, hogy a német társadalom egy részének megbomlott az elméje… Lengyel barátainkkal együtt kaptunk most egy maflást Düsseldorfból.

Nehéz eldönteni, hogy mi motoszkál a düsseldorfi fejekben. Mert ha szerintük az a demokrácia, ha egy felvonuláson bábokkal ábrázolunk olyan képet, amely szerint egy medve hátulról megcsinálja Donald Trumpot, vagy éppen Angela Merkel pókká változik, hovatovább húsdarálóval aprítják fel Martin Schulzot és a diktatúra bélyegét nyomjuk rá a lengyelekre és a magyarokra, akkor azért az olyan rendszer, ami nekem nem tetszik. 

Nyilván legjobban az fáj, hogy a düsseldorfi felvonulók szerint mifelénk diktatúra van. Annak sem örülök, hogy valakit le akarnak darálni, mert visszataszító és ízléstelen, még akkor is, ha Martin Schulzot kártékony politikusnak tartom. Gyurcsány Ferencet is, de mégsem passzíroznám ki… 

A helyzet az, hogy a lengyeleknél és nálunk is demokrácia van. Meg főleg béke. Mert a demokráciának köszönhetően nálunk viszonylag kevés alkalommal – soha! – nem erőszakolnak meg nőket szilveszteri mulatság közben, sőt kamionnal sem hajtanak bele az adventi vásárba – soha! –, de még csak nem is robbantanak – soha! Ilyen ez a mi a diktatúránk… Mert ha attól vagyunk diktatúra, hogy még viccből sem daráljuk le mondjuk Gyurcsány Ferencet, akkor el kell fogadnunk ezt a jelzőt. 

A düsseldorfiak persze nem először szólnak be. Tavaly is megtették. Akkor Orbán Viktort féregként ábrázolták. Most csak diktátorként… Alakul ez. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/48450/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?