Blogolj!

Ungár Péter zaklatás után menne a parlamentbe

Kecskés István

Ungár Péter maga a bizonyítéka annak, hogy az LMP szerint miként lehet más a politika. A zöld képviselőt visszalépésre szólították fel. 

Fotó: mno.hu

Tapasztalat, hogy oda kell figyelni arra, amit a nők mondanak, már csak azért is, mert van, amikor csak egyszer szólnak és ha a férfiember nem elég éber, akkor nagyon nehezen jön el a második alkalom, hogy érdemben reagáljon. Ungár Péter (LMP) most a Budai Hölgyek Körétől kapott egy nyílt levelet, amiben csupa olyan dolog szerepel, amelyet érdemes lenne neki megfogadnia, leginkább azt, hogy lépjen vissza. Például azért, mert tavaly nagyon komoly botrányba keveredett, amire emlékezteti az írás is: 

A tavaly nyári botránya után, amikor fiatal lányokat zaklatott, és annyira részeg volt, hogy azt sem tudta, hol van és mit beszél, abban bíztunk, hogy egy ilyen ember eltűnik a közéletből. Nem lehetett hallani önről a médiában, reménykedtünk, hogy józan állapotban belátásra tért és visszavonult. Erre ezzel kell szembesülnünk! Édesanyákként és nagymamákként!!! 

Valóban hangzatos botrány volt, amikor Ungár ittasan azt hitte, hogy ő a hölgyek öröme, de nem talált megfelelő befogadó közegre. (Amúgy a #metoo hol van ilyenkor?) Különösebben nem rázta meg a politikust a balhé, mert minden ment tovább, ahogy korábban, azt hitte egy bocsánatkéréssel megússza, de úgy tűnik a budai nők sem felejtenek. 

Már az is felháborító, hogy nem állt fel kerületünk képviselőtestületéből, de hogy most a Magyar Köztársaság Parlamentjében akarja képviselni a II. kerületet, már minden határon túlmegy. Ne gondolja, hogy milliárdos politikus-palántaként nem vonatkoznak önre a minimális társadalmi elvárások! Weinstein sem úszta meg egy bocsánatkéréssel, Havas Henrik sem fog mostanában szerepelni, és reméljük, maga sem azt az üzenetet közvetíti a fiatal generáció felé, hogy akinek pénze meg hatalma van, annak mindent szabad! Aki közéleti emberként akar szolgálni, annak példamutatóan kell viselkednie. Attól többet várunk el. De amit ön tett, az teljesen elfogadhatatlan!!!  Esterházy Péter  kereken és világosan megfogalmazta ezt is: „Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá”.

Ungár azonban nem lépett le, olyannyira nem, hogy immár országgyűlési képviselő-jelöltként pózol. Szép lenne, ha bekerülne a parlamentbe egy zaklató. Ahhoz mit szólna a #metoo. Avagy lehet más ez is? 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/48407/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?