Kirúgták Gothár Pétert a Színház- és Filmművészeti Egyetemről
Az egyetem Gothár Péter szerződését a mai nappal megszüntette.
Blogolj!

Áder János és a külföldön élő szavazók


Bizony! Ezt Áder János mondta, még 1993-ban. Ez a félmondat persze elég a hergelésre, a kormány és a határon túli magyarok elleni uszításra. De mit is mondott valójában a politikus?

Fotó: MTI

A 444 jól leleplezte Áder János köztársasági elnököt. Hazánk első embere 1993. szeptember 28-án, akkor még képviselőként felszólalt a parlamentben a választójogi törvény vitájában. A liberális oldal egyik rajongója talált ezzel kapcsolatban egy felvételt, amiből ügyesen össze is rakott egy "coub"-ot. 

Áder János akkor arról beszélt, miért nem támogatja, hogy a külföldön élő magyarok szavazhassanak az országgyűlési választásokon. Természetesen ez és még néhány kiragadott mondat elég a 444-nek, hogy azt sugallja, 1993-ban a Fidesz és annak emblematikus figurája még a határon túli magyarok szavazati joga ellen kampányolt. Csak ugye az internet nem felejt. Íme az akkori képviselő felszólalásának idevonatkozó része, az a mondat, amit a 444 már nem idéz, mert nem olyan fontos neki: 

Úgy ítéljük meg, hogy aki részt akar venni a választásokon, az költözzön haza, költözzön vissza Magyarországra, és ebben az esetben természetesen semmi kifogásunk nem lehet, hogy akár aktívan, akár passzívan választójogát gyakorolja.

Vagyis szó sem esett a határon túli magyarokról, azokról akik a trianoni döntés miatt veszítették el magyar állampolgárságukat. Kizárólag azokról beszélt Áder János, akik önként hagyták el az országot és választottak maguknak új lakóhelyet, de az állampolgárságukat megőrizték. Ők azok ugye, akik már egészen hosszú ideje élhetnek a szavazati jogukkal. Szó nem volt a dunaszerdahelyi, a beregszászi, az újvidéki, vagy éppen a csíkszeredai magyarokról, csak azokról, akik a kommunizmus idején távoztak. Más kategória. 

(Áder János teljes felszólalása.)

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/48402/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emőke 2018-02-12 17:47:12
Azt ugye mindenki tudja, hogy a 444.hu milyen aljas, de ezt most felülmúlták. Aljas Sz.... Keverők! Nem tudom hogy fognak a lelkiismeretük kell elszámolni. Szemét banda!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?