Blogolj!

A #metoo számára Szűz Mária sem szent


Vannak határok, amiket talán tilos átlépni. Az is egy olyan, hogy másokat a hitükben nem bánthat senki. Még a #metoo élharcosai sem.

Ez azért durva. Megjelent egy kép a Facebookon a Vallás nélküli nők nevű oldal szivárványos logója mellett, amely a várandós Szűz Máriát ábrázolja és ráírták a #metoo szlogent. Alá pedig azt írták, hogy "Senki sem mentesül". 

Tényleg minden bántás nélkül állapítsuk meg, hogy ez egy beteg dolog, de a képnél sokkal rosszabbak a hozzászólások. Aki ilyen képet összedob, az önmagában egy bárdolatlan bunkó, ezzel talán nem is nagyon lehet vitatkozni. Ugyanakkor a kommentelők szép számmal röhögnek, helyeslenek, állítanak fel konteókat a szeplőtelen fogantatással kapcsolatban. Ami persze szerintük nem úgy volt és nem az volt, aminek a világ egy jelentős része hiszi. 

Az, hogy ezt a képet vasárnap posztolta az oldal külön ízléstelen. És az egész úgy ahogy van. Nem kell velünk hinni, nem kötelező. De bántani minket a hitünkben azért az elég erős. És annyit tegyünk hozzá, hogy a gondolatcsendőrséget alakító Facebook ezt a képet nem bántja. Ez a Zuckerberg-galaxisnak nem fáj. Ilyen ez a fura demokrácia. 

Végtelenül szomorú történet ez…

FRISSÍTÉS

No akkor erről ennyit… 

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/48296/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Gáspár 2018-02-09 17:26:43
Nem értem mi ez a túlérzékenység, szerintem ez semmi ahhoz képest, hogy több százmillió ember szerint örökös kínban szenvedve fognak a máshogy gondolkodó emberek (tetteiktől függetlenül!) égni a pokol tüzében. Az persze nem sértő több milliárd emberre nézve.

Egyébként meg bárkinek lehet bármiről véleménye, ha valaki így értelmezi egy fiktív műben leírt szereplő történetét, miért ne tehetné? Speciel senki sem kérdezte meg Máriát igazán a Biblia szerint, hogy szeretne-e gyereket Istentől ( a jegyese helyett). Mondjuk ha házasságon kívül esett volna teherbe egy férfitől, akkor ahogy azt a Biblia szokásjog-kodifikációja is kifejti, megölte volna a közössége. Az istenes történet így megmentette az életét.
Válaszolok
Kristóf Ábel 2018-02-09 14:32:03
Ez egy mém :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?