Blogolj!

MSZP: ellentétek és a vég kezdete?

Kecskés István

Úgy néz ki az MSZP tényleg mindent megtesz azért, hogy kiessen az országgyűlésből. Már tényleg nehéz követni, hogy ki kivel van…

Karácsony Gergely arcára fagyhat a mosoly

Az egész még tavaly borult meg, amikor Botka László bejelentette, hogy ő nem kíván a szocialisták listavezetője lenni. Maradt inkább a szegedi burokban, építkezik az állam pénzén – más néven Modern Városok Program –, intézi az ügyeit, nem vállal semmiféle kockázatot. Nem akart megbukni. A hiányát nem tudta saját erőből pótolni az MSZP. Már önmagában ez is rémesen kellemetlen lehet. Szembesülni azzal, hogy nincs egy olyan ember az egész pártban, akit legalább április 8-ig miniszterelnök-jelöltnek lehetne nevezni, ez bizony nagyon kínos. Márpedig valóban nincs ilyen jellegű politikus, hiszen vannak a régi motorosok, az öregek és a vének – ja, ők ugyanazok. Meg vannak a vállalhatatlan figurák. Nincs egy épkézláb szocialista politikus, akit az ügyek élére lehetne állítani. 

A mentőötlet Karácsony Gergely, zuglói polgármester, a Párbeszéd nevű egyszázalékos párt elnöke volt. Fiatal, viszonylag jó kiállású, némileg ismert emberről van szó. A frigy már maga több kellemetlenséget hozott. Először is ugye Molnár Gyula, a szocialisták elnöke az Együtt első embereként mutatta be, ami ugye egy másik párt és akkor is ciki, ha maga Karácsony nyilatkozta korábban, hogy néha az anyukája sem tudja melyik mozgalmat vezeti. Aztán gyorsan

kiszivárgott egy hangfelvétel, amin maga az új jelölt teszi fel a kérdést egy társaságban, hogy "mi a f@aszért kellett" neki elvállalnia ezt az egészet. 

A választ meghagyjuk neki. 

Karácsony Gergely házhozment a lószerszámért

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Advent második vasárnapján az ember hajlamos volt elhinni, hogy az önmagát is bukásra ítélő MSZP legalább talált magának egy miniszterelnök-jelöltet. Tévedtünk... Nem tartott sokáig a Karácsony felett érzett eufória, hiszen a hirado.hu-n ma napvilágot látott egy, a Párbeszéd elnökének tulajdonított hangfelvétel, amelyen a következőket mondja a szocialisták új kedvence: Alapvetően az az érzésem, hogy a f.szért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem.

De most kongresszusra készülnek a szocialisták, amelyen szavazni kellene a képviselő-jelöltek listájáról is. Az első repedést a mérhetetlenül népszerű – valóban mérhetetlenül – Magyar Liberális Párt ütötte a pártkapcsolatba, mert a kiszivárgott hírek szerint ők bizony egyetlen befutó helyet sem kapnak a névsorban. Jelezték is, ha ez valóban így van, akkor ők nem kérnek ebből a szövetségből. Az persze megint egy külön mese, hogy mire veri magát egy olyan párt, amely még az MSZP-nél is sokkal népszerűtlenebb… Aztán itt van az LMP, amely napok óta üti Karácsony Gergelyt, aki szerintük nem több áruló, aki elhagyta a zöld pártot, majd megalapította a sajátját, végül kikötött a kommunista utódpárt kötelékében. És akkor persze jön még a DK, amely nem akar együttműködni a baloldali törpepárttal, sőt abban sem biztos, hogy Karácsony listavezető marad az MSZP szombati kongresszusa után. Persze ne feledjük el, hogy közben a Párbeszéd is ott van a pakliban, amelynek igényei vannak, ha már listavezetőt ad, ez a párt is szeretne néhány jó helyet a listán. 

Káosz. 

Ahogy kitűnik az egészből, a DK és az LMP vezetői semmi mást nem tesznek, csak éket vernek az összefogásba, a csírájában folytanak el minden egyes kísérletet.

Kicsinálták Botka Lászlót és határozottan ez a tervük Karácsony Gergellyel is. Persze közben az összes ellenzéki párt azon kesereg, hogy így nem jó a választási törvény, úgy nem jó a kormányzati túlsúly bizonyos kérdésekben. Azon egyik vezetője sem mereng el, hogy nincs ellenzék, hogy az életre is csak alapfokon alkalmasaknak, nemhogy egy ország vezetésére. 

Ha ez így megy tovább, akkor az MSZP kiesik a parlamentből. Mondhatnánk, hogy annyi baj legyen. Mondjuk is… De azt nem gondoltuk volna, hogy a baloldali és liberális "kollégái" csinálják ki végleg a szocialistákat. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/48273/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?