Blogolj!

Lázár János kormánytag maradna

Kecskés István

Hónapok óta a belpolitika egyik legnagyobb kérdése, hogy mi lesz Lázár Jánossal, ha idén tavasszal ismét a Fidesz-KDNP pártszövetség alakíthat kormányt. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ősszel úgy nyilatkozott a Magyar Időknek, hogy

Ha ismét bizalmat kapok a választópolgároktól, a jövőben minden energiámat a választókerületem érdekérvényesítésének kívánom szentelni. Erről hosszabban beszélgettem Orbán Viktor miniszterelnök úrral is. Úgy érzem, kormánytagként elvégeztem a rám bízott feladatokat, és tiszta lelkiismerettel adhatnám át a miniszteri széket az utódomnak.

Többen azonnal búcsúztatni kezdték Lázár Jánost, s azt látták maguk előtt, hogy a miniszter 2018 után csak Hódmezővásárhely és a Csongrád megyei 4-es választókörzet településeinek ügyeivel foglalkozik, a kormányt elhagyja. A Kormányinfókon is rendszeresen téma volt a miniszter jövője, ám az ezt firtató kérdésekre korábban mindig kitérő választ adott. 

A lazarjanos.hu oldalra feltöltött önéletrajzi videóban még mindig nem fogalmazott teljesen konkrétan, ám - nemcsak a politikai vájtfülűeknek - igencsak beszédesen már országos terveiről is beszélt.

Ha olyan emberek közé kerülsz, akik ennek az országnak, ennek a nemzetnek a sorsformálásában részt vesznek – és ez nemcsak Orbán Viktort jelenti, hanem másokat is –, akkor ebben a körben csak és kizárólag akkor tudsz talpon maradni, ha neked is van elképzelésed arról, hogy ez az ország milyen legyen húsz év múlva, ha ezzel foglalkozol és ha vannak javaslataid és képviselsz valamit. (…) Az április 8-i választások előtt be akarom mutatni, hogy mit végeztem, be akarok számolni az embereknek, másrészt el szeretném mondani, hogy mit javaslok. Ez lesz az első választás, amikor szeretnék javaslatokat tenni arra, hogy mit kell még elvégezni az országban.

Márpedig ilyen mondatokat nemigen mond olyan ember, tulajdonképpen főminiszter, aki pártcsaládja győzelme esetén hanyatt-homlok menekülne a kormányzati felelősség súlya alól. Sőt...

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/48231/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?