Blogolj!

Levél a ló túlsó oldaláról

Ragnar Volarus

Tisztelt "barátaim"! A ló túlsó oldaláról írok nektek. Mert már átestünk oda.

Elegem van ebből a zaklatási mizériából, de főleg az általánosításból és a rám erőszakolt hamis férfiképből. Abban maximálisan egyetértünk, hogy a zaklatás és a nemi erőszak helytelen, cseppet sem tolerálható és a bűnösök bűnhődjenek. Tudomásul vettem azt is, hogy a művészvilág beteg, rendben van. De az egész világ még nem az!

Az általánosítás veszélyes dolog. A túlreagálás szintén. Most ez történik és ez már senkinek sem jó. Nem minden férfi nyálcsorgató kéjenc, nem képzelünk el minden nőt aki szembejön az utcán szétárt lábbal vagy éppen kutyapózban. De sajnos a mindenhol farkast kiáltó liberális jogvédők és feministák ezt gondolják a férfiakról.

Nem tévedés, ő itt Gregor Bernadett, aki grid girl-é 'alacsonyodott'

Most éppen a sport világában, pontosabban annak körítésében történnek apróbb változások. A darts világbajnokságon eddig csinos hölgyek vezették be a versenyzőket a pódiumra, tegnap a Premier League első fordulójában csak a két marcona biztonsági őr tette ugyanezt. A Forma-1 idei szezonjában már nem lesznek ott a rajtrács-lányok (grid girl-ök) akik évtizedek óta szerves részét képezik a száguldó cirkusznak. 

És mindez nem azért bánt, mert nem láthatok telt női kebleket, formás fenekeket és szép hosszú combokat. Nem ezért néztem ezeket a közvetítéseket. Most egy kicsit a hölgyek szemszögéből igyekszem nézni, helyettük "szólok". Én vagyok az ő jogvédőjük. Ugyanis nekik ez (volt) a munkájuk, a pénzkereseti lehetőség. Ráadásul szerették csinálni.

Charlotte Gash, rajtrácslány 

„Nyugtalanítónak, visszataszítónak tartom a hírt, hogy az F1 a kisebbség véleményére hallgatott csak azért, hogy politikailag korrekt legyen. Szerencsére én azok közé tartozom, akiknek nem ez volt a fő bevételi forrása, de vannak olyan lányok, akiknek igen. Tudom, hogy a lányok főként dekorációként vannak jelen a rajtrácsokon, de az én szerepem például túlmutatott ezen tavaly Silvestone-ban: interakcióba kellett lépnünk a közönséggel, és a szponzoroknak is segítettünk. Szeretjük ezt csinálni, pénzt keresünk vele, és nem akarjuk, hogy elvegyék tőlünk.”

A 23 éves lány tavaly ott állt a dobgón, mikor Lewis Hamilton nyerni tudott Silverstone-ban. 

“A silverstone-i élmény nem e világi volt. Olyasmi volt, amiről csak álmodik az ember. A dobogón lenni Hamiltonnal, és nézni, ahogy a győzelmét ünnepli. Olyan dolog, amit soha nem fogok újra átélni.

És nem Charlotte az egyetlen. Chantel George a BBC-nek nyilatkozta az alábbiakat:

"2014 nyarán grid girl voltam a Forma-1-ben, Silverstone-ban, Kimi Räikkönen autójánál. Életem legcsodálatosabb élménye volt. Királynőként kezelnek a csapatok, akikkel vagyunk, és találkozhatunk a versenyzőkkel, ami rendkívüli élmény. Sosem éreztem magam szexuális célpontnak, senki nem volt velem illetlen és nem éreztem úgy, hogy kihasználtak volna. Imádtam. Sosem fogom elfelejteni az élményt.”

Penny Sturgess szintén egykori rajtrácslány is hasonlóan vélekedik.

“Mi történt a választás szabadságával? Nem csak csodálatos barátokat szereztem, de nagyon élveztem is az élményeket, amiket grid girl-ként szereztem. Megtiszteltetés volt Forma-1-es grid girl-nek is lennem, 20-as éveim elején, és egyszer sem éreztem magam elnyomva, vagy tárgyiasítva. A ruháink is mindig ízlésesek voltak. Egyszer még szoknya kosztüm is volt… olyasmi amit sokan az irodában viselnek. Igen, a motorsportban a férfiak dominálnak, de bizton állíthatom, hogy a legjobb barátaimnak egy része innen való. Tisztelnek és elismernek, én pedig nagy becsben tartom őket. Mi egy kis család vagyunk, ez olyan hely, ahol otthon érzem magam, önbizalommal tölt el, és minden évben nagyon várom. Vannak, akiktől nagyon sokat tanultam az évek során és igazán szerencsésnek érzem magam, hogy találkozhattam velük. Rendkívüli példát mutattak nekem, fiatal nőnek. Bár 30-asként már nem vagyok ott a rajtrácson, elszomorít, hogy látom, ahogy a barátaim elveszítik a munkájukat, bevételeiket és döntésüket. Megőrült a világ… Szomorú arra gondolni, hogy míg én szerencsés voltam, és a 20-as éveimben ilyen tapasztalatokat gyűjtöttem, más lányok már nem fognak. A fiatal nők önbizalomhiányban szenvednek és a motorsport segített nekem abban, hogy azzá a személyiséggé váljak, aki ma vagyok és csak pozitív élményeket szereztem.”

Penny Sturgess és Scott Redding motorversenyző

Lauren Jade ugyancsak nem örül a döntésnek:

"Megőrült ez a világ. Állítólag ezek a feministák “megvédenek minket”, pedig valójában ezek miatt az idióták miatt elveszítjük a munkánkat! Az elmúlt 8 promócióval töltött évben, főleg a rajtrácson, sosem éreztem magam kényelmetlenül! Azért csinálom, mert élvezem, és mert így döntöttem.”

Még ugyanehhez a témához két apró megjegyzés. Az a brazil modell, aki pár éve Max Verstappen tábláját tartotta Interlagosban, ma Jos Verstappen kedvese. De Ayrton Senna egykori szerelme, Adriane Galisteu is grid girl volt korábban. A jogvédők értelmezése értelmében akkor most Jos Verstappen és Ayrton Senna is zaklató volt. 

Amanda Sodre és Jos Vertappen. Balra Max Verstappen pótanyukája, az egykori grid girl

Száz szónak is egy a vége. Nálam pedig az a szó, a mértékletesség vagy az ésszerűség. Valamelyiket próbáljuk meg.

Üdvözlettel, a ló túlsó oldaláról

RV

Címkék: jogvédő, zaklatás
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/48015/pics/lead_800x600.jpg
jogvédő,zaklatás

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?