Blogolj!

LMP: a CSOK nem jó, a migránsok igen?


Egészen érdekes utat jár be az LMP. A zöld(ségeket beszélő) párt, most éppen a CSOK-ba kötött bele.

Fotó: MTI

Amellett, hogy az LMP a keblére ölelne minden migránst – legálist és illegálist is –, most egy egészen új frontot nyitott. A családi otthonteremtési kedvezményt alakítaná át a párt, mégpedig úgy, hogy a jövőben nem támogatnák az új lakások építését. 

A támogatás jelenleg nem a rászorulókhoz jut, hanem inkább az építőipart támogatja, ezért a forrást szociálisbérlakás-programra fordítanák.

– jelentette ki Szél Bernadett az LMP miniszterelnök-jelöltje. Van baj a padláson… Mert ez ugye egy ördögi kör, hiszen az új lakások, házak építéséhez több dolog is elengedhetetlen. Kell ugye először is az építtető, aztán az sem baj, ha van hozzá kivitelező és az végképp nem jelent semmi problémát, ha van pénz is. Szóval ez a háromszög, aminek a végén az jön ki, hogy felépül egy új otthon. Ez nem tetszik az LMP-nek, mert az építőipart támogatja. Azt most ne is vegyük elő, hogy ha az építőipar bevétele emelkedik, akkor az állam adóbevétele is magasabb lesz, ami végül mindannyiunknak jó, de ilyen magas logikai fejtegetésbe ne menjünk bele, nehogy megzavarodjon tőle valaki az LMP-ben. 

Egy dolog biztos: a jelenlegi kormánynál nem sok tett többet a családok támogatásáért és nemcsak a CSOK-ról van szó, hanem például az adókedvezményekről is. 

Ellenben mit tesz az LMP a népesedésért? Befogadná a migránsokat. Egyszerűbb megoldás, de talán egy kicsit veszélyesebb annál, mint hogy több magyar gyermek születik, vagy esetleg az építőipar gazdagodik. 

És a csok-nál amúgy sem sok jobb dolog van. MIért kellene változtatni rajta? 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/47960/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
László Zoltán Zentai 2018-02-01 11:25:18
Jaj annak az országnak, ahol ilyen gondolkodású miniszterelnök-jelöltje van!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?