Blogolj!

Karácsony, az osztályharcos


Lenin, Kádár és a vörös csillag sem hiányozhat a balliberális integrátor palettájáról. Célkeresztben az elnyomott osztályok. Ez a harc lesz a végső?

Karácsony „Kaméleon” Gergely a fordulatok embere. Tudják, ő az, aki anno az LMP-ből indult, minden korábban létező politikai irányzatot tagadott, majd az „lehet mást” tagadta meg, hogy aztán a Párbeszéd jegy(esség)ében egyedül hagyja az Együttet, és kikösse hajóját – egyelőre – azoknál a szociknál, akikről korábban azt böffentette föl, hogy jobban utálja őket, mint a Fideszt.

No, ha még lehet követni a politikai skizofréniába hajló pálfordulást, akkor jegyezzük is fel gyorsan a legújabb állomást: az (állítólag) antikommunista miniszterelnök-jelölt lepaktált a kommunistákkal, zászlajára tűzte az osztályharcot és a kádári ökörséget örökséget. „Osztályharcos” Karácsony Gergely számára – úgy tűnik – semmi sem drága a hatalom, de legalábbis a ballibsi ellenzéki vezető szerep felé vezető lenini úton.

„A nacionalista, idegenellenes indulatok felkorbácsolása azt a célt szolgálja, hogy az osztályelnyomást leplezze, kijátszva egymás ellen az elnyomottakat”

– többek között ezen rég eltemetettnek hitt, de sajnos ezek szerint nagyon is eleven gondolatoknak a jegyében kötött szövetséget az Európai Baloldal – Munkáspárt-2006 és a Balpárt nevű képződményekkel.

Szóval Karácsonnyal támad a múlt!

A Párbeszéd és az MSZ(M)P miniszterelnök-jelöltje azért ezzel a húzással az őt eddig tenyerén hordozó antikommunista ballibsi értelmiség érzékenyebb részénél is kiverte a biztosítékot. Az ATV hétfő esti Egyenes beszédében például arra a kérdésre, hogy miért „közösködik” olyan „a minimális és a nem létező között kalibrálható” formációkkal, melyek közül az egyik a dicső Vlagyimir Iljics Uljanov-Lenint élteti november 7-én(!), a másik fénylő vörös csillagot szeretne, és Kádár sírjánál tart könnyes megemlékezéseket(!), annyit sikerült kipréselnie magából válasz(ka) gyanánt, hogy:

„nem ebben írná le” a politikájukat.

Ha már itt tartunk, véssük fel azt is korommal a kéménybe: snájdig Karácsony Gergely szerint ma is „vannak osztályok, alávetett, elnyomott osztályok”. Osztályharcról beszélni nem valamiféle ízetlen sebfeltépő trágárság, a diktatórikus rendszer sok százezernyi áldozatának megalázása, hanem afféle „politikai nyelv” kérdése, egyébként se csináljon senki a magyar politikából „szociológiai szemináriumot”. Amúgy pedig a Kádár-rendszer nem is lehetett olyan szörnyű, ha

máig olyan élmények társulnak hozzá, hogy „a generációk előrébb jutnak, mint a szüleik”.

Karácsony Gergely egy lépésre került attól, hogy Kádár János örököseként hívja tetemre Orbán Viktort. Lehet, csendben meg is érkezett a hídhoz, amin átkelhet, ha van hozzá mersze. A történelmi kettős mérce ismét turbó fokozatba kapcsol:

Horthyt kukázzák, Kádárt relativizálják.

Tetszettünk volna forradalmat csinálni?

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/47860/pics/lead_800x600.jpg
diktatúra,Kádár János,Karácsony Gergely,kommunizmus,Lenin,MSZMP,MSZP,Párbeszéd
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Béla válasza: Emőke bejegyzésére 2018-02-01 01:14:33
Az egész baloldal a végső kétségbe esésében már bármire képes!
Az ellenzéki cikkek alatti fórum oldalakon leírom az igazságot, az ellenőrizhető tényeket a hazug állításaikkal szemben. Ezt vagy kéretlen tartalomként jelölik meg, vagy "pending" várakozó státuszba helyezik, hogy ne kerüljön olvasható megjelenítésre.

Azt tudjuk róluk, hogy ellenzékből a magyar emberek érdekei ellen dolgoznak folyamatosan, részben elvakultságból, másrészt tudatlanságból vagy kicsinyes önös érdekekből teszik ezt.

A 2010-es választások utáni időszakban is folyamatosan ott tettek és tesznek keresztbe nekünk, a magyar többségnek ellenzékből, ahol csak tudnak.

A lényeg, el kell mennünk, mindenkinek ott kell lennie a választásokon, hogy kinyilváníthassuk a szavazatainkkal a véleményünket, kit szeretnénk látni a kormányon, hogy megerősíthessük a már egyre inkább megalapozott nemzeti biztonságot, amitől egyre megelégedettebbé válnak az emberek a kormány munkája nyomán!

Ki kell nyilvánítani a szavazatunkkal a véleményünket, a jelenlegi vezetés mellett ki kell állni, mert ilyen erősödést megszorítások nélkül még soha nem tudott elérni Magyarország, mint a 2010 utáni időkben a FIDESZ KDNP regnálása alatt !
Válaszolok
Emőke 2018-01-30 10:39:16
Ez a baromarcú tudatmódosítót vett be? Ő a legutóbbi szélkakas. És még mindig keresi az identitását?! Csak így bájologva! A babamosolyú Demszky is így "nyerte" meg a sok agyament szimpátiáját! Így lehet ő most a közvélemény kutatások 43. helyezettje. Édes Istenem, hova süllyedt ez a megvezetett nép. Jaaaa, ha képesek lennének gondolkodni????!!!!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?