Blogolj!

Ha van éjjel nap az a baj, ha nincs, akkor meg az

Nehéz kiigazodni a Népszaván, na. Korábban minden erőfeszítésükkel azon voltak, hogy a kormány mennyire napenergia-ellenes (jelesül Paks vs napelem háborút gerjesztettek), majd amikor megszületik a napelemek támogatására vonatkozó kormánydöntés, akkor meg azt ütik. A nyuszis vicc napra fordítva.

 

Idézetként a mai cikk leadje:

Politikai állásfoglalásként üdvözli az Orbán-kormány napelemek melletti kiállását Felsmann Balázs energiaszakértő. Már csak az a kérdés, mi lesz, ha beborul az ég.

Emlékeznek még a L. Simon egykori államtitkár „ha nem fúj a szél és éjszaka nem süt a nap” köntösbe burkolt érvelésére? Igen? És arra is, hogy mit kapott az ellenzéktől és annak sajtójától? Igen? Akkor jó.

Most éppen a szoclib kormányok volt államtitkára segíti a Népszava köpönyegforgatását.

Idézet 2:

Politikai üzenetként üdvözli az Orbán-kormány napelemtelepítési elképzeléseit Felsmann Balázs, a Budapesti Corvinus Egyetemen működő Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont főmunkatársa, 2006-2008 között infrastruktúráért felelős szakállamtitkár. Bár akadhatnak szakmai kifogások, most annak kell örülni, hogy legalább egy fejlett, jövőbe mutató, megtérülő megújulóenergia-fajtát, nevesül a napelemet, kiemelten támogatnak - véli a szakértő.

Sz.r ügy. A Kormány hozott egy döntést, amellyel válaszolt a korábbi a korábbi kritikákra. Kifogta a szelet a zöldlobbi vitorlájából. Gyorsan jön is s sunnyogó megfogalmazás („bár akadhatnak szakmai kifogások”), de az egészbe csak nem lehet belerúgni.

Más fogás kell!

Fotó: MTI

Rúgjunk Lázárba.

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint a kabinet a honi energiaellátás felét napelemekre, másik felét pedig atomenergiára alapozná. Ezzel tíz éven belül kiváltanák a teljes árambehozatalt.

Mint a cikkből kiderül, természetesen ez is baj, meg amúgy sem lesz kész Paks időre. (Főleg, ha Jávor Benedek sportot űz hazája feljelentéséből...). Importálni kell, importálni kell - sugallja az egykori szakszervezeti szócső – nesze neked magyar munkavállaló meg Fejtő Ferenc... -, mert valamibe bele kell kötni. Most éppen abba, hogy hazánk képes lesz maga biztosítani az áramigényeket. Csúnya dolog! Hiszen a piac! A piac!!!!!!!

Marnitz kollega meg beleszúrja a leadbe, hogy „mi lesz, ha beborul az ég”.

Javasoljuk, hogy kérdezze meg Szél Bernadettet, esetleg exkuzálja magát L. Simonnál. Mi meg örüljünk annak, hogy – ha minden a tervek szerint alakul – akkor az áramellátásunk határainkon belül biztosított lesz.

Ha süt éjjel a nap, ha nem.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/47684/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?