Blogolj!

A románok kimaxolják a történelemhamisítást


Képtelenek megbirkózni a kisebbrendűségi komplexusukkal. Olyan számháborúba kezdtek, ahol a fal adja a másikat.

Száz év sem volt elég, hogy megjöjjön a románság esze! A zavaros történelmű, hajszálvékony gyökerű, ám annál harciasabban melldöngető szomszédság egyre kevésbé fér a bőrébe, ahogy közeledik Erdély eltulajdonításának és Románia egyesülésének centenáriuma. Az óvodás szinten historikus nagyotmondásban lassan a dák–román folytonosság ködszurkálásával sem érik be, ám a görcsös erőlködés bűzös produktuma akkor sem lehet más mint:

nettó történelemhamisítás.

A soha véget nem érő cirkusz legújabb fejezeteként a nagy tudású székelyföldi románok indítottak egyoldalú számháborút.

De legalább mi ne ködösítsünk, nézzük, mi történt pontosan! Az RMDSZ „Ezer év Erdélyben, száz év Romániában” mottójú kezdeményezésének keretében a Kovászna Megyei Művelődési Központ kiadott egy naptárt, amelyben 12 olyan Háromszéken született ember (11 magyar és 1 román személy) példáját mutatják fel, akiknek tevékenysége a románok és magyarok közeledését, békés együttélésének elmélyítését szolgálta. Céljuk annak bizonyítása, hogy az erdélyi magyarság Románia értékteremtő közössége, és ekként szeretne megmaradni. Erre aztán

bevörösödött a kivagyi románok feje, és szét is durrant volna tán a méregtől, ha nem találják ki az elképesztően innovatív válaszcsapást.

Kiötlötték, így a tűzijáték – egyelőre – elmaradt.

Ioan Lăcătusu, aki még a naptár ötletét is a magyaroktól lopta.

Szóval a kiváló férfiember, bizonyos Ioan Lăcătusu által vezetett „tudós és nagy tekintélyű” Kovászna-Hargita Európai Tanulmányi Központ tüstént ezer évvel tromfolt rá az RMDSZ programsorozatára, amennyiben

egészen Krisztusig vezeti vissza – tán éppen közvetlenül tőle is eredezteti – a kék-sárga-piros náció történetét.

Ők is szerkesztettek egy falinaptárt, amelynek címe: „Kétezer év román megmaradás (dăinuire) és száz év visszaállított (reintregit) Románia. A Nagy Egyesülés Kovászna és Hargita megyei megteremtői”.

Ioan Lăcătuşu eszement idióta ötletgazda a sajtóhoz száguldva kifejtette, az általuk bemutatott tizenkét Kovászna és Hargita megyében született román személyiségnek nagy szerepe volt az egyesülés előkészítésében és megvalósításában. Szerinte azért volt szükség erre a kiadványra, mert sokan azt hiszik, hogy az országnak ezt a részét csak magyarok lakják. „A falinaptárral ennek ellenkezőjét bizonyítjuk” – mondta a fékevesztett Lăcătuşu, akinek a nevét minden valószínűség szerint nem írják majd aranybetűkkel a román–magyar megbékélés egyszer megszülető – ha megszülető – krónikájába.

A centenárium előjátéka egyelőre nem is őszinte, nem is szerelmetes. A tudománytalan hazugságok és az agresszív mutogatás füllesztő forróságában merül ki. Nincs új a nap alatt.

Kár érte. Hisz már az egyszeri bölcs kecskepásztor megmondta:

kisstílű naptárháborúból nem lesz százéves barátság.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/47612/pics/lead_800x600.jpg
autonómia,Erdély,Nagy Magyarország,románia,Székelyföld,történelem,világháború
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Istvan 2018-01-23 19:15:56
Egy nagyon egyszerű"recept":Adva van egy község,a magyarok vannak többségben...a románoknak föld kell,hogy egy újabb templomot építhessenek...megkapják a földet és elkezdik az építkezést...és mivel haladni kell a korral,elhelyeznek egy Időkapszulát is(!!!!),a következő szöveggel:Ezen templom ÚJRAépűlt 2O16-ban(!?!?),a régi templom helyén,amely leégett(?!?)19O2-ben(!?!)....és így lessz egy 2 éves templom 114 éves...egyszerű,nem?És lehet ezt még fokozni...háromszáz év itt,ötszáz év ott,na még egy kicsit innen-onnan,és rögtön meg is van a 2 ezer év....vagy kétezerötszáz...vagy háromezer...hazudni,csúsztatni....ez soha nem volt gond...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?