Blogolj!

Ujhelyi porondmester és a cinkelt kártyák


Merthogy tényleg cirkusz az egész világ! Az MSZP élbrüsszelitája politikai pályafutásában testesíti meg ezt az igazságot. Most aztán méltó helyére került: a cirkuszművészet nagykövete lett.

A világ cirkuszművészetének nagykövetévé választották Ujhelyi Istvánt, az MSZP európai parlamenti képviselőjét a Monte Carló-i cirkuszfesztiválon. Ezt a kitüntetést korábban egy európai politikus sem érdemelte ki – robbantotta a hír az internetet vasárnap este. Ujhelyit a cirkuszművészet érdekében végzett munkájának elismeréseként és a cirkuszi világ megújítását segítő kezdeményezéseiért tüntették ki.

Tiszta szívből gratulálunk a szocialisták idehaza lassan feledésbe merülő élbrüsszelitájának, végre a helyére került, azt kapta, amit megérdemelt! Ha más miatt nem is hagy nyomot maga után, két és fél évtizedes politikai pályafutása valóban során számos feledhetetlen produkcióval gazdagította a magyar és az egyetemes cirkuszművészetet.

Avagy: „Csalok, de jól csinálom.” (Egyébként nem.) Libbentsünk fel néhány hamis kártyát a szegedi Rodolfo-imitátor cinkelt paklijából!

Pisti cirkusza máris egy politikai varázslatban fogant, hiszen a jól értesültek szerint gránitszilárd elvhűségében anno úgy ejtőernyőzött be a szegfűsökhöz, hogy a Fidesznél már minden hely betelt. Ha már így adódott, a BIT-től a Fibiszig tülekedve komoly, súlyos titkokat szívott magába a politikai karrierépítés oltárán. Ki tudja, mikor húzza majd elő a nyuszit a cilinderből!

Aztán egy nemzedék nőtt fel az ifjúszoci Zuschlag-cirkuszon, a balos utánpótlást is finanszírozó szolid bűnszervezetecske sagáján. A teleregény során Ujhelyit is alaposan megizzasztották a tárgyalóteremben, de Ózt megszégyenítő módon sikerült magát kivarázsolnia a slamasztikából.

Máig nem gördült viszont le a Szeviép-cirkusz függönye a tönkretett vállalkozókkal, a tovatűnt milliárdokkal, melyeknek bottal üthetik a nyomát. Csalás és ámítás, avagy az őrségi bűvös talicskatrükk modern köntösben: titokzatos táskás emberekkel, Ujhelyi rejtélyes sofőrjével, akinek „cégénél” több száz milliónyi kölcsön landolt, és aki ma amúgy az Ujhelyi-szövetséges Botka László egyik önkormányzati cégvezetője Szeged városában...

A rezzenéstelen arcú kötéltáncos pedig megkarcolhatatlan.

Közben a száguldó cirkusszal is szoros szövetséget kötött. Apró bökkenő, hogy miközben Ujhelyi városától egy köpésre Kecskemétnek új életet adott a Mercedes-tüdő, az öregecskedő Szeged be kellett érje a porondmester vezénylete mellett a Red Bull és Vettel pár haknikörével „Street Parade” címszó alatt. A néhány perces látványcirkuszból pedig azóta sem lett kenyér, ezt még a Pisti Fan Club gazdaságfejlesztésből felmentett tagjai is kénytelenek lenyelni.

Az egy életen át játszott

Ujhelyi-show egyúttal a színpadias elemek kimeríthetetlen tárháza.

Fellelhető benne a bulvárigényeket kielégítő, szaftosan tálalható magánéleti cirkusz a négy gyerek után elhagyott feleséggel és a szívecskés hátterű egzotikus külföldi nyaralással megspékelt újrakezdéssel. A tökéletes cirkuszból nem maradhatnak ki a gyermeklelkek kedvencei, a bohócprodukciók sem: a Botka-bukta drámai vagdalkozása, a kecsesen belebegtetett RED-trükközés vagy az imitt-amott hazaárulás-szagú, máshol könnyesre mulattató hipereuropéer, ultrademokrata nyíltlevél-sorozat a süket füleknek. No meg az arcunkban csattanó tortán a hab: a Kínával való, jobbra és balra is dörgölőzve kufárkodás kardnyelése.

Szóval Szeged bűvészéből előbb az MSZP fogatlan oroszlánja lett, Monte-Carlóban pedig Európa bohócává avatták.

A pálya beteljesedett. A csúcsról már nincs feljebb.

Azért ne essünk kétségbe: „The show must go on!”

Címkék: MSZP, Ujhelyi István
1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/47549/pics/lead_800x600.jpg
MSZP,Ujhelyi István
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emőke 2018-01-22 10:43:04
Maradjon is ott ebben a státuszban! Csak ne szóljon bele a politikába!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?