Blogolj!

A harangok zúgása is zavarja a muszlimokat


Hihetetlen történet, de félő, hogy igaz. Az Olaszországban élő migránsok egy részét zavarja a katolikus templom harangjainak zúgása.

Torony haranggal – egyelőre (Fotó: La Stampa)

Az elképesztő történetről a La Stampa számolt be. Genova Sampierdarena kerületében ügyvédet fogadott egy muszlim és hivatalos levélben szólította fel a katolikus egyházközséget arra, hogy maximum a misék előtt és után harangozzanak. A "problémát" az jelenti, hogy a templom tornyában

minden órában megszólal a harang, márpedig ez nagyon zavarja szegény muszlimokat. 

Végtelenül szomorú történet ez. 

Mert a többséget – egyelőre azok vagyunk – az zavarja mérhetetlenük, hogy öltek már meg papot mise közben, hogy nőket erőszakoltak meg szilveszteri buli közben, hogy felrobbantottak néhány középületet, hogy járművekkel hajtanak be békés tömegbe, hogy gépfegyverrel lövöldöznek koncerten. Sőt ezek inkább idegesítőek, ijesztőek. Meg az is, hogy ezek a cselekmények nagy részt muszlimokhoz köthetőek. Olyanokhoz, akik az elmúlt években döntöttek úgy, hogy Európába költöznek. 

A harang értünk szól. 

Nemcsak azért, hogy tudjuk hol lenne éppen a helyünk. Azért is, hogy egy pillanatra se feledjük el, hogy bajban vagyunk. Nemcsak azért, mert itt vannak a muszlimok, akiknek egy része el akar nyomni minket a saját hazánkban, hanem azért is, mert

Olaszországban például találtak egy vélhetően olasz ügyvédet, aki megfogalmazta a levelüket.

Meg azért is, mert akad olyan áruházlánc, amely eltörli a keresztet a templomok tornyáról, csak azért, hogy ne veszítse el a muszlim vásárlóit. 

Mi meg ülünk itt a kerítésen belül, hallgatjuk a harangokat és sokan vannak köztünk, akik ezen a békés vasárnap reggelen a kávéjuk mellett azon gondolkodnak, hogy le kellene bontani a kerítést, be kellene engedni ész nélkül mindenkit. 

Értünk szól a harang. Észrevesszük? 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/47497/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emőke 2018-01-21 09:52:48
Ki hívta őket ide (is?) És ha a - 30-40 fok is zavarja, akkor változtassuk meg az éghajlatot, hogy ŐK JÓL ÉREZHESSÉK magukat? Nem tudták hova jönnek? Jaaaaaaaaa, csak a jólét és a vágyaik teljesítése kellett nekik? És mit szól ehhez Ferkó pápa??????
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?